ZEVS Forum

Napoved vremena (16.01-31.01.2008

Začel/a paradolf, 16. Januar 2008, 09:22:54

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

alan

Citat od: AND1 dne 30. Januar 2008, 19:59:30
No no ne obračaj besed, samo dejal je da nas verjetno v soboto čaka eden vrhuncev letošnje zime!

No, ti si gledov ob 19.35 jest pa ob 18.55. Tko da nč ne obračam besed

Cumulonimbus

TWISTER podpis, sicer pa poglejte :icon_arrow:

UKMO nam podobno kot zjutraj namenja 40-60mm. padavin v snegu, tak da smo še vedno na tapravi poti... verjetnost da nastane sekundarc in upočasni vso zadevo, je razen po GFSju dokaj verjetna, za razne korekcije v sami postavitvi pa je še dovolj časa, ampak sem jaz z dosedanjim potekom čisto zadovoljen in se prav nič nebi pritoževal da bi ostalo pri tem kot je trenutno... JZ veter v višinah bo od nekje petkovega dopoldneva in do sobote popoldne kar močan, kar pomeni verjetno že nekje od petkovega popoldneva zlivanje na pregradah Z slovenije, drugam se bo dogajanje preselilo kasneje, ko se bo tudi samo proženje pomaknilo na S slovenijo... mislim pa da vse te količine padavin, niso poplnoma realne, kajti karte ne upoštevajo reliefa, ki pri nas pride ob takih situacijah še kako do efekta (govorim o orografskem efektu) in še mnogo drugih dejavnikov je ki lahko privedejo do znatno večje količine padavin konec tedna... je pa res da pomik ciklona nekaj 100km. v katerokoli smer, lahko privede do čisto druge situacije in  slovenija je na to zelo "občutljiva" :icon_arrow: ampak bodimo realni če bo na dosedanji potek zime padlo 10cm. v osrednji sloveniji, bomo lahko veseli, kar bo pa plusa, pa toliko bolje...

p.s. malo sem zamešal karte tako da bodite pozorni :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)

TWISTER

no sej CB nekja podobnega sem pisal na prejšnji strani... tale 12z je po moje čisto mimo vsekal...moralo se bo lepo videt na ens-ih, čeprav imajo tudi ens-i manj podatkov, tudi novi ecmwf riše sekindarca tako da mislim da zaenkrat še ni panike. Mislim da smo celo na boljšem, ker je en dan manj do poslabšanja:icon_haha:

Pihe

Citat od: TWISTER dne 30. Januar 2008, 20:57:48
no sej CB nekja podobnega sem pisal na prejšnji strani... tale 12z je po moje čisto mimo vsekal...moralo se bo lepo videt na ens-ih, čeprav imajo tudi ens-i manj podatkov, tudi novi ecmwf riše sekindarca tako da mislim da zaenkrat še ni panike. Mislim da smo celo na boljšem, ker je en dan manj do poslabšanja:icon_haha:

Dve možnosti sta, dokler ne izide 018Z in sicer:
1. Ali jo je kronal 006Z
2. Ali pa kiksnil 012Z
Govorim seveda za GFS, pri katerem jutranji padavine razteguje krepko čez celo nedeljo, opoldanski pa vso zadevo zaključi že ponoči.Mislim, da bo tu ven ob 018Z priletel en kompromis.Padavine bodo ponehale šele v nedeljo okrog poldne.Vse je odvisno od Twisterjevega sekundarca.Če ga ne bo, ali pa gre južneje ali kakorkoli drugje, pol bo padavin precej manj, kot bi jih lahko bilo. Sam sem še vedno optimist in mislim, da bo sosbotno popoldne nad večino Slovenije zverinsko! :icon_lol:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

