ZEVS Forum

Poplave leta 1990 v Savinjski dolini

Začel/a Vremenko, 20. Januar 2010, 19:35:31

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Vremenko

Ker na internetu nism opazil nobene slike iz tistega časa sem se odločil da malo poskeniram slike iz leta 1991

Po skoraj 3 tednem deževju se je v noči na prvi november 1990 sprožil plaz v bližini naše hiše
Slike so bile posnete 4 dni po plazu

Voda je segala do črte ki sem jo narisal,zanimivost je bila da se je voda ustavila samo meter pred garažo naše hiše

Posledice ko je plaz popustil in je voda drla po dolini

In še kmetija ki je bila prej vsaj 150 metrov višje

Če še ima kdo kakšne slike od teh poplav v Savinjski dolini naj jih prilepi saj delam seminarsko nalogo iz tega  :)

Ledeni

Zanimivo, samo ali ni bilo to leta 1990? Daj preveri  :icon_wink:

jaka

Vremenko

ja moja napaka žal bilo je leta 1990

Drugače pa Jaka najlepša ti hvala  :beerchug:

Astra

Ujej, zanimiva reportaža. Sicer pa grozno razdejanje.
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

.sonček.

Brez vremena ni življenja.

Vremenko

Citat od: .sonček. dne 21. Januar 2010, 00:21:54
IN kako zgleda pokrajina danes

Ko bo seminarska iz tega končana bom dal vse skupaj gor  :icon_biggrin:

alešrozman94

Res fenomenalne slike...  :clap: :beerchug:
Hudo je blo  :-\
VREME BO!

jery_slo

Citat od: .sonček. dne 21. Januar 2010, 00:21:54
IN kako zgleda pokrajina danes

Cesta je po 20 letih zdaj že skoraj urejena, čeprav je že eno leto odkar sem bil v Logarski dolini se spomnim, da je bil edini problematičen odsek na cesti pred Lučim zaradi ene hiše, ki je ne smejo podreti. Mogoče kdo ve kako je zdaj stanje tam?

Vremenko

Citat od: jery_slo dne 24. Januar 2010, 18:07:57
Cesta je po 20 letih zdaj že skoraj urejena, čeprav je že eno leto odkar sem bil v Logarski dolini se spomnim, da je bil edini problematičen odsek na cesti pred Lučim zaradi ene hiše, ki je ne smejo podreti. Mogoče kdo ve kako je zdaj stanje tam?

Cesta je še vedno takšna kot je pač zraven ceste je neka hiša ki jo lastniki nočejo podreti
sramota ko se predvsem v poletni sezoni dobesedno zabije na tem odseku  :icon_banned:

Drugače pa naslednji teden ko bo čas prilepim še dodatne slike

jery_slo

Vremenko veš kaj bi te prosil, bi lahko slikal kaj pobočja nad cesto pred Lučami. Namreč oče mi je razlagal, da ko je bil takoj po katastrofi službeno v Logarski dolini (Telekom, takrat jim je namreč tudi ogromno telefonskih kablov pretrgalo) pravil da je bilo nad cesto še ogromno skal, ki so pridrvele iz nekod višje gor. Pa me zanima, ko so sanirali cesto če so tiste skale višje gor kaj popucali. Pobočja zraven ceste so uredili to se vidi, sam baje naj bi še dosti materiala ostalo gor, višje nad cesto. Pa tudi kakšne fotke plazu, ki so ga sanirali bi bilo zanimivo videti. Trenutno se ne morem spomniti kako se že reče tistemu kraju tam, se gre pa po tisti cesti kjer mislim da je odcep za Črno na Koroškem.

wetter

škoda da ni nikjer teh slik na netu iz tistega časa,res zelo katastrofalno je bilo!
točno na današnji dan pred 21 leti.