ZEVS Forum

Prelaz Kozjak 658mnv 04.03.2008

Začel/a paradolf, 05. Marec 2008, 08:17:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

Želja po snegu je bila velika...logično. :drool:
Ker pa je bilo videti da ga v Podgorju včeraj ne bom dočakal sem se na hitro odločil zapeljati se malo višje. Lazič je pred tem že bil v Kamniški bistrici in tam ni bilo kaj prida snega, tako da sem se odločil za Kozjak, prelaz na koncu tuhinjske doline na meji s štajersko.

V Podgorju je le rosilo in sem in tja je priletela kakšna snežinka. Pogled proti kamniškem starem gradu pa je bil takšen. Vseskozi ovito v meglico sneženja  :drool:

V samem Kamniku je bilo stanje že drugačno. Tam je padal že večinoma rahel sneg. Pogled na Veliko špico nad Kamnikom.

Takoj za ovinkom kjer gre cesta proti Tuhinju pa je že kar lepo snežilo. V vasi Vrhpolje je bila slika povsem drugačna. Solidno sneženje ki pa se ne oprijema.

Naprej skozi dolino je vseskozi zdaj več zdaj manj snežilo a snežne odeje ni bilo. Malo sem bil že slabe volje a na koncu se je le začelo. Nekaj kilometrov pred prelazom je na tleh na hitro postalo belo in razpoloženje se je popravilo. Na vrhu prelaza me je čakala bela opojnost.

Kar pošteno je pihalo in sneg se je lepil na privetrno stran vsega.

Belina  :drool:

Pogled nazaj v dolino v smeri Kamnika

Okrašene veje

Ko sem mislil narediti meritev debeline snega sem odrinil sneg in s tem osvobodil "žafrančka"

Meritev je pokazala dobrih 20cm. Ponekod je bilo spihano tudi v zamete kjer ga je bilo skoraj do riti  :drool:

Zamet  :clap:

In še malo idile  :icon_biggrin:

Tako izgleda svetloba na koncu tunela  :icon_biggrin:

Pa naj kdo reče da zima ni lepa...če je tista prava

In še en filmček posnet z vrha. Solidno(zmerno) sneženje ob vzhodnem vetru  :icon_wink:
http://www.youtube.com/watch?v=OK4gW0_x42c

Nekaj časa sem kar stal in užival v tihoti in lepoti. Veter je majal drevje in sneg se je vsipal z njih. Res tisto pravo kar pogrešam v dolini in se nam ponudi le vsake tri kvatre enkrat  :shrug:

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

JaniS

max

Lepo :icon_wink: Še par km na drugo stran po dolini naprej, pa bi prišel do nas :icon_biggrin:

Cumulonimbus

sosed lepa fotoreportaža, škoda ker nisem šel zraven :drool:

lp
Član ZEVS :)

Ciklon

Lepe slike zasnežene pokrajine. :icon_wink:  :clap: :drool:
Raj je v naravi :buttrock:

MaRkUš

Lepo :drool:  Ja ta Kozjak je mal visje okrog 50m od Kamniske Bistrice in je v kolicini snega zelo velika razlika. :icon_wink:

Pihe

Lepo.Sem kar podoživel še sam tisto tišino snega. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

jaka

odlično! :icon_wink: jah sej bo bolš naslednjo zimo...mora bit

ablak

Požrtvovalno, vredno pohvale. :clap:

Lp