ZEVS Forum

Supercelični nevihti na območju Ljubljanske kotline 15.7.2022

Začel/a mat89, 17. Julij 2022, 15:33:23

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

mat89

Prilagam nekaj slik z lova na supercelični nevihti v Ljubljanski kotlini v petek. Neurje je povzročilo kar nekaj škode na poljščinah,toča je bila v premeru debela med 2-3cm. Sunki vetra pa so glede na škodo dosegali blizu 100 km/h.

Radarska slika,največji odboji so bili pri Brezovici pri Ljubljani in socer kar 65 dbz.

Pogled z Sorškega polja pri Škofji Loki,na supercelično nevihto

Brezovica pri Ljubljani

Notranje Gorice,na Ljubljanskem barju

Odpeljemo se še naprej in se ustavimo v kraju Iška Loka,kjer pa je nevihta že nad nami in ji ni bilo več moč slediti. Poleg tega je začela slabet.

Z smeri Gorenjske se je bližala nova supercelica,ko jo prestrežemo v kraju Snebarje

paradolf

Ta prva je res imela tisto pravo bazo in zaveso, ko vidiš da komaj čaka da te nabije  :icon_exclaim:
Lep lov v naših koncih. Nas je bilo kar veliko na terenu, pa se nismo nič videli. :)
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Smučar

O, vidim da si bil pri nas  ;D
Ja bila je res impresivna zavesa, kasneje pa sem tudi prebral, da smo se morda za 5min izognili padajočim drevesom pri izvozu Brezovica, ko smo se peljali proti domu.  :icon_exclaim:
Dejansko pa vse kar smo dobili od te nevihte pri nas je bilo 0,3mm, ki še vrta ni zmočilo. Pa samo 3km stran.

mat89

Citat od: Smučar dne 17. Julij 2022, 21:26:53
O, vidim da si bil pri nas  ;D
Ja bila je res impresivna zavesa, kasneje pa sem tudi prebral, da smo se morda za 5min izognili padajočim drevesom pri izvozu Brezovica, ko smo se peljali proti domu.  :icon_exclaim:
Dejansko pa vse kar smo dobili od te nevihte pri nas je bilo 0,3mm, ki še vrta ni zmočilo. Pa samo 3km stran.

Ja mal smo pogledal vaše prelepe kraje,smo prvič tu čejsal :icon_wink:

Neurje123

Citat od: Smučar dne 17. Julij 2022, 21:26:53
O, vidim da si bil pri nas  ;D
Ja bila je res impresivna zavesa, kasneje pa sem tudi prebral, da smo se morda za 5min izognili padajočim drevesom pri izvozu Brezovica, ko smo se peljali proti domu.  :icon_exclaim:

Tudi mi smo se tam peljali 5-10min. pred neurjem. Presenetil je ta dan.  :icon_wink:

Thor

zevs.si[move]

paradolf

Citat od: mat89 dne 17. Julij 2022, 21:57:06
Ja mal smo pogledal vaše prelepe kraje,smo prvič tu čejsal :icon_wink:

Jaz sem bil morda nekaj minut za vami in se nisem upal it v smeri Brezovica in Vnanje Gorice, ker tam se hitro lahko kaj zatakne na izvozu. Sem šel raje direkt na Ižanko. :icon_biggrin:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2