ZEVS Forum

Trenutno vreme (1.2.2008 - 15.2.2008)

Začel/a Mamut, 01. Februar 2008, 06:02:22

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

Mamut

Vreme v Nevljah

Oblačno

temp. + 1,6 C

1015,1 hPa pada

86 % vlage

veter SZ trenutno brezvetrje :icon_eek:

paradolf

Ob 6h tudi v Podgorju oblačno pri +1.8°C

Pogled s Kredarice razkriva Jupiter in Venero če se ne motim :icon_wink:

Ooooo tukaj pa že lentiji v igi  :clap:
Res zanimiv pogled  :icon_smile:

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

robi14

Citat od: paradolf dne 01. Februar 2008, 06:48:54
Ob 6h tudi v Podgorju oblačno pri +1.8°C

Pogled s Kredarice razkriva Jupiter in Venero če se ne motim :icon_wink:

tudi pri meni sta se lepo videla!  :icon_wink:

blazek

Zjutraj je bilo megleno in -1,9. Sedaj pa delno jasno z meglicami po tleh in -0,6.

Neurje

brnik                                    9.16

oblacno inhladno vreme

se vedno suho

temp 1.6 stopinje

vetra ni

tlak 1015 mbar

vlaga 87 %

padavine 00 mm v zadnjih 24 urah

me malo skrbi za tale sneg v weekendu mislim da nas bo nate... po dolgem in pocez

Pihe

Bovec, +4.3 oblačno, zabito, rosenje
Vlaga 90%
Tlak 1017,4 Hpa ustaljen
Veter SSW do 5 km/h
Uvod v R&R se začenja pri odločno previsoki temperaturi, da bi lahko kasneje znižalo za vrednosti primerne za sneženje.Tu pri meni je namreč zelo pomembna startna temperatura.Če je le-ta previsoka(kot npr.: sedaj), skoraj ni šans, da bi dočakal sneg v nižine.Ko se začne hladit namreč potegne burja - kar pa pri meni pomeni še dodatno gretje ozračja.Skratka: slabo mi kaže! :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

ŠTROMAR

Današnja Tmin = -0,1°C. Se pa s pojavom JZ vetra začenja ozračje kar lepo in hitro ogrevati. Trenutna T= 5,2°C in popolnoma oblačno. Veter občasno zapiha do 26 km/h.
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

Pihe

Kot je že @paradolf zjutraj pokazal na sliki s Kredarice, so v višinah krasni cumulus lenticularis(lečasti oblaki).To pomeni, da je na tistih višinah (nad 5000 m) veter zelo močan. Če bi bila ta slika avgusta meseca, bi sedaj pol Slovenije jadralnih letalcev viselo pod temi oblaki! Tovrstno jadranje je namreč jagoda na vrhu torte vsakega jadralca, saj ko se enkrat prebiješ čez strašne turbulence spodnjih plasti ozračja, na neki višini vse premetavanje naenkrat poneha in ima letalo praktično konstantno dviganje par metrov/sekundo brez muke.Samo voziš se pod takim oblakom sem in tja in nabiraš višino brez težav(razen tistih pogojenih z obupnim mrazom, ki se z doseženo višino vse bolj veča). Dosežene višine pod takimi oblaki so često nad 5000 metrov, na Lescah pa so na karavanškem fenu in lentikularisih baje prijadrali tudi že do 8000 metrov!!!! :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

blazek

Pretežno oblačno vreme in brez vetra. Temperatura je pa še 0,8. Sej ko bo zapihalo bo po brez problema pognalo do 10+.

bismarck

btc ljubljana - piha k swina...to bo nažgal do 10°C ...brez veze
24.2.2013 - DATUM ZA VREMENSKE ALMANAHE !

paradolf

Ja Bismarck...pri nas iz polnega kontejnerja smeti in karton že nosi naokoli po parkirišču  :icon_rolleyes:
Občasno tudi malo porosi.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

bismarck

24.2.2013 - DATUM ZA VREMENSKE ALMANAHE !

joze

Ravna pri Ligu, gosta megla

Temperatura 3,7 °C

Tmin danes 3,0 °C ob 07:45

Vlaga 98 %

Pritisk 1023 hPa, rahlo raste :icon_question:

ŠTROMAR

Temperatura obstala pri 6,0°C.

Zanimivo je, da je bil letošnji januar tretji najhladnejši mesec od zadnjih 24 mesecev. Hladnejša sta bila samo februar 2006 in december 2007.

Vreme na današnji dan - 1.februar 1976 : Oblačno, temperatura 1,0°C in rahlo sneži, zapadlo 2 cm snega
                                             1.februar 1977 : Oblačno, temperatura 1,0°C in rahlo sneži, zapadlo 3 cm snega
                                             1.februar 1978 : Oblačno in megleno, temperatura 1,0°C
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

zigarrdo

oblačno, rahlo rosi, veter pa se je umiril, pred kako uro so bili suki do 12 m/s!
temp. je zrasla  na +5.5°C
Everywhere you go you always take the weather with you