ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 1. 2023 - 31. 1. 2023)

Začel/a komar, 01. Januar 2023, 04:34:02

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Korošec

V dolini okoli 20cm, nad 800m pa po besedah prijatelja okoli pol metra.

gradiščan

Gradišče - Brkini

Nekaj pred 5 uro zjutraj je prenehalo DEŽEVAT.
Padavine 27,9 mm - vse v dežju
Max. sunek vetera 51,5 km/h
Temperatura 1,8 °C
Tmax:  8,2 °C ob 01:07  
Tmin:  1,6 °C ob 07:09

cezplotnik

Ob 6. zjutraj 20 cm mokrega. V sneg preklopilo ob 1.20 ponoči

računalnik

14 cm mešanice plundre in težkega snega.
Hitro se poseda

Neurje123

Ob 7:50 je sneženje pri nas oslabelo, najvišja višina snežne odeje je bila ob 8:00 in sicer 8cm.
Trenutno tu in tam še pade kakšna snežinka. Z izkupičkom poslabšanja sem seveda zelo zadovoljen.

Zaradi snegoloma še dalje zelo gosto tulijo gasilci, podrlo je več dreves.

V snegu je pri nas padlo kar 27,2mm in to v le dobrih 5 urah, Maribor Vrbanski plato pa 22,1mm. Skupno je torej padlo kar 42,4mm, Maribor Vrbanski plato 36,6mm.

Edit 14:00: Padavine so ponehale šele ob 14:00, je pa od 9:00 padal dež s snegom. Padlo je še dodatnih 0,9mm. Skupaj torej 43,3mm, kar je več od pričakovanega.

mat89

Rahlo se sneži, zapadlo je 10 cm. Več od pričakovanj. Ceste pa kot ponavadi katastrofa.
0,7 stopinj c

stajercx

posamezne snežinke, T +0.8
RV 94%

Večerno in nočno poslabšanje je za sabo pustilo veliko vode, 25.8 mm. V sneg je prešlo šele ob 5h. Do jutra v snegu 7.2 mm, kar je naneslo 3 cm brozge... Skupno torej za naše kraje zelo solidnih 33 mm. Za več snega je zmanjkala stopinja manj... Prekmurje je ostalo zeleno, celo na Goričkem ponekod brez snega

Serpentinšek

Mene pa šokira samo 4-5 cm snega v Gornjem Gradu in Bočni, čeprav je snežilo od 1h zjutraj in tudi padlo okoli 55 mm padavin.  :zaba: In to na 440 m.n.v.
Morda je v dolini ostalo še "jezero toplega zraka", kot se naredi v tisti ozki zasavski dolini?  :icon_mrgreen: Ohladitev očitno ni prišla tako do izraza, je pa snežilo pri 0 do 0,4°C.
Tudi Celje 9 cm. Nenavadna porazdelitev tokrat.

Domžale 10 cm.
Zdaj se še nekaj matra s tem neumornim proženjem okoli Nanosa do LJ...
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Lluka

Planina pri Rakeku ob 11.20h

tren stanje =  res je... že od jutranjih ur se matra snežiti...ampak  popolnoma brez učinka...

tren temp = 1.3°C

Predator

Litija, 1,2 °C, rahlo naletava sneg, malo je pocukrano 1-2cm snega.

komar

Od 12.00 do 11.55h:

Tržičan

Trenutno pri nas 12cm snega. Mogoče ga je bilo zjutraj še več, samo me ni bilo doma, da bi izmeril. Vseeno sem pričakoval malo več :shrug:

Trenutno gosta megla, padajo miniaturne snežinke.

Je bila pa zanimiva pot zdajle med Škofjo loko in Brezjam. V Škofji loki približno toliko snega kot pri nas in potem podobno vse do Podtabora, potem pa snega vse manj, v Tržiču komaj malo pocukrano :icon_mrgreen: potem pa ko sem se vzpenjal proti Brezjam z vsakim metrom več snega. Tržič je res ena luknja :icon_haha:

Lp, Nejc

smotani

Oblačno
Trenutno  -0.7°C kar je tudi najman danes
Tmax 1.2°C
Višina snega 23cm
Bo pa danes dosti boljše razmerje.

maestro

Rolba se je končno znebila vseh pajčevin  :icon_razz:. Vas Polje v Bohinju, cca 25cm.
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

podgorc

podatki ob 17.00
tem:0,4
vlaga;99%
tlak:990,8Hpa
veter:jugovzhodnik
oblačno
10cm snega
je kdo pogledu nov aladin padavinsko in temperaturno :praise: :praise: :praise: :icon_kava: