ZEVS Forum

WebcamXP

Začel/a MaVeRiCk, 30. December 2007, 16:35:36

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ekolog

Citat od: march dne 09. September 2010, 20:40:15
Torej za izklop programa webcamxp.exe napraviš batch file npr. taskkill.bat  in v editorju napišeš vrstico <taskkill /F /IM webcamXP.exe> in shraniš pod npr. taskkill.bat. Potem ta program zaženeš ob kateri uri hočeš s schedulerjem .

Lp, March
Saj sem že enkrat to delal tale .bat vendar se ne spomnem več kako že gre postopek kreacije tega fajla, vem, da se v beležnico vpiše tist ukaz ampak kako ga pa potem spraviš v .bat :icon_question:

max

Citat od: TgT dne 09. September 2010, 12:20:43
@Max, mene pa zanima kako se odtoči na WCju?  :shrug:
Dvigni pokrov školjke na WC-ju, odpri šlic, ostalo morš pa sam nardit  :icon_mrgreen: :icon_lol: :icon_lol:

Lluka

Citat od: max dne 09. September 2010, 21:13:24
Dvigni pokrov školjke na WC-ju, odpri šlic, ostalo morš pa sam nardit  :icon_mrgreen: :icon_lol: :icon_lol:
p.s......pred tem ga še vn potegni na plano. :D :buttrock:

TgT

Hvala  :icon_lol:

Ne vidim fore, zakaj bi moral program ponoči izklopit? Naj lavfa, toka bo itk isto 'požrlo'  :icon_kava:

Ekolog

Poglej TgT jaz bi tako ali tako imel rad tako nastavljen pc, da se mi zvečer ob določeni uri samodejno izklopi ter potem zjutraj ob določeni uri samodejno zopet vklopi, problem se pojavi predvsem pri ponovnem samodejnem vklopu, za izklop se da nastaviti tudi v WsWin-u za samodejni vklop pa ne vem kaj naj pogruntam :icon_question: :shrug:

Glede samodejnega vklopa ter izklopa programa webcamxp bi pa prosil nasvet za kreacijo .bat fajla, da ga potem dam v opcijo zagon :icon_arrow:

Hvala in lep pozdrav, Blaž :wavey:

polo

Če boš ponoči izklopil PC potem podatki iz tvoje VP niso dostopni.

Ekolog

Citat od: polo dne 09. September 2010, 21:41:41
Če boš ponoči izklopil PC potem podatki iz tvoje VP niso dostopni.
Vem, da v tem primeru ne bodo dostopni, ne vem zakaj bi bili za tistih par obiskovalcev, ki ponoči ne morejo spat :wise: :icon_rolleyes:

polo

Čaki, pa kaj bi ti računalnik ponoči rad imel vgasnjen?

Ekolog

Tako je, samo za zjutraj bi pa rad imel tako nastavljeno, da bi se mi samodejno vklopil vsak dan ob določeni uri, recimo vsako jutro ob osmi uri, ker se mi zdi res brezveze, da mi celo noč lavfa, nenazadnje sem pa vendar ekolog :), pa še obisk spletne strani spremljam in opažam, da ponoči res ni takorekoč nobenega obiskovalca...

Lluka

Citat od: polo dne 09. September 2010, 22:33:36
Čaki, pa kaj bi ti računalnik ponoči rad imel vgasnjen?

:icon_haha: :icon_haha: :icon_haha: :icon_lol: :icon_lol:

polo

Pa če jast še kaj razumem tu   :icon_exclaim:  Zakaj si se potem obremenjeval z temi časovnimi omejitvami programa  :icon_exclaim:

Pa prej je bilo skos govora o programu WebcamXP...

Ti si car,majkemi in to edini na tem svetu  :icon_lol:

Ekolog

Ja, če bi nastavil samodejni izklop ter vklop potem je vse rešeno ker itak že dlje časa gruntam kako bi to izvedel (samodejni vklop pc-ja), za samodejni izklop ni tak problem, ker se ga da nastavit v samem programu WsWin. V primeru, če tega ne bi rešil (samodejnega vklopa) bi pa potem vsaj to nastavil, da se mi program webcamXP samodejno zvečer izklopi ter nato zjutraj zopet samodejno vklopi, to pa zato, ker je med delovanjem tega programa obremenjeno kar 57% spomina, sem prej pogledal in je res brezveze, da mi čez noč lavfa program :icon_arrow:

Z eno besedo se mi gre za varčevanje z energijo :icon_arrow:

fotr

Pa dajte že človeku povedat kako se ugasne in prižge računalnik :bouncy: :bouncy: :buttrock: :buttrock:

blazek

Boš pa vrjetno blazno veliko privarčeval.

Nabavi si robota, ki ti bo izklapljal zvečer računalnik in ti ga zjutraj spet prižgal. :icon_mrgreen:

polo

Citat od: blazek dne 09. September 2010, 22:52:22
Boš pa vrjetno blazno veliko privarčeval.

Nabavi si robota, ki ti bo izklapljal zvečer računalnik in ti ga zjutraj spet prižgal. :icon_mrgreen:

Ali pa sončne celice, to je bolj ekološko...