ZEVS Forum

Nowcasting

Začel/a piskec, 07. Januar 2010, 14:39:16

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Vreme

Se strinjam smer vetra je lahko kako pomembna  :icon_wink:

Ciril

A ko enkrat vpišeš in pošlješ poravljanje ni več možno?  :icon_redface:  Sem napisal decimalno piko namesto vejice, pa se bojim, da bo kdo zmrznil...

LP Ciril

zoki16

Citat od: Ciril dne 16. Januar 2010, 21:13:30
A ko enkrat vpišeš in pošlješ poravljanje ni več možno?  :icon_redface:  Sem napisal decimalno piko namesto vejice, pa se bojim, da bo kdo zmrznil...

LP Ciril

Ojoj @Ciril, upam da ti gretje dela...  ;)
Vremenska postaja Cven

www.vreme.tikve.com

piskec

- ne, popravljanja NI. Kar gre, gre. :) Kar pa samo pomeni, da moram zajem tako prirediti, da ne bo požiral nesmiselnih podatkov. Seveda bo to nekaj časa trajalo...

- časovno enoto se bo lahko izbralo, vendar pa bo morala biti v naboru - najbrž kar 1,6,12,24.

- ok, smer vetra dodam. Vendar le šestnjast njih - SSW, NNE itd.

- @jkocki - tako nekako. Vendar pa so na forumu ti podatki povsem nesegmentirani, neurejeni. Tam ležijo ko klada, vsak jih vpisuje po svoje, iskanje za nazaj pa je mukotrpno delo, če se sploh komu da... Najbrž se strinjamo, da bi bilo dobro vse te podatke spraviti v neko obliko, do katere bi lahko vsi dostopali hitro in enostavno.

piskec

Dodana SMER VETRA - #VS: - šestnajst črkovnih oznak - N, NNW,NWW,W,NE,NNE,NEE,E,S,SW,SSW,SWW,SE,SEE,SSE

Dodan trend pritiska: #PT:X-yyy,yy - X=1,6,P,D (1h,6h,12h,24h) in +/-razlika pritiska

Možno je brisanje zapisa, ki ste ga zapisali, vendar je rok le 6 ur, nato brisanje ni več možno! Seveda lahko brišeš le svoje zapise.

Dodani KOMENTARJI na zapise. Z njimi vsi sodelujemo pri zbiranju podatkov.

Dodane OCENE. Z njimi skupnost poskuša ozaveščati in izobraževati!

Zaenkrat je Pregled le za zadnje tri dni, pregled vsega bo možen v arhivu, ko bo narejen.

Prosim poskušajte.

Est! Est!! Est!!!

Preizkusil novosti... Trend pritiska deluje np. Smeri vetra pa ne morem odposlati, mi javlja napako. Uporabljena koda: #VS:E Kaj počnem narobe? :shrug:

Kasneje preizkusim še ostale novosti...

Edit: V pregledu se poslano ne pojavi...

Citat
ADODB.Recordset error '800a0cc1'

Item cannot be found in the collection corresponding to the requested name or ordinal.

/NCh.asp, line 1023

Mogoče sem zgrešil geslo, dasiravno napiše "Geslo:OK". :icon_question:
Life is like weather! www.wineandweather.net/

piskec

Moja napaka... zdaj naj bi bilo ok.

Est! Est!! Est!!!

Še včeraj je delalo super, danes pa se spet pojavlja napaka, ko odpošlješ vpis... :icon_question:

Citat od: NowCastingMicrosoft SQL Native Client error '80040e14'

Incorrect syntax near ','.

/NCh.asp, line 1026
Life is like weather! www.wineandweather.net/

jkocki

Tudi meni je zdaj uspelo.Napiše mi , da je uspešno poslano, a ne najdem podatke na Pregledu. :icon_question:
Napiše mi še tole na koncu:
Microsoft SQL Native Client error '80040e14'

/NCh.asp, line 1026

piskec

Spet moja napaka. Zato pa smo v alfa fazi...  :icon_confused:

No, zdaj spet deluje.

Gorazd

Citat od: kekec46 dne 25. Januar 2010, 15:37:46
na misel mi je prišla ideja da bi naredi vmesnik za nowcasting.
Zadeva bi zgledala tako: (notri bi bili vsi parametri)

v programu bi izbral vse parametre in na koncu enostavno pritisnil na gumb in dobil zgenerirano kodo za nowcasting.
Zadeva bi lahko imeli na svojem računalniku oz. lahko bi bila na spletni strani kjer se vnasa podatke za nowcasting.

Zanimiva tudi ta ideja za tvoj projekt, piskec. Vsaj za poročanje preko računalnika.

Mejte se radi

jkocki

Danes tudi ne deluje :icon_question:

piskec

Hm, meni deluje.

Kaj pa si hotel vpisat in kaj je napisalo?

jkocki

Napisalo mi je:

Microsoft SQL Native Client error '80040e14'

/NCh.asp, line 1026

Napisal sem pa tole:

#KA:OV #TI:20:38 #KR:KTrbovlje #ST:PJ #TE:-08,40 #VL:071,00 #PR:1018,80

piskec

Ok, hvala. Sem popravil... jebela cesta, od kje te napake pridejo???  :icon_question:
:angel: