ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.08. - 15.08.2010)

Začel/a ŠTROMAR, 01. Avgust 2010, 08:23:23

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

max

Ja, Blaž, tale je pa bla kar orenk, sem jo spremljal :)
Pri nas je komaj kaj poškropilo, je šlo zračne linije cca 1km zahodneje od nas, preko Šempetra, Polzele proti Velenju
Trenutno tukaj 20,7°C, od tegale prehoda samo 1mm, skupaj danes pa 2,3mm

sylar9232

Včeraj veliko bliskanja in grmenja in zdaj tudi :D Bomo videli.

Jernej

Pravkar nas je prešel padavinski center samostojne nevihtne celice.

sky09

vremenar12

Za nami je nevihta s precej močnim nalivom. Vse naokoli se je neprestano bliskalo, vendar pri nas tokrat ni treskalo.

Padlo je 20 mm dežja.

Temperatura je trenutno 20,7 stopinj Celzija.

Nevihta se je zdaj pomaknila nad Prekmurje, kjer se še je okrepila.

30. 12. 2005 = 48 cm snega.
18. 01. 2013 = 45 cm snega.

bbenci2

Citat od: vremenar12 dne 14. Avgust 2010, 21:59:51
Nevihta se je zdaj pomaknila nad Prekmurje, kjer se še je okrepila.

Odboji čez 50dBZ pri meni kljub temu ni izgledalo hudo. Skratka noro je deževalo, s kar močnim nevihtnim pišom (moj vetromer le 38km/h) in 17,5mm padavin.
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

roky

Zbilje: Pri nas so se pojavlale plohe z veliko nalivi. Skupaj je padlo 43.6 mm dežja, ker so bili nalivi kar dolgotrajni, se je nabralo toliko vode :icon_wink:. Zdaj je radar prazen. Pojavlale se bodo plohe in nevihte. Mogoče bo ponoči kaj doganja. Grmenja pri nas ni bilo. Le 5 krat je zagrmelo, pred prihodom dežja. LP!  :wavey:

zigarrdo

Citat od: roky dne 14. Avgust 2010, 22:06:56
Zbilje: Pri nas so se pojavlale plohe z veliko nalivi. Skupaj je padlo 43.6 mm dežja, ker so bili nalivi kar dolgotrajni, se je nabralo toliko vode :icon_wink:. Zdaj je radar prazen. Pojavlale se bodo plohe in nevihte. Mogoče bo ponoči kaj doganja. Grmenja pri nas ni bilo. Le 5 krat je zagrmelo, pred prihodom dežja. LP!  :wavey:

Neverjetno, veliko dežja!

Pri meni danes samo 4,6 mm.

takt. +18,8°C
vlaga 90%
Everywhere you go you always take the weather with you

sky09

Neurje

Citat od: roky dne 14. Avgust 2010, 22:06:56

Sory ampak temu podatku o padavinah pa tudi jaz ne verjamem ker sem blizu tebe  skoraj ne mogoče je da bi bila taka razlika ker je bila smer padavin od vas proti nam. Ne vem  ne vem no.

pohorc

Očitno še res nebo mira pred nevihtami to noč :icon_evil:.
Kr naenkrat se je pojavila nova celica iz katere grozno grmi.Mogoče nas celo preleti bomo videli.
Trenutno 21,5°C, imeli smo dve plohi danes vse je šlo vzhodno ali pa zahodno.Se pa vidi koliko je energije zunaj.Da nebom za vsako celico pisal nov post bo to moj zadnji danes.
LP :wavey:

Smučar

Citat od: sky09 dne 14. Avgust 2010, 22:23:33
sky09, si mogoče Arsovec? Oz. kje si dobil tako podrobno radarsko sliko?  :drool:

sky09

BLISKS

Citat od: Neurje dne 14. Avgust 2010, 22:24:12
Sory ampak temu podatku o padavinah pa tudi jaz ne verjamem ker sem blizu tebe  skoraj ne mogoče je da bi bila taka razlika ker je bila smer padavin od vas proti nam. Ne vem  ne vem no.

Meni se zdi celo možno , sem spremljal dogajanje ob prvi nevihti ob  cca 16 h  ko v Lj ni padla niti kaplja dežja , Medvode + Zbilje pa pod rdečim flekom na radarju in takrat 16 mm,  kasneje je tudi dobro zlivalo, za primerjavo pa postaja cca 2-3 km zračne linije oddaljena , katera je bolj točna ? ali pa je na tako majhni razdalji res možna taka razlika danes: http://www.wunderground.com/weatherstation/WXDailyHistory.asp?ID=ISLOVENI2
lp

P.S. Sem pa že tudi sam večkrat na tej postaji opazil nerealne podatke in to podal na tem forumu.
Sneg je pol zdravja !

wisky

Pozdravljeni!
Kot sem že zjutraj napovedal, so nas pozno popoldan oziroma proti večeruo zajele nevihte z močnim grmenjem in relativno malo dežja.   
Vreme na TEZNU PRI MARIBORU OB 23:54 uri:
Zunanja temperatura: 20,6°C, trenutno pada z 0,4°C/h
Vlažnost zraka:  91 %
Trenutna hitrost vetra: 0,0 km/h smer SSW 202°
MAX sunek vetra danes: 13,32 km/h ob 13:31 uri smer WSW
Točka rosišča: 19,1°C
Zračni pritisk: 1013,4 hPA, trenutno rahlo pada z 0,4 hPa/h
Količina padavin danes je bila 9,7 mm, max RR 0,68 mm/min ob 19:43 uri.

Nočko!   
Wisky
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320