TWISTER

da ne bo pomote...jaz ne pravim da se bojo padavine kaj daleč v nedeljo zavlekle, jaz sem bolj pristaš da ciklon zelo okrepi padavine v tistih 12ih urah in da je glavnina v snegu :drool: jeheš tisto k pade pri +2 5mm v celem dnevu :wise:

black_rider

Citat od: TWISTER dne 30. Januar 2008, 20:47:20
joj joj fantje...dajte se to drugje menit, saj poznate pravila!za vse so enaka, tukaj jih lahko ponovite.

http://forum.zevs.si/index.php?topic=779.0

bom pustil te poste še par minut, BR tebe pa prosim če si urediš profil z datumi in krajem in seveda tipkovnico :icon_biggrin: drugače pa dobrodošel na forumu. :icon_wink:

Use narjeno, zabava se začenja...
no pa še en sig sm naredu:
tko da lahko uporabljate... :icon_biggrin: :icon_biggrin:

markokorosec.net

Fantje, precej dobre analize/prognoze nekaterih...vsaj kolikor sm na hitro preletel. Žal po celodnevnih sestankih in ostalih mukah nimam časa se kaj podrobneje spuščat, a kolikor sem videl po zadnjih dveh zagonih GFS in kako lepo sta za sneg zasidrana ECMWF in GME. Ostajam optimist, obilne padavine (tudi krepko čez 50mm ponekod) so na vidiku in kot vse kaže obrat v sneg ravno v pravem času v drugem delu sobote tako, da bi znalo nametat nekje med 10 in 30cm snega povprečno po večjem delu SLO. Glavnina padavin in s tem tudi snega pa mi nekako deluje še najbolj v Z in JJZ SLO, sploh notranjska bi znala dobit dobro porcijo.

Več pa jutri, če najdem kaj časa... :shrug:

georges

Bomo videli kako se bo kej za naš konc razpletlo. Upam, da bo tudi kej padavin...škoda, ker po sedanjih kartah ciklon naj nebi potoval vzhodno ampak nekako po jadranu navzdol. Bomo vieli kaj se bo zgodilo. Vsekakor pa za Z IN JZ Slovenijo kaže najbolje.

Kaj kej drugi poveste na to?

Thunder

VEČ SKOZI OKNO GLEDAT PA MANJ KARTE BULIT!!! Snegoljubec po srcu!

matejček

Cumulonimbus

18Z je boljši, in sledi napovedi ARSO, da naj bi se meja sneženja spustila do nižin v popoldanskem času... nato pa daje skozi celo noč na nedeljo in nedeljo čez dan, zmerno sneženje, če upoštevamo tudi to, o čemer sem prej govoril o orografskem efektu, so lahko količine bistveno večje... tudi tista situacija v ponedeljek nato je zelo mejna, tak da bomo videli :icon_wink:

lp

Pihe

018Z podkreplja jutranji 006Z! Kar pomeni, da je bil 012Z anomalija(pa še ta ne preveč velika, saj je bil tudi ta dober! :icon_haha:). Zdaj je skoraj že jasno, da bodo padavine nad nami vztrajale praktično še vso nedeljo in največ snega se lahko pričakuje na Kočevskem in Notranjskem. Če rečem za Postojno in Kočevje nad 30 cm, mislim, da ne bom veliko zgrešil. Snežnikov vrh pa bo tudi višji za krepkega pol metra! :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

black_rider

Za primerjavo!!!  :D  :D  :D  :D

Prvi stolpec je za stari 12z drugi pa novi in bolši 18z  :D  :D  :D

matejček

[quote
Za primerjavo!!!  :D  :D  :D  :D

Prvi stolpec je za stari 12z drugi pa novi in bolsji 18z  :D  :D  :D
[/quote]

ja in + en dan sneženja več :icon_wink:

Cumulonimbus

mislim da bi centralci morali dobiti 20cm. belga "dreka", po trenutnih kartah, malček pa se ciklonček se koregira pa smo na konju... škoda samo potem, ker ne kaže, na nevem koliko mrzlo vreme, ampak pustmo to, najprej dejmo tale vikend čez, nato bomo pa tuhtali za naprej, kaj in kako :icon_wink:

lp