ZEVS Forum

Synology NAS in CumulusMX

Začel/a lasybird, 15. Maj 2025, 18:50:56

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

lasybird

Pozdravljeni.

Nekako se skušam prebiti skozi to, da bi na Windows 10 delujoči CumulusMX, prenesel na NAS strežnik.

Se je že kdo s tem spoprijel?

Namreč prišel sem do tega, da CumulusMX deluje na Synology, ampak ne znam pa povezati USB data logger z NAS strežnikom, ker mi piše, da porta ne najde oziroma je prepovedan.

Ko bom tole rešil, pa so težava še podatki NOAA, ki jih CumulusMX na NAS-u ne prebere in jih ne generira. PRedvidevam, da je nekaj z UTF-8 narobe.

Če ima kdo izkušnje z NAS strežnikom, bom vesel pomoči ali sugestije.

Lep pozdrav,

AvaGonzalez

Citat od: lasybird dne 15. Maj 2025, 18:50:56Pozdravljeni.

Nekako se skušam prebiti skozi to, da bi na Windows 10 delujoči CumulusMX, prenesel na NAS strežnik.

Se je že kdo s tem spoprijel?

Namreč prišel sem do tega, da CumulusMX deluje na Synology, ampak ne znam pa povezati USB data logger z NAS strežnikom, ker mi piše, da porta ne najde oziroma je prepovedan.

Ko bom tole rešil, pa so težava še podatki NOAA, ki jih CumulusMX na NAS-u ne prebere in jih ne generira. PRedvidevam, da je nekaj z UTF-8 narobe.

Če ima kdo izkušnje z NAS strežnikom, bom vesel pomoči ali sugestije.

Lep pozdrav,
Tole z USB data loggerjem na Synology je kar pogosta težava. NAS ni ravno narejen za direktno delo z USB napravami kot klasičen PC, sploh če gre za serijski/USB vmesnik. Tudi če CumulusMX laufa (predvidevam preko Dockerja ali Mono), dostop do USB porta pogosto ni omogočen ali pa ga container sploh ne vidi.

Ena rešitev je, da pustiš CumulusMX na Windows mašini in samo podatke pošiljaš na NAS (FTP ali share). Druga opcija je kak USB over IP rešitev, ampak to je že malo bolj komplicirano.

Kar se NOAA tiče, ja, encoding zna biti problem. Preveri locale na NAS-u in v CumulusMX nastavitvah, da je vse na UTF-8, drugače parser hitro odpove.