ZEVS Forum

Trenutno vreme (16.06. - 30.06.2010)

Začel/a gradiščan, 16. Junij 2010, 07:28:53

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Aquatic

Trnje, Škofja Loka     

Podatki ob 22:00 uri
- oblačno
- temperatura: 16,3°C
- Tmin: 16,3°C ob 22:00 uri
- Tmax: 24,2°C ob 14:34 uri
- temperatura rosišča: 15,7°C
- tlak: 1012,3 hPa, ustaljen
- relativna vlažnost: 96%
- brez vetra
- danes je padlo 2,8 mm padavin
Davis Vantage Pro2

Trgovc

Sklepam, da je tukaj tudi kakšen tornado v igri.....
Z dnem 22.2.2013 ne maram več zim, ker je mati narava zamenjala JV za SZ...

ŽUPMART

Citat od: Trgovc dne 17. Junij 2010, 22:06:29
Sklepam, da je tukaj tudi kakšen tornado v igri.....

Nope, tole se je sedaj razvilo iz dveh SC v bow-echo sistem, ki zelo verjetno nima tornada.  Tudi strig na 0-1 km je prešibak da bi se dotaknilo tal.  :icon_smile:

Trgovc

ok, hvala za razlago....pač moje mnenje,glede na barvo in velikost celice....kart pa itak ne berem,ker jih ne znam... :smash:
Z dnem 22.2.2013 ne maram več zim, ker je mati narava zamenjala JV za SZ...

ŠTROMAR

V Kosezah oblačno pri 18,3 stopinjah C. Dežja danes 21,75 litra.

Nekaj po 20. uri sem se odpeljal do Gradišča nad Pijavo Gorico, da vidim situacijo.
Pas razdejanja se pričenja na Škofljici malo naprej od železniškega prehoda-tam nekje okoli Osnovne šole in se nadaljuje proti Pijavi Gorici. Posneto cca. 5 ur po nevihti pri bencinski črpalki pred Pijavo Gorico.

V sami Pijavi Gorici je podrlo nekaj dreves, dve ali tri smreke tudi tik poleg gostilne Čot. Tole je ostalo od rastlinjaka na koncu Pijave Gorice v smeri Turjaka.

Pas uničujoče toče se konča cca. pol kilometra v smeri proti Turjaku. Pri meni na Gradišču nad Pijavo Gorico ni bilo toče, dežja padlo dobrih 6 litrov, le štrom je izpadel zaradi udarov strele. Zato sem moral resetirati router in modem, da podatki spet nemoteno šibajo na internet.

pohorc

Pri nas trenutno 18°C po zmernem dežju se pa lepo vidi konc te celice največ 10 km vzhodno od nas, kjer je baza oblakov zelo nizka še bolj proti vzhodu pa so vidne oz. so bile sedaj je težko vidno zaradi teme dežne zavese.Pa še nekaj kaj se je dogajalo na Hrvaškem:http://www.index.hr/vijesti/clanak/tuca-velicine-oraha-pogodila-zagreb-i-okolicu/497138.aspx

bbenci2

Če ima mogoče kdo kakšno močnejšo nevihtno celico in bi jo rad uničil, jo naj pošlje nad Prekmurje. Mi smo serijski uničevalci neviht, saj po večini kar pride ka nam prej ali slej razpade :icon_haha: :icon_lol: :icon_haha: :icon_cool: :banghead:
Od JZ že cel večer grmi, enkrat je celo malo zagrmelo tik nad mojo glavo (malo je zajamralo :icon_haha:), pa tudi nekaj rosenja je bilo pred nekaj minutami. Temperatura pa pada in je trenutno 18,1°C.
Tmin: 15,9°C
Tmax: 23,8°C
Pihnilo je največ do 25,5km/h
Padavine danes 1,0mm
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

paradolf

Oblačno in +17.2°C.

V Podgorju smo jo kar dobro odnesli glede na nekatere kraje.
V nevihti je padlo 12.2mm dežja, kar je skoraj 3× manj kot pri @Markušu a še vseeno 3× več kot v Domžalah ki so bile očitno med obema sistemoma ki se je nad Lj razcepil.

Ko sem končno prišel do svojega v notranjosti mokrega jeklenega konjička(mehanik pred nevihto pozabil zapreti okno na sovoznikovi strani :banghead: ), sem jo mahnil prehitevat sistem proti štajerski, a je težišče odšlo na dolenjsko. Očitno bo treba nabavit opremo za sprotno spremljanje radarjev (prenosnik), ker tole na slepo  :banghead:
Ko sem padavine prehitel , sem kmalu ugotovil da ne bo nič od tega in obrnil nazaj pri Slov.Konjicah. :shrug:

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Aquatic

Trnje, Škofja Loka     

Podatki ob 07:10 uri
- oblačno
- temperatura: 16,0°C
- Tmin: 15,2°C ob 05:11 uri
- temperatura rosišča: 15,5°C
- tlak: 1009,5 hPa, rahlo pada
- relativna vlažnost: 97%
- piha J-JZ veters povprečno hitrostjo 4,8 km/h
- brez padavin
Davis Vantage Pro2

Pihe

Pretežno oblačno s stratusi ob hribih,
+15,2
95%
1010,0 ustaljen
Nič dežja še danes.Včerajšnji dan pa je bil pri nas,razen močnejše plohe popoldne,brez posebnosti.
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

jest24

Citat od: paradolf dne 17. Junij 2010, 23:55:47
Očitno bo treba nabavit opremo za sprotno spremljanje radarjev (prenosnik), ker tole na slepo  :banghead:
Ko sem padavine prehitel , sem kmalu ugotovil da ne bo nič od tega in obrnil nazaj pri Slov.Konjicah. :shrug:
Saj imaš za na telefon programček m-scalar

paradolf

Citat od: jest24 dne 18. Junij 2010, 09:34:28
Saj imaš za na telefon programček m-scalar
Hja, tudi telefon bo treba zamenjat  :smash:

V Dobrunjah se nizka oblačnost razkraja in kaže se modro nebo z nekaj srednje oblačnosti.
Na obali pa že kipi.
Tržaški zaliv:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

stajercx

stanje: delno jasno

temperatura: 19.1°C

vlažnost zraka: 82%

joze

Ravna pri Ligu, spremenljivo občasno pretežno oblačno.

Temperatura  18,2 °C

Min danes 14,5 °C ob 06:53

Rosišče  16,2 °C

Vlaga  88 %

Pritisk 1008,7 hPa, pada

Padavine danes 0,8 mm

Ponoči smo imeli ploho.

Lluka

nočna ploha(ob 2h) je prinesla  dodatnih 0.7mm padavin.....

trenutno stanje = delno oblačno z občasnim rosenjem
padavine ob 7h  (24h)

VP Planina  = 10,9mm
VP Nart = 10,0mm