ZEVS Forum

Trenutno vreme (01. 11. 2019 - 30. 11. 2019)

Začel/a komar, 01. November 2019, 07:43:41

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

paradolf

Pričelo je deževati.
1.7 mm do sedaj.

Edit: 13.5mm do sedaj. Občasno tudi močneje dežuje.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

MINIMAX

Lj-Polje

trenutno 11,8°C, kot enkrat septembra...
danes le 12 mm,
ta mesec 141 mm

to sezono pri nas še nismo prišli pod 0°C in tudi za ta mesec slabo kaže
MINIMAX
Lj-Polje

Neurje123

Enormne količine padavin v Avstriji, ki pa še vztrajajo. V gornjem porečju reke Drave je danes padlo 120-170l na m2, skupno od petka ponekod blizu 300l na m2. Tam so kar izrazite poplave in reka Drava že nevarno narašča. Seveda ne pričakujem ponovitve 2012, ampak kakšne težave znajo biti.

Pri nas je padlo nekoliko manj padavin od napovedi, ampak vendarle od včeraj zvečer v Bovcu novih 80l na m2, Voglu pa 75l na m2. (tukaj še vedno dežuje). Na Kredarici že 285 cm snega, kar je nov novembrski rekord, ki pa še zdaleč ni dokončen.

Pri nas je občasno rahlo deževalo včeraj zvečer in v prvi polovici noči, nato pa spet sedaj zvečer. Padlo je le 3l na m2 zaenkrat. Je pa bila danes skoraj ves dan nizka oblačnost, sonce je le parkrat pokukalo iza oblakov. Tmax pri nas tako ni bil izjemen, 12°C sicer, podobno kot včeraj, ko pa je bilo več sonca.

gregach

Pri nas je zjutraj in del dopoldneva bila gosta megla, ko pa se je umaknila, se je po dolgem času prikazalo modro nebo. Med 10:30 in 14:30 je tako prevladovalo sončno in za ta čas prijetno toplo vreme, popoldne pa se je spet postopno pooblačilo. Od 18. ure dalje je občasno deževalo, sprva na trenutke kar konkretno.

TRENUTNO STANJE:
Oblačno, megla, rosi
T=9 °C
Tmin=7,6 °C ob 6:57
Tmax=14,1 °C ob 13:48

Včeraj popoldne in zvečer je padlo 3,8 mm, današnjih padavin še nisem pomeril.
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

boro

Dežuje

Temp.=  9,2°C
Tmini.=  8,1°C
Tmax.=  10,3°C
Vlaga:  93%
Zračni tlak: 1005,1hpa
Padavine danes: 39,6mm

stog

No, če že v Evropi ni zime, je pa ponekod drugod. Iran, Armenija, Pakistan, Turčija, Turkmenistan....
Še Alžirija svežih 6 stopinj.

lesce

v zadnjih 24 urah 73,4 mm, tako ta mesec skupno 426,6 mm
me prav zanimajo podatki iz AP Arso Lesce...bodo mogl v prihodnosti nekaj naredit z anomalijami kar se tiče padavinskih podatkov
EDIT: na AP pa javljajo skupno 61mm ..to je preprosto nemogoče da bi bila taka velika razlika na manj 1km zračne razdalje...meni te AP niso verodostojne

bbator

Citat od: lesce dne 18. November 2019, 07:21:22
me prav zanimajo podatki iz AP Arso Lesce...bodo mogl v prihodnosti nekaj naredit z anomalijami kar se tiče padavinskih podatkov
EDIT: na AP pa javljajo skupno 61mm ..to je preprosto nemogoče da bi bila taka velika razlika na manj 1km zračne razdalje...meni te AP niso verodostojne

Avtomatske postaje kažejo premalo. In to prav vse. Tudi ta postaja na Igu (Davis) kaže v povprečju 15% manj kot moj Hellman. Prav tako je moja postaja WS2800 kazala ves čas v povprečju 15% manj. Ne vem kakšna bi bila rešitev, razen ročnega merjenja.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

Neurje123

Ponoči je padlo še 17l na m2 na Voglu (92l na m2), skupno sedaj v novembru celo že približno 970l na m2, v Bovcu pa doslej v novembru približno 850l na m2. Na Kredarici je ob bilo ob 7h zjutraj 295cm snega, kar je popravljen nov rekord.

Pri nas je tudi ponoči občasno deževalo, med 3h-6h tudi nekoliko močneje, skupno je padlo še 6l na m2, torej novih 9l na m2.

Drava tudi še narašča, in ima v spodnjem toku v Avstriji blizu 10 letne povratne dobe in še nekoliko narašča. Danes bo poplavljala v celotnem toku po Sloveniji. Poplavlja pa ponovno tudi Sava v srednjem toku.

računalnik

Citat od: lesce dne 18. November 2019, 07:21:22
Komot.
Bled 52,8 mm

paradolf

Od polnoči še 8.9mm, v tej rundi 30.7mm. V tem mesecu 197.6mm.

Trenutno pa delno oblačno in +7.9°C
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Ledeni

Včeraj zvečer in ponoči še 20 mm, ta mesec 125 mm.
Nič posebnega, temperature pa kot da gremo proti poletju, od 1.11. ni šlo več pod 6°C, zadnji teden niti ne več pod 8°C. Včeraj Tmax celo 16,4°C.

Smučar

Trenutno 10°, rosišče 6,5°, Tmin=6,8°, včerajšnji Tmax pa kar 14,3°.

Včeraj 17,5mm, danes še 4,5mm. Skupaj v novembru 151mm, kar je 122% LJ dolgoletnega povprečja. Ne vem pa, koliko se naše povprečje razlikuje od LJ, jaz še nimam VP dovolj dolgo, da bi lahko delal kakršnokoli statistiko.
Sicer pa trenutni GEFS ne kaže kaj dosti več padavin ta mesec.

regulus

TRENUTNO STANJE:

T=8,9 °C
Tmin=5,9 °C ob 07:29
Tlak=1013 hpa
Vlaga=85 %
Padavine danes: 10,8 mm

krispy123

Trenutno stanje
Pretežno jasno. Fantastični jesenski dan je danes. Izjemno čisti zrak ob dobri vetrovnosti, ena a.
Temperatura: 13,0°C
Vlaga: 47%
Veter: JZ-Z v sunkih do 24 km/h

Padavine v tem poslabšanju skupno: 33,0 mm
Padavine v mesecu novembru: 139,0 mm, nekje 20% nadpovprečno novembrsko količino padavin (poprečje znaša po dolini 110 mm). Je bil maj precej bolj namočen pri nas ob 237 mm.

Dve dopoldanski v smeri proti Kozjaku. Nekateri kraji na južni strani mesta imajo skoraj celi dan senco ob severnem vznožju Pohorja. Kjer jaz živim le 200 m zračne linije stran pa imam sonce najmanj 5 ur sonca tudi pozimi.