ZEVS Forum

Foto meseca oktobra 2022

Začel/a ŠTROMAR, 02. Oktober 2022, 09:50:21

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ŠTROMAR

Fotografije nastale v oktobru 2022 lahko oddate v to rubriko do vključno torka, 1. novembra 2022 do 24.00.

Avtorji objavljenih fotografij se strinjajo s komercialno uporabo le teh za potrebe društva ZEVS. Izbrano/e fotografije bomo uporabili za izdelavo koledarja ZEVS, na Portalu ZEVS oziroma aktivnostih Vremenskega društva ZEVS in Foruma ZEVS.
Prosimo, da upoštevate priporočljivo velikost fotografij - za objavo na forumu naj bo 640x480 ali največ 800x600. Fotografija naj bo LEŽEČA (zaradi lažje umestitve na koledar. V primerih, da je pokončna, se jo namreč lahko obreže). Skladno s pravili lahko vsakdo objavi do sedem fotografij. Ko član Foruma odda svoje glasovanje, glasovanja naknadno ne sme spreminjati.

Nartabulš

# 1
Lep popoln jurček.  :icon_wink:
Pravo vreme za nabiranje gob!  :icon_question:

Smučar

#2 Jesenske poplave na Ljubljanskem barju

#3 Jesenske poplave na Ljubljanskem barju

#4 Jesenske poplave na Ljubljanskem barju

mat89

Tminc

ŠTROMAR

Fotografiji pod zaporedno številko 7 in 8 zaenkrat ne bosta uvrščeni v izbor fotografije meseca, saj gre verjetno za printscreen javnih kamer!
Ko bosta predlagatelja potrdila, da sta avtorja nastale fotografije, ju bomo uvrstili v glasovanje.

komar

Sem priznal umor, še preden sem ga sploh zagrešil ;D, tako da, ja, "svojo" sem že pobrisal, sem pa skoraj 100 % prepričan, da boš moral zbrisati tudi to pod zap. št. 7.

ŠTROMAR

Povsem pravilno Komar, da si izbrisal svojo fotko presneto s kamer na Stolu. Mislim pa da bo fotka št. 7 ostala, saj izgleda da je bil Tminc v S. Ameriki in je lahko sam posnel severni sij.

Tminc

Citat od: ŠTROMAR dne 25. Oktober 2022, 23:24:28
Mislim pa da bo fotka št. 7 ostala, saj izgleda da je bil Tminc v S. Ameriki in je lahko sam posnel severni sij.
Zakaj bi vzel fotografijo nekoga drugega in jo predlagal v izbor kot svojo? Fotka #7 res ne sodi v "slovenski" koledar, sem jo pa vseeno predlagal kot popestritev nabora. Fotoaparat imam res že precej star in ne dela geotagginga. Imam pa kakšno fotko posneto tudi s telefonom; tista pa vsebuje vse potrebno, če je treba potrditi avtorstvo.

ŠTROMAR

Citat od: Tminc dne 26. Oktober 2022, 09:12:42
Zakaj bi vzel fotografijo nekoga drugega in jo predlagal v izbor kot svojo? Fotka #7 res ne sodi v "slovenski" koledar, sem jo pa vseeno predlagal kot popestritev nabora. Fotoaparat imam res že precej star in ne dela geotagginga. Imam pa kakšno fotko posneto tudi s telefonom; tista pa vsebuje vse potrebno, če je treba potrditi avtorstvo.

Nobenega zadržka niti omejitve ni glede lokacije nastale fotografije v naših pravilih. Zato je super, da si dodal to fotko in res popestri in razširi obzorja v našem mesečnem izboru. Vsekakor ostajav izboru meseva!
Pomislek je bil le v tem, da je tvoja fotka severnega sija morda lahko povzeta s kakšne spletne kamere kot tudi naslednja fotka Komar-ja (povzetek spletne kamere na Stolu), ki jo je medtem že umaknil.

S tem bi to debato zaključili, fotografija št. 7 ostaja v mesečnem izboru in predlagam da se sedaj osredotočimo na dodajanje novih fotografij meseca oktobra in kasneje na glasovanje.

ŠTROMAR

Aquatic

Davis Vantage Pro2

ŠTROMAR

Za mesec OKTOBER 2022 je prispelo 12 fotografij.
Glede na število fotografij skladno s PRAVILI vsak posameznik glasuje za 5 (PET) fotografij.
Glasovanje bo potekalo do vključno srede, 30. novembra 2022 do 24.00!

ŠTROMAR

#1         5 točk   
   #2          4 točke   
   #4         3 točke   
   #7         2 točki   
   #12         1 točka

komar

#5         5 točk   
#11       4 točke
#1         3 točke
#2         2 točki
#12       1 točka