ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.07. - 15.07.2010)

Začel/a ŠTROMAR, 01. Julij 2010, 07:48:29

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

snowfrick

pravkar gledam kamero iz Rogle in kar naenkrat se je zabilo.vidljvost par 10 metrov.Folk ej pred nevihto laufal kot kure brez glave.

http://www.rogla.eu/si/zima/webcam/planja/

Zdaj pa ko so prekmurci dobili svoj dež, smo pa mi rekorderji...v celem mesecu smo uspeli pridelati okrog 7mm(ekolog bo to bolj vedel).
danes nas je vse zaobšlo.vzunaj pa vroče in soparno za ponoret.

Ekolog

Staro Velenje (416 m) ob 17:00

temperatura: 27,6°C (t max: 32,8°C, najbolj vroč dan letos!!; 6. vroč dan v mesecu juliju ter 9. letos do sedaj)
vlaga: 57%
rosišče: 19,0°C
tlak: 1009,4 hpa
padavine ta mesec do sedaj: 6,2 l/m2, sušaaaaaa!!!

Skoraj popolnoma se je pooblačilo, najbolj črno je v smeri vzhoda, sicer pa vseskozi zamolklo grmi, kakšnih omembe vrednih padavin pa ni od nikoder :icon_rolleyes:

Trenutni pogled proti vzhodu :icon_arrow:

stajercx

Citat od: snowfrick dne 13. Julij 2010, 16:58:40
pravkar gledam kamero iz Rogle in kar naenkrat se je zabilo.vidljvost par 10 metrov.Folk ej pred nevihto laufal kot kure brez glave.

http://www.rogla.eu/si/zima/webcam/planja/

Zdaj pa ko so prekmurci dobili svoj dež, smo pa mi rekorderji...v celem mesecu smo uspeli pridelati okrog 7mm(ekolog bo to bolj vedel).
danes nas je vse zaobšlo.vzunaj pa vroče in soparno za ponoret.

Če se ne motim so oni že dobili pred nekaj dnevi, predvsem V od Goričkega. Če se motim, me kr popravite. Najhujša šuša je bila v Slovenskih goricah in ob njihovem obrobju (pri nas)

sicer pa dežuje pri 23° celzija

matrix

Nevem zakaj tema Ekstremni pojavi po Sloveniji ne teče.. :shrug: :buttrock:

kasač

Pri nas trenutno dežuje v zadnjih 20minutah 11,7mm padavin. Temp. padla na 23,4

bbenci2

Citat od: zoki16 dne 13. Julij 2010, 16:56:23
Upam, da je katera postaja v bližini izmerila količino padavin, kajti v Rakičanu (ARSO) je padlo zelo malo padavin glede na MS. Na Cvenu pa je komaj sedaj pričeo rahlo deževati.

Pri meni se stanje umirja, trenutno je še vedno nevihta (rahlo dežuje in grmi). Do zdaj sem zabeležil 31mm padavin. Da bi danes dobili toliko padavin, se mi ni sanjalo.

Trenutno se je ohladilo na 20,8°C
Nevihtni piš le do 32,km/h.

Citat od: matrix dne 13. Julij 2010, 17:05:35
Nevem zakaj tema Ekstremni pojavi po Sloveniji ne teče.. :shrug: :buttrock:
To, kar se je dogajalo v samem središču Murske Sobote, bi lahko bilo komot objavljeno v tej temi. Sploh, če ima kdo kako sliko.

20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

urbang

oblačno
T= 27°c
Piha rahel severni veter

Okoli 16.00 ure smo imeli manjšo nevihto, bil je le nekajminutni naliv, dežja komajda kaj  :shrug:
Nato pa se je ta nevihta pomaknila proti vzhodu in se kar precej okrepila.

:wavey:

vladika

Pri nas padlo nekaj kapelj dežja (niti asfalt se ni zmočil), medtem ko berem pa Apače naliv s točo, Gornja Radgona baje (nepreverjeno) tudi voda stoji na nekaterih odsekih, Murska Sobota nekaj ulic zalitih z vodo tudi do 50 cm.
Toliko zaenkrat.

LP Vladika!

P.S. A se kdo spomni ime programa, ki ti je kazal strele in si si lahko nastavil premer npr. 50 km od tvoje lokacije, ko je zapiskal?
Nadmorska višina:    258.5 m
Coordinate    46° 37′ 34.6″ N, 15° 57′ 44.85″ E

vremenar12

Povsod v Prlekiji še ni konec suše npr. pri nas. Nas je nevihta le oplazila, saj je padlo le 1 mm dežja. Če danes ne bo več nič, se bo suša tukaj nadaljevala.

Trenutno še grmi z vseh strani skoraj. Je pa se precej ohladilo, temperatura je z 34,3 stopinj padla na 22,7 stopinj Celzija.
30. 12. 2005 = 48 cm snega.
18. 01. 2013 = 45 cm snega.

roky

Zbilje: Pri nas je popoldan parkrat zagrmelo potem pa se je vse razkadilo :shrug:. Ni videti, da bo pr nas blo kej dežja :icon_question:. Mogoče bo jutri kaj :shrug:. LP!  :wavey:

fprelog

Ptuj, naliv, RR kar 86 mm/hr, trenutno smo pri 22 l/m2.
Na srečo brez trdih dodatkov  :laugh:
Temp. je iz 33,6 v slabi uri padla  na  22,2 stopinje.

blazek

Kot kaže je v Murski Soboti padlo res veliko dežja. Saj je v centru mesta vse poplavljeno.

http://24ur.com/novice/slovenija/vroce-nam-je-in-se-bolj-nam-bo.html

zoki16

Soboški portali so vsi off-line??? Očitno imajo tam hude težave s padavinami oz. vodo, ki nima več kam odteči.

Ko bom zbral informacije in fotografije današnjega neurja v MS jih bom objavil med ekstremnimi dogodki, kamor to ziher sodi.

Sicer pa spremljajte današnja poročila in boste videli, kako izgleda vožnja s kajakom po soboških ulicah....  :icon_eek:
Vremenska postaja Cven

www.vreme.tikve.com

beowulf

Še nekaj slik iz Murske Sobote

vir: http://sobotainfo.com/novice/ogled/9853/?s=mn

Zoki16 na srečo sem  se uspel (valjda so vsi na portalu)  :icon_kavabanga: prešvercati noter, nekaj slik...............ja bilo je hudo

rdeči baron  ;D

kripelj

trenutno rahlo dežuje po nevihti, padlo je 7mm dežja, saj se nas je center nevihte ognil. je pa lepo ohladilo, trenutno je 20,5C, kar je tudi tmin danes  :icon_mrgreen:

rosišče tremutmo: 17,1C  :icon_wink: