ZEVS Forum

Trenutno vreme (01. 10. 2019 - 31. 10. 2019)

Začel/a komar, 01. Oktober 2019, 06:37:25

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

boro

Jasno

Temp.= 12,4°C
Tmini.=  7,9°C
Tmax.=  25,0°C
Vlaga:  84%
Zračni tlak: 1021,5hpa
Padavine danes: 0,0mm

Serpentinšek

Danes na SV hladneje,  zato pa topleje na JV. Še  Kočevje kar 25,5.
Tudi v LJ kotlu smo danes imeli topleje kot včeraj, ko se je gnetlo kar veliko oblačnosti.
Do 24 smo prišli in ob skoraj brezvetrju je bilo res toplo, folj v kratkih rokavih, noro. :buttrock:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Smučar

Tmin 9,5 z gosto meglo, Tmax = 25,1°. Noro. Že par dni imamo ponoči odprtih par oken, ker je nam je v bajti pretoplo.

Danes sem se mudil v okolici Celja, dobesedno smo iskali senco, ker je bilo na soncu enostavno prevroče, v avtu jasno klima.

gregach

(Pretežno) jasen dan. Okrog 10. ure je veter obrnil na vzhodno smer, posledično se je danes manj segrelo kot včeraj, je pa za občutek bilo bolj prijetno (zaradi precej šibkejšega vetra).
Smo pa sedaj zvečer igrali tenis in je bila takšna vlaga, da se je kar naenkrat pričela delati meglica in je za krajši čas, zaradi slabše vidljvosti, bilo malce oteženo igranje.  :icon_mrgreen:

T=16,1 °C
Tmin=12,3 °C ob 7:22
Tmax=22,6 °C ob 14:41
Vlaga=86 %
Brezvetrje
Max sunek danes=15,4 km/h
Padavine danes=0,1 mm, močna rosa

Citat od: Smučar dne 22. Oktober 2019, 21:46:52
Tmin 9,5 z gosto meglo, Tmax = 25,1°. Noro. Že par dni imamo ponoči odprtih par oken, ker je nam je v bajti pretoplo.

Blagor tebi! Veš koliko lahko prišparate na ogrevanju ...
Pri nas včeraj in danes nismo kurili in nam je prav hladno v hiši (ravno prijetno za spanje, sicer pa malo prehladno).

PS: Ja, malo slabše izolirana hiša. Zdajle v sobi 21 °C, kar je še kul, ko sem pa prišel iz kopalnice me je pa zeblo.
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Mraz

:icon_eek: Res, da smo zelo različni, ampak kuriti za ogrevanje v teh dneh... :icon_cool:

Drugače pa danes Tmax 25°, trenutno pa še vedno 17°.

krispy123

Citat od: Mraz dne 22. Oktober 2019, 22:17:50
:icon_eek: Res, da smo zelo različni, ampak kuriti za ogrevanje v teh dneh... :icon_cool:

Drugače pa danes Tmax 25°, trenutno pa še vedno 17°.

Ne po moje je druga fora. Kjer sem živel prej v Limbušu pri Mariboru čisto ob dravi sem bil recimo v zelo stari hiši s "starimi" okni brez izolacije. Tudi če je bilo +25C čez dan se spomnim, da se nikakor ni hotel spodnji prostor segret in me zeblo ponavadi ful, zgoraj je bilo seveda vedno vroče, a v spodnjih prostorih ledeno. Ne vem zgolj ugibanja, morda je gregach v starejših prostorih, se pozna, čist drugače kot nova izolirana hiša.

Sicer pa da ne bom off topic.

Trenutno 10,5°C  ob brezveterju in 99% vlagi.

Smučar

Tmin 9,5° pri zelo gosti megli, od čelade mi je kar kapljalo zjutraj.

Citat od: gregach dne 22. Oktober 2019, 22:15:12
Blagor tebi! Veš koliko lahko prišparate na ogrevanju ...
Pri nas včeraj in danes nismo kurili in nam je prav hladno v hiši (ravno prijetno za spanje, sicer pa malo prehladno).

PS: Ja, malo slabše izolirana hiša. Zdajle v sobi 21 °C, kar je še kul, ko sem pa prišel iz kopalnice me je pa zeblo.
Letno nas stane ogrevanje 250€. Prišparat kaj dosti ne moremo več, tudi če sploh ni zime  :icon_bird:
Izolirat bajto pa bo. Mi imamo trenutno že od sonca in bivanja notri preko 22°.

regulus

TRENUTNO STANJE:

T=24,1 °C
Tmin=8,6 °C ob 06:14
Tlak= 1019 hpa
Vlaga=56 %

boro

Jasno

Temp.= 10,9°C
Tmini.=  6,2°C
Tmax.=  24,6°C
Vlaga:  86%
Zračni tlak: 1018,4hpa
Padavine danes: 0,0mm

gregach

Še en jasen dan je za nami, zjutraj se je iz doline občasno prikotalilo nekaj megle. Zaradi vzhodnega vetra je kar precej manj toplo, kot pa npr. še v torek.

T=14,9 °C
Tmin=11,8 °C ob 7:20
Tmax=21,4 °C ob 15:25
Vlaga=89 %
Veter (povprečje 10 min)=1,1 km/h, smer=Z-SZ
Max sunek=13,3 km/h, V
Padavine=0,2 mm, močna rosa
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Smučar

Tmin = 8,0°, skoraj enako kot na Kredarici... :icon_surprised:  Na Lisci pa Tmin kar 14°..

Zelo gosta megla večino noči in jutra, ponoči je celo prevrnilo vago v dežemeru. Je pa očitno zelo nizka, kajti pri nas se je videla luna visoko na nebu, naokoli pa vidljivost pod 30m...
Že zvečer je bila vsaka stvar na prostem povsem premočena.

regulus

TRENUTNO STANJE:

T=11,9 °C
Tmin=7,0 °C ob 07:59
Tlak= 1018 hpa
Vlaga=94 %

Mraz

dominikb

Bilje pri Novi Gorici ob 14:10
temp : +21°C
veter : jugozahodnik do 12 km/h
tlak ; 1017 hpa
nebo : deloma oblačno s cumulusi in altocumulusi.

krispy123

Del Dravskega polja ter spodnje Dravske doline je danes izjemno pogrelo, ob skoraj brezveterju tudi čez dan je prav sparno.

Trenutno stanje
Lovrenc na Pohorju (420 m.n.v): 23,1C
Ruše (bolj severna ekspozicija): senzor kaže 23,6 stopinj.
Selnica ob Dravi (južna lega) : kar 25,1C pa le 2 km oddaljena.
Maribor BTŠ (pod goricami južna lega) : izjemnih in realnih 26,1C.

Vzhodno, severna Štajerska ter Pomurje sta danes med najbolj toplimi kraji. Razlog je, ker se je aktiviral fenizacijski JZ veter. Ki se kanalizira lokalno kot južni, JV ali celo lokalno kot blag SV veter. Odvisno od same konfiguracije dolin ali polja.
Lepo je zaslediti tole na super hd sliki vetrov in tokovnicah. Kako veter obrne svojo smer zaradi ovir in si potem poišče svojo drugo in najlažjo pot.