ZEVS Forum

Sneženje od 29.-31.1 2010

Začel/a polo, 29. Januar 2010, 22:17:35

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

BLISKS

Sneg je pol zdravja !

dadek

Oblačno
-0,4C
Nevem ,za to poslabšanje me je arso zavedel z temperaturami ,katero je zgrešil za kar 9°C!
Snežilo je od 12-21ure  (rahlo-zmerno , na čase močno) in seveda zaradi temperature v pozitivi padlo samo 5cm.. in še to večina proti večeru (najmanj padavin)

No bo nasljednič boljše.. :icon_wink:

rokec

gregach, spremljal arsov aladin za kje kaže padavine....

no skratka 53cm snega, močno sneži, temperatura 0

Lazic

Standardna situacija ob severniku. Zahodno in vzhodno od nas gredo padavine proti severu, na jugu se padavine krepijo, v LJ kotlu pa padavine do Domžal naprej pa praznina. V realnosti izgleda to tako da trenutno narahlo pada droben sneg in mi smo za tokrat počasi zaključili.

maestro

Rahlo sneži, v drugem delu padavin do sedaj dobrih 7cm novega, skupno cca 36cm.
Temp. -0.2°C
Tmax +1.2°C
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

rokec

neumestno vprašanje: maestro, pomniš kdaj, da je v ljubljani konec januarja bilo skupno konkretno več snega kot pri vas, ker recimo jaz ne pomnim  :icon_question:

Jernej

Od jutranje 3 centimeterske odeje je ostalo manj kot centimeter. Trenutno brez padavin in 3°C.
Tmin 1°C
Tmax 3°C

Kje je burja?

GrEg3c

Padavin je konec za naš konec, trenutno še rahlo sneži . Danes na leseni podlagi zapadlo 13 cm snega .. na snežni podlagi 19 cm na 23 cm starega betona . torej skupaj je 42 cm snega .

upam na kakšen cm čs noč sam se ita ne bo poznalo zaradi sesedanja :D :icon_cool:

herkules

vrata čepovanska dolina

dragi kolegi
močno sneži
v 10min 3cm
t=-1.5
da vidmo kok ga vrze v eni uri.

stog

Rahlo sneži že cel čas (z vetrom, ki je že oslabel) in 30cm novega.  Skupaj na travi 50cm, na betonskih podlagah pa okoli 54cm. Nekje sem nameril celo 60cm. Zelo težko je izmeriti vse skupaj.
Razporeditev padavin je bila nekoliko drugačna od napovedi ampak kdo bi se pritoževal.

Zadnji čas nam ta kretenski SV veter prinaša ničvredne padavine s tiste Domžalsko-Kamniške padavinske luknje.
Mi centralci pa res nimamo sreče s to zimo.  :banghead:
:icon_eek: :smash: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen:

alešrozman94

Mogoče smo danes prvi v sloveniji ugledali luno?  :icon_mrgreen:
Zmerno oblačno :icon_question: -0,3C°
Mislim da bo zdaj temperatura začela padati  :icon_wink:
VREME BO!

Urox26

Citat od: hunter dne 30. Januar 2010, 20:43:17
Rahlo sneži -0,3 skupna višina snega 56cm  :o Novozapadli 28cm
:zaba:  :icon_eek:

Domžale:

Vreme: rahlo sneži (proti nam prihaja rumen flek tako da v roku 10-15min pričakujem zmerno-močno sneženje)  :buttrock:
Temperatura: -0,1.c (že nekaj ur pribita)
T max: +0,7.c
T min: -3,0.c
Vlaga: 90%
Tlak: 990,6mBar (raste)
Veter: /  
Snežna odeja: ob 21.30: 44cm suhega/pomrznjenega snega  :buttrock:

Lp iz Domžal  :wavey:
Vreme je ZAKON!

zigarrdo

sneži, takt. -0,6°C

snega okoli 50 cm
Everywhere you go you always take the weather with you

maestro

Citat od: rokecneumestno vprašanje: maestro, pomniš kdaj, da je v ljubljani konec januarja bilo skupno konkretno več snega kot pri vas, ker recimo jaz ne pomnim  icon_question

Hmm, res se ne spomnim kdaj je to bilo nazadnje. Tele situacije, ki se odvijajo tale mesec za Bohinj (oz SZ SLO) ne morejo prinesti veliko padavin k nam.Nam prinese debelo snežno oddejo lahko le  naš (ne)prijatelj jugozahodnik :shrug:
Vsekakor ste to zimo v veliki prednosti pred nami!  :praise:
Še zanimivost- kdor pač ne spremlja telih snežnih razmer, sploh ne more verjeti da imamo v Bohinju tako malo snega  :icon_lol:
Se oproščamo za off...

Rahlo sneži, vsota padavin danes pa borih 10mm (vp Boh. Češnjica)
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

snowfrick

Dol še padajo miniaturne snežinke.
Sicer pa gre današnja bomba okoli 19.ure v zgodovino.
Krpe so padale in to zelo na gosto.Skorajda ne pomnim takšnega sneženja.
Samo takrat je padlo skoraj več snega kot v celem dnevu skupaj,ko so bile snežinke majhne in ni bilo pravega učinka.
Trenutno pa -1.0°C
Novega snega okoli 15 cm
Se bo pa sneg posedel,saj so tiste krpe puščale vmes veliko zraka.