ZEVS Forum

Močan dež 17.6.2010

Začel/a MaRkUš, 17. Junij 2010, 19:06:51

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

MaRkUš

Ob 14.50 sem se odpravil v Ljubljano, kjer sem imel izpit. Še zadnjič pogledam na radar in vidim močno celico, ki se je pomikala naravnost proti LJ. Vedel sem, da ni šans, da jo pofotkam, ker sem imel presneti izpit.
Med samim izpitom se je močno stemnilo, začelo je nalivati in nekajkrat je strela užgala zelo blizu šole.
Nato sem pohitel v avto in upal, da še kaj ujamem. Na cesti norišnica, avtomobili po polžje, na avtocesti enako. Malo sem kolebal, če bi jo morda ubral proti Celju, a sem se odločil, da verjetno ne bo nič.

Vozim se po dežju domov in v Podgorju opazim močno črnino proti našemu koncu. Kar malo presenečen :)
Doma pa mi Daviska pokaže 29,5 mm padavin, vse to je padlo v 1 uri, med intervali pa mi je zabeležilo maksimalno 8,5 mm/5min.

No sicer pa je bil oče v okolici Mengša in malo pofotkal, a kaj bolj fotogeničnega ni bilo.

V ozadju zametki shelf clouda.

Proti Kamniku.

Most v Stranjah.

Stahovica, 100 m stran od hiše.

Stranje.

Pošteno je nalivalo.

Ekolog

Uf ste imeli pa res pestro :icon_eek: :buttrock:, oče je bil pa ob pravem času na pravem mestu :icon_cool: :icon_wink:

paradolf

Dobro vas je zalilo. ;)
Jaz s smerjo Celje nisem imel sreče, štartal pa sem še 10 minut za vama.
Avto sem imel danes namreč pri mehaniku in ga dobil šele ob 16.30. Da ne omenim da mi je pozabil zapreti okno na sovoznikovi strani in imam sedež tam kot vodno posteljo :icon_twisted:

Ena slaba fotka iz okolice Dramelj, slikano proti jugu v smeri Sv. Rozalije ob 16.57. V levem zgornjem delu sem šele kasneje opazil neko čudno nitkasto strukturo :icon_question:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Astra

Odlična reportaža.

Dodajam še nekaj fotk iz centra dogajanja, saj sem šel iz službe v Logatcu v smeri Ljubljane malce po 15 uri, za menoj pa se je pomikala obsežna nevihtna linija z bazo oblakov manj kot sto metrov nad glavo - cca. 400 metrov nadmorske višine nad Barjem. Celica se je pod pobočjem Krima pri Ljubljani razcepila v dve smeri, ena proti Šmarni gori in ena proti Igu in Grosupljem. Na eni strani se je lepo videlo, da padva vmes toča (bolj svetla zavesa), medtem ko se je meni približevala zavesa z izjemnim nalivom in močnim hladnim nevihtnim pišom bolj JV smeri s hitrostjo med 50 in 70km/h.

Logatec v istem trenutku radarja:

Nad Barjem v času radarja:

Tukaj se vidi cepljenje na dve celice, na levi je šla proti Igu toča.

Še ena fotka proti JZ (proti Brezovici iz smeri Barja):

Zajel me je piš:

Pogled v "rit" od zadaj v smeri Ljubljane iz Podpeči:

Nekaj strel je udarilo nekaj 100 metrov od avta, treskalo je po moji oceni CG varianta na kakšnih 30 sekund in pokalo.

Ob 17 uri se je že počasi vedrilo - fotka iz okolice Mengša proti Komendi:

Lp.

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

max

Po poročanju naših dežurnih elektromonterjev, katere sem poslal na teren(sem v službi in imamo defekte), je v kraju Gračnica pri Rimskih Toplicah pravo razdejanje.
Vodja dežurne skupine bo vse poslikal, tako da jutri dobim slike in jih prilepim.
Je pa rekel, da so drogovi olupljeni kot zobotrebci, drevje polomljeno in razcefrano na sredini debel, zajelo je en ozek pas, bilo pa naj bi tako kot na Črnivcu lani.

lwzr

super slike!

no okrog 16h smo se odpravili iz ljubljane proti novi gorici, nekje okoli cestninske postaje ljubljana zahod je dvakrat močno počilo v bližini avtoceste, oblaki so bili, tako kot je povedal @Astra, zelo nizko, nekaj trenutkov zatem izjemno močan naliv, vidljivost nična, praktično smo vozili 40 km/h po avtocesti

alze

Tako je bilo ob 14.40 proti Kopru:

<- Klik