ZEVS Forum

Krvavec (4.1. 2008)

Začel/a Cumulonimbus, 04. Januar 2008, 21:47:16

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Cumulonimbus

Danes sem se z dvema prijateljema ter punco namesto v šolo odpravil smučat na Krvavec, ker so bili obeti zelo slabi sem vedel da ravno za fotkat vreme ne bo, pa vendar sem našel nekaj časa in se potrdudil kakor se je pač dalo, da so fotke nastale kakršne pač so :shrug: na spodnjem delu smučišča je bila temperatura okoli -4°C ter gosta megla (vidljivost je bila 100m.<), pihal pa je tudi rahel JZ veter z hitrostjo okoli 3m/s, na srednjem delu smučišča je bila temperatura okoli -5°C, megla je bila še gostejša (vidljivost je bila 50m.<), pihal pa je občutno močnejši veter s hitrostjo okoli 10m/s, medtem ko je bil zgornji del smučišč zaradi izjemno goste megle in zmernega vetra zaprt :icon_arrow: snega je bilo povprečno okoli 70cm.(mešanica naravnega in kompaktnega) medtem ko je bilo samo naravnega okoli 30-40cm, ker se je stanje proti popoldnevu le poslabšalo sem se odločil da grem na "cevca" (nesteptan sneg) izvajat "eksperimente", ter poslikat nekaj slik, ki pa so zaradi že prej omenjene goste megle slabše kvalitete...

več pa v nadaljevanju:

za začetek nekaj iglavcev :drool:

(iglice so bile odete malo v sneg...)

(ter malo v ivje...)

(na trenutke je bila vidljivost izjemno slaba...)

(iglavec od blizu)

(pa spet ena od blizu)

(snežni zamet)

(sedežnica, ena najbolj modernih v evropi... :icon_lol:)

(tekmovalni količek odet v ivje...)

(pa steber oblečen v ivje :drool:)

(vidljivost je bila taka...)

(ali pa trenutek za tem, slikano v isto smer taka)

To je pa že povratek v dolino, slikano z premikajočih se "jajčk", sem bil kar vesel ko sem videl več kot 100m. pred sabo  :icon_lol:

Pogled proti Lj kotlini, naslednje tri fotke :drool:

(na dnu doline so se že zbirale meglice)

(potoček ki priteče nekje izpod krvavca... :shrug:)

preživel sem en lep dan na krvavcu, pa čeprav nam vreme ni bilo nevem kako naklonjeno, veliko raje bi videl da bi bila inverzija ker bi bile fotke potem "ubitačne"... zdej treba pa še "tastarim" rečt da napišejo opravičilo za danes, nekaj v tem smislu da sem bil bolan... potuha pa taka :shrug: :icon_arrow:

lp Cn
Član ZEVS :)

hrošč

No, lepe slike pa vse, sam bi bil js raj v soli na tvojem mestu kot pa gor ob takem vremenu. Pa niti ne tok zarad vremena, ampak ker je blo vse zaprt. Skoda. Pa drugic ;)

Ciklon

Vreme je pa res bilo smotano. :suspicious: Težko je potem kaj lepega poslikati, ko pa imaš na paleti tako malo barv pa še te so monotone.
Ampak vseeno pohvale za trud. :icon_wink: :clap:

Važno je, da si se ti imel fajn. :icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

paradolf

Sosed lepe fotke glede na možnosti ki ti jih je ponujalo vreme :icon_wink:
Drugače pa je vedno bolje na sneg kot pa v šolo  :icon_haha: Upaj seveda da prfoksa ne prebira foruma :icon_haha:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

medovreme

Vse lepo in prav, ampak takole šolo špricat... :icon_exclaim:
Kaj je na obzorju?

hrošč

Cumulonimbus

vem vem sam če si tako navdušen nad vremenom je težko reči ne, prej pa, ko smo imeli 10dni počitnic pa ko je bilo lepo vreme pa bognedaj da bi šel smučat, tudi doma sem jih slišal... :shrug: veliko več sem odnesel od današnjega dne v hribih kot pa bi odnesel v šoli, če ne drugo sem dobil nekaj kondicije da bo lažje "fuzbal" špilat :drool:

lp

Ledeni

Ivje je spektakularno. Ampak da bi jaz smučal v takem vremenu? Ko ne veš niti kje je zgoraj in kje spodaj? Enkrat je bilo dovolj.

Cumulonimbus

jaz se za sebe nisem bal ker se znam zelo dobro orientirat tokrat sem se po vetru, ki je pihal z JZ, proge poznam na pamet in sem vedel kam treba iti da pridem do doma... bilo je samo to nevarno ker sem smučal izven označenih prog, sam je blo itq bolj malo snega, da bi kak plaz sprožil pa še ta je bil ponekod kar dobro zbit zaradi vetra... mi ni pa žal niti evra za včeraj pač imeli smo smolo z vremenom drugače pa je bilo ostalo super :icon_wink:

lp

alan

Lepo.
Prov si imel k nis šu u šolo.  :clap:

matootam

Lepa reportaža!
Tud jaz sem prešprical oba šolska dneva, toda sem raje malo poležaval v postelji.  :icon_wink: :icon_haha:

buhti

Takšnje megle pa še nism doživel, drugače pa lepe slike :clap:

markokorosec.net

Citat od: Cumulonimbus dne 04. Januar 2008, 22:39:34veliko več sem odnesel od današnjega dne v hribih kot pa bi odnesel v šoli,
Car. Iz tebe pa bo še nekaj, dobro si tole pogruntal in ne motiš se :icon_wink:

Drgač pa zanimive fotke.

Cumulonimbus

hvala vsem, buhti najprej odgovor tebi megla je bila res gosta na trenutke se ni videlo praktično nič, levo, desno, gor, dol povsod sama belina, smučarje si pa itq videl takrat ko je bil tok blizu že, da bi ti lahk čez smučke zapelu :icon_lol: mare delam na tem da bo nekaj iz mene, če že drugo ne bom pa vsaj storm-chaser :drool:

lp

matjaz

Glede na vreme res dobre fotke, za tiste, ki se še niste naužili takšnega vremena...

Samo enkrat sem na Krvavcu smučal v takšnem vremenu - megla, veter, ki je bil na vrhu Krvavca še občutno močnejši kot na spodnji postaji štirisedežnice, videlo se je pa občasno le kak meter naprej :icon_arrow:.

"Kakšen lep poklic biti človek na Zemlji...
Maksim Gorki"