ZEVS Forum

Napoved vremena (15.12.2007-31.12.2007)

Začel/a georges, 16. December 2007, 19:57:55

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

Cimet

Količina padavin je kar lepa po GFS, tja med 20-30 mm za osrednjo Slovenijo.  :icon_wink:  :icon_arrow:

Davis Vantage Pro2

http://strazisce.zevs.si/

johnb

EC se mi zdi tudi danes boljši za sneg v torek, saj je precej hladnejši po višini. GFS mi sicer namenja 21 mm do torka, vendar je po višini samo okoli ničle ali celo nad ničlo, kar bi pomenilo dež, na tleh pa poledico, kar mi ne diši. Glih dežja ne bi imel za božič.
Upam, da zmaga EC in ARSO pa de dobimo mal snega za božič, kar se že par let ni zgodilo.  Nej pa povem, da so se na Crometeo forumu pogovarjali, kako je leta 2002 podoben "mozolj" prinesel Zagrebu 20 cm snega! :icon_wink:
Weather is full of surprises, most of them are unpleasnt!

kristijan

Tako kot sem napisal par postov nazaj, bo treba počakati do trenutka ,ko se bo pričelo dogajati, potem pa.... Sem pa malo pokukal naprej v leto 2008 in računam, da bom moral kupiti  tekaške smuči da pridem v službo, glede na lepe karte...  :icon_biggrin: :icon_biggrin:

Vremenko

00z še na kar zmerne padavine,ki bi lahko pustile malce beline
Vendar zaradi temperatur v višinah bo vse skupaj zelo mejno :shrug:

Mogoče bi na S države lahko tudi snežilo.Pa še to pomoje samo v torek,ko padavin že praktično skoraj ni :icon_sad:

Bo treba počakati do nedelje :wise:

kristijan

To bo zanimivo po teh dveh kartah sodeč, ker sta obe na meji. Sedaj bo po mojem vse odvisno o kilometrih, vetrovih in dejanski intenziteti padavin , pa še od marsičesa, a ne?? :icon_wink: O, kako se bomo razpisali :clap: :clap:

kristijan

AccuWeather.com napoveduje sneg od 1-3 inch ev, bomo videli kako zdrži njihov angleški humor :icon_haha: :icon_haha:

zigarrdo

Za vreme okoli božiča se lahko zgodi marsikaj, vendar pa bo v torek situacija precej vzhodna tako da morda na vzhodu kak cm, za vreme po božiču pa kaže na zoped suho, in kakor opazim se bo tudi otoplilo :surprised:, kam je izginil ciklonček ki je pred dnevo kraljeval za novo leto! :icon_cry:

:bouncy:
Everywhere you go you always take the weather with you

Vremenko

12z spet mal rajca.Padavin kaže od 10-20mm skupno
Temperatura v višinah pa kar dobre :icon_wink:

Kot že 100 rečeo ima 12z najmanj vztopnih podatkov tko da nevem :icon_confused:

winterboy

sam 12z je pa res dober.če bi se približno tk razvilo kot kaže smo nasledn tedn na konju. :icon_wink:
sam, da ga sipa

blazek

Ja kaj je sedaj GFS narisal. Precej veliko padavin namenja osrednji in zahodni Sloveniji, več kot 60mm. NA vzohu je predvidenih nekaj manj padavin, le 33-40mm. PA še to je kar velika večina v snegu. Sprva bo v ponedeljek nekaj poledice, za naprej je pa še malo pod vprašajem, vsaj kar se padavin tiče. Bo treba še naprej podrobno spremljat.

Cumulonimbus

zagon 12Z je takorekoč sanjski... že v noči na torek bi lahko marsikje snežilo tudi po nižinah, medtem ko je v noči na četrtek in v četrtek čez dan situacija naravnost sanjska veliko padavin od 30-60mm. temperature na 850hPa okoli -3 po nižinah okoli 0 in to pomeni da bi vse te padavine padle v obliki snega tudi po nižinah, spet pa bi bla ob morebitni uresničitvi kart situacija zelo mejna, kajti razlika med toplim in hladnim zrakom bi bila manjša od 100km :icon_arrow:

tale zagon nam dokazuje, kako malo je potrebno da se karte spremenijo, je pa tole  žal zagon z najmanj vzstopnimi podatki :drool:

evo še s kartami podkrepljeno

lp
Član ZEVS :)

hunter

Če bo vsaj 25% toliko padavin do konca leta kot jih kaže zadnji zagon GFSja bom jaz papež   :icon_lol:
RCZ performance

Cumulonimbus

če bi karte ostale take kot so trenutno (to je sicer nemogoče pa vendar malo sanjanja ne škodi :drool:) bi imeli prihodnji konec tedna od 20-50cm. snega po nižinah ponekod v zgornjesavski dolini lahko tudi več, kjer bi svoje naredili hribi, nato pa bi čez 14dni pritisnil mraz in temperature bi bile globoko pod 0°C :icon_wink:

mah ti Comulonimbus, kak si pa ti optimist :icon_haha: :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)

Pihe

Citat od: TWISTER dne 22. December 2007, 08:42:10
kaj Pihe a to si sam ARSO prebral, kart pa nisi pogledal :icon_arrow:

Da me ne užališ več na tak način!!! :icon_arrow: :icon_haha:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

TWISTER

Citat od: Pihe dne 22. December 2007, 18:28:05
Da me ne užališ več na tak način!!! :icon_arrow: :icon_haha: