ZEVS Forum

Vremenska stava-predlog

Začel/a paradolf, 11. December 2007, 08:13:24

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

matootam

Lahk bi bla kdaj bo spet sneg po nižinah in koliko ga bo... rabli bi pa hitro organizirat, ker bo morda že naslednji teden kaj  :icon_wink:

Cumulonimbus

matootam nižine a se ti ne zdi to preveč posplošeno :drool: nižine so lahk na gorenjskem, koroškem, štajerskem, dolenjskem... in količina je vedno zelo različna naj si gre za balkanca ali pa genovca :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)

Cumulonimbus

no da ti naštejem nekaj nižinskih krajev na gorenjskem: Ljubljana je kot prva, Kranj, Lesce, Kamnik,Domžale, Medvode, (uglavnem celotna Lj kotlina je pretežno nižinska) z izjemo gričev ki se dvigajo nad njo: Grmada, Šmarna gora, Stari grad... severno od celja: Velenje, Slovenske konjice,Dravograd (363m.n.v) oprosti če tebi to niso nižine pol ne vem... po tem takem so nižine samo ob morju in pa v pomurju, če upoštevamo recimo atlas sveta...Mi smo se v šoli učili da nižine štejemo nekje do 500m.n.v. gričevja do 1000m.n.v. hribovje do 1500m.n.v ter visokogorje nad 1500m.n.v. in verjamem tej razligi, tudi lani sem bil na državnem tekmovanju v geografiji kjer si moral poznati do kam kaj sega, tko da...in dobro veš kaj sem jaz mislil doseči s prejšnjim postom... ne gre se tukaj kaj se učimo pri geografiji pri geografiji so nižine od 0-500m. medtem ko, dam primer ARSO ko napove meja sneženja se bo sputila do nižin, za njih so nižine (300-400m) tak da bi se dalo precej precej krajev tam severno od celja še najti...  :icon_arrow:

lp

ŠTROMAR

Da se ne bo stvar preveč razvnela predlagam:

SKupna višina snega na lavinskih postajah Kredarica, Kanin, Vogel, Krvavec na določen dan. Podatki so javno dostopni na netu. Če ste za to, pripravim nekaj na to temo.

Cumulonimbus

Citat od: ŠTROMAR dne 17. Januar 2008, 10:22:19
Da se ne bo stvar preveč razvnela predlagam:

SKupna višina snega na lavinskih postajah Kredarica, Kanin, Vogel, Krvavec na določen dan. Podatki so javno dostopni na netu. Če ste za to, pripravim nekaj na to temo.

se strinjam kar pripravi :clap: :icon_wink:

lp

ŠTROMAR

Gorazd

Predlagam, da naj bo čas za podajo stave vsaj en teden, datum za stavo pa po 15.2. še raje pa po 1.3.
To je samo moj predlog, odločiš se lahko tudi drugače.

Lep dan,
Gorazd

Mejte se radi

matootam

Citat od: Cumulonimbus dne 17. Januar 2008, 09:52:40
matootam nižine a se ti ne zdi to preveč posplošeno :drool: nižine so lahk na gorenjskem, koroškem, štajerskem, dolenjskem... in količina je vedno zelo različna naj si gre za balkanca ali pa genovca :icon_arrow:

lp
Sem mislu, da bi določil en kraj, npr. Ljubljano.
Bi bla kar zanimiva stava pomoje.

Cumulonimbus

paradolf

Kdorkoli bo pripravljal.
Objava vseh naših stav naj se objavi po zaključku roka za oddajo. Da ne bo taktiziranja  :icon_smile:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

matootam

Če bodo karte še par dni ostale take kot so, bi lahko v četrtek nekdo pripravil stavo, koliko snega bo zapadlo po določenih krajih do nedelje zjutraj!  :icon_wink:

blazek

Bom jo jaz zrihtal. Samo predlog so kraji: Ljubljana Bežigrad, Novo mesto/Družinska vas, Bohinj ali Rateče Planica, Murska Sobota, pa še ena primorska npr Gradišče?

matejček

Citat od: blazek dne 29. Januar 2008, 19:13:49
Bom jo jaz zrihtal. Samo predlog so kraji: Ljubljana Bežigrad, Novo mesto/Družinska vas, Bohinj ali Rateče Planica, Murska Sobota, pa še ena primorska npr Gradišče?

OK. Jst bi dal še Novo Gorico notr, tam bo mejno...

ŽUPMART

Mogoče bi zraven pasal še Podljubelj (tam živi snowflake)... :icon_smile:

markokorosec.net

Grrrrr blažek a nisi mogu 5min prej pisat :icon_haha: Sm že spacal novo stavo...povej ali spremenim ali pustim? dokler ne začnejo padat podatki :icon_biggrin: