ZEVS Forum

Trenutno vreme (01. 06. 2019 - 30. 06. 2019)

Začel/a komar, 01. Junij 2019, 07:02:48

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

gregach

Citat od: Smučar dne 18. Junij 2019, 22:16:25
Preveč česa?

Tmax, 28,8 °C je res nekam veliko.

Pri nas je danes zjutraj in večino dopoldneva bilo pretežno oblačno, okrog 11. ure smo imeli manjšo ploho. Sredi dneva in popoldne je bilo spremenljivo oblačno, proti večeru pa se je postopno pretežno zjasnilo.

TRENUTNO STANJE:
Pretežno jasno
T=18,1 °C
Tmin=16,7 °C ob 4:13
Tmax=23,9 °C ob 15:41
Vlaga=86 %
Brezvetrje
Max sunek danes=16,5 km/h, smer=V
Padavine danes=0,3 mm
Padavine včeraj=3,9 mm
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Smučar

Citat od: gregach dne 18. Junij 2019, 22:51:35
Tmax, 28,8 °C je res nekam veliko.

Pri nas je danes zjutraj in večino dopoldneva bilo pretežno oblačno, okrog 11. ure smo imeli manjšo ploho. Sredi dneva in popoldne je bilo spremenljivo oblačno, proti večeru pa se je postopno pretežno zjasnilo.

Sem preveril podatke sončnega obsevanja in smo imeli z izjemo 14h-14:30 cel dan ves čas na polno sonce!
Spet sklepate nekaj glede na svojo lokacijo..

računalnik

Citat od: lesce dne 18. Junij 2019, 20:31:28
mate pa vsaj že čez 60 mm v tem mesecu, mi še do 20 nismo prlezl..
Kaj to pomaga, če je 50 mm padlo v pol ure, ko veliko vode samo odteče

goldhorn

Končno je včeraj tudi nas malo zalilo ta mesec. 10 mm v nevihti s trdimi dodatki. Na srečo bolj drobnimi.

lesce

Citat od: računalnik dne 19. Junij 2019, 07:36:55
Kaj to pomaga, če je 50 mm padlo v pol ure, ko veliko vode samo odteče
je res...rezervoarje pa imaš verjetno polne..jaz totalno nulo:)

dominikb

Včeraj je bila v Novi Gorici popoldne nevihta , padlo je okoli liter dežja na kv.meter.
Danes ob 13h pa je:
temp : 30°C
veter : jugozahodnik do okoli 10km/h
tlak : 1012 mb
Cumulusna oblačnost, ki prekriva približno pol neba.

Smučar

Očitno doma lije kot iz škafa, nevihta se kar obnavlja na tistem območju. Do zdaj 6mm.
Temperatura je padla na 22°, rosišče pa naraslo na 19°.

računalnik

Po vsem ropotanju v okolici, je padlo 0,3 mm

gradiščan

Gradišče - brkini

dopoldan okoli 11 ure vročinska nevihrica z 0,5 mm dežja. vse skupaj se potem preselilo v smeri Reke in Učke.
Sedaj pa jasno in 24,6 °C

Trocki

Danes spet zanikrnih 3,4 mm. Kako hudiča ne more en dan spacat vsaj 10 litrov.  :icon_rolleyes:
Vreme bo! :)

Smučar

Noro, nevihte so se vrstile in obnavljale vsaj 2h, padlo je kar 24mm, vmes toča do 2cm...
Jst pa z biciklom na šihtu, prišel domov moker do gat. :icon_haha:
Trenutno 21°, rosišče 18°.

Tržičan

Pri nas že tretji dan zapored z nevihtami, predvčerajšnjim 19,7mm, včeraj 11mm, danes pa 9mm. Kar lepo kasiramo v teh dneh, skupno ta mesec do sedaj 46,6mm :icon_wink:

Trenutno je pretežno oblačno pri 19,8°C, Tmin je bil 15,1°C, Tmax pa 24,4°C. Včeraj Tmin 15,1°C, Tmax pa 26,1°C. Danes se je končal niz 12 zaporednih toplih dni.

Sicer sem šel pa popoldne v Kranj in je od odcepa Kranj-zahod proti Ljubljani na avtocesti vse stalo zaradi neurja, mislim, da je moralo nenormalno zlivati, ali pa je bila še celo toča, saj se je nevihta tam kar obnavljala. Kakšno poročanje iz okolice Kranja?

Lp, Nejc

gorenjskaKR

Ja.... V Kranju je bilo kar pestro popoldne. Padlo je kar precej dezja, seveda pa lokalno.Nekje vec, nekje manj. Na sirsem obmocju pa je padala tudi toca, vendar ni porocil o debelejsi toci. Zalitih pa je bilo ogromno his in kleti....

Tržičan

Ja, se mi je zdelo, da je bilo hudo, mislim pa da je bolj zalilo vzhod Kranja proti Brniku, kot pa zahod.

Neurje

Citat od: Tržičan dne 19. Junij 2019, 20:17:47
Ja, se mi je zdelo, da je bilo hudo, mislim pa da je bolj zalilo vzhod Kranja proti Brniku, kot pa zahod.

Pri nas n od nevihte... samo nekaj rahlega deževja  ... nabralo se je  samo do 3 mm  vode...