ZEVS Forum

Trenutno vreme (16.12.-31.12.2009)

Začel/a Aquatic, 16. December 2009, 06:33:43

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Oblak69

Pri nas pa temperatura vztrajno narašča, kljub skoraj brezvetrju: ob 19.40h še -9.9°C, sedaj smo že na -8.1°C, tko da bomo jutri na vertikalni sondaži med najtoplejšo plastjo. :icon_question:
Ja če nismo med rekorderji min. pa zato pri drvah "prišparamo" :buttrock:

Sem pravkar sprobaval kamero-sicer v stanovanju- in že tudi inštaliral program,tko da je zadeva res enkratna, sploh zoom in vrtljivost.

Lluka

evo... sanje so končane.... prikradla se je oblačnost,s tem pa tudi konec ohlajevanja zraka.
temperaturi je uspelo zlesti do  -14.6°C (20.40h) ....... nato pa začela rasti... in je pri trenutnih -14.2°C, je pa že cel dan brez vetra.

Slk22

bbenci2

Trenutno -19,1°C, pred 20 min pa je bilo -19,4°C. Kljub temu, da na hipe za kake pol stopinje pade, mislim da ne bo problema doseči današnjo 21-tico. Glede na to, da je včeraj ob takem času bilo pod -15°C,... ne vem no... :icon_question:
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

tesovnik

jah pri nas se grejemo ob topli pečki zunaj pa - 17°C  :smash:

kire

- 9.4oC,  konkretnješe ohlajevanje preprečujejo rahli sunki zahodnika, taka da verjetno nocoj ne bo tolko stisnilo. Snega je 30 cm

Drugače pa en prečudovit zimski dan, ki sem ga preživel na snegu. Jutri pa pričakujem sprva sneg, proti torkovemu jutru pa obrat v dež.
Vreme je bilo, je, ter vedno bo.
LP. kire

paradolf

Pri nas ni tako hudo.
Pri jasnem vremenu imamo -15.4°C
Tmax. danes -7.8°C

Smo pa danes leteli na primorskem v okolici Nove Gorice in je bilo prav lepo a zelo mrzlo. V termičnem stebru na 1300m je variometer kazal samo -4°C, kjer pa je zrak padal oziroma ni bilo dviganj pa je bilo na tej višini okoli -7°C. Podkapa je bila povsem od ivja ki je nastajalo ob izhidanem zraku. Po uri in pol letenja pod zimskim soncem je prav pasal en "kuhanček" ;)
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

snowfrick

Jasno pri -11.2°C
Kar ne morem verjeti,da bo te idile že zelo kmalu konec.In tudi jezero je že začelo lepo ledeneti,ampak... :(
snega 12-15 cm

ena slika od danes popoldne

mat89

t.-10.C
Mislim da se bo v naslednjih urah povsod začelo topliti ,tako da temperatura ne bo nikjer pala pod -20.C
Tile podatki MarsovceV so pa totalno netočni ,doma imam 3 termometre in vsi trije kažejo enako , Ptuj pa -17?

Lukak

Visoko pri Kranju

T:-12,9°C kar je tudi že današnji minimum
vlaga:77%

roky

Zbilje: Rekord je dosežen, zutraj je  bilo min -15,6°C, zdaj pa je -15.8°C, rosišče je -17.8°C, vlaga je 64%. tlak 1012hpa in raste. Bomo vidli kakšno dogajanje bo jutri :icon_wink:! LP!  :wavey:

blazek

Citat od: mat89 dne 20. December 2009, 22:01:18
t.-10.C
Mislim da se bo v naslednjih urah povsod začelo topliti ,tako da temperatura ne bo nikjer pala pod -20.C
Tile podatki MarsovceV so pa totalno netočni ,doma imam 3 termometre in vsi trije kažejo enako , Ptuj pa -17?

IN kolikšna je višinska razlika med tabo in Ptujsko postajo. Malo upoštevaj ali je postaja na dnu doline ali pa nekje na hribu. Normalno gre pričakovat, da je nižje, hladneje. Predvsem ob jasnih nočeh.

Res sibirske razmere danes. Še nikol doživeto, ko mi je zamrznila loputa za tankanje goriva. Poleg tega so se ob vožnji do Ljubljane naredile take ledene rožice na oknih, da nisi popolnoma nič videl, kjub ogrevanju. Ob 20.uri zvečer, je bilo na cestniski postaji Dob kar -19°C.

Pri nas pa trenutno -15,4°C in so že motnje v ohlajanju, prav gotovo zaradi vetra. Sicer bi ob mirni noči imeli krepko pod -20°c.

Smo pa imeli včeraj zvečer najvišnjo snežno odejo po marcu 2006. Prav neverjetno. IN najnižjo decembersko temperaturo v zadnjih 13 letih.

mat89

Ja približno 12 m je višinske razlike ,poleg tega sem pod bregom.Arso postaja pa je malo stran od bregov kakšnih 500m.Pa tudi postaja prelog Ptuj kaže -13,8.C.Zaenkrat še brez vetra

miklicdejan

Mi smo že dosegli dvajsetico. Trenutno je -20,1°C. :bouncy:
Drugače pa temperatura že zelo niha gor in dol. Če bo jasno in mirno, pričakujem zjutraj okoli -23.

TgT

Citat od: Pihe dne 20. December 2009, 18:50:34
Današnji večer se mi zdi kot svetovno prvenstvo v poletih v Planici.Koga bo odneslo najnižje? :icon_haha:

Verjetno pristanem na hrbtišču.

Imeli -13°C ob 18:30 sedaj le še 6,8°C