ZEVS Forum

Vremenska postaja Griže(Žalec)

Začel/a max, 05. December 2007, 10:59:13

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

max

Ojla, hvala za nasvete :icon_wink: bom uredil zadeve,in verjetno že kar danes sprobal ko sem v nočni :icon_mrgreen:

joze

Citat od: TgT dne 21. November 2008, 11:14:32
TightVNC, pač en enostaven programček za delo na daljavo. Sam ga uporabljam za mojo VP kjer nimam niti tipkovnice niti monitorja, samo majhno miniATX škatlo in napajalnik  :icon_biggrin:

Kje se ga da dobiti?

Max, poročaj! ;D

Duzek

Jest imam ultra VNC deluje brezhibno.

Tukaj se ga dobi  http://www.uvnc.com/

tm kjer imaš postajo inštaliraš "server" iz tistega ko boš dostopal pa "Viewer"

Na ruterju je treba odpreti port 5900
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

max

Lluka

Froš

ehm, nekaj let sem uporabljal tightvnc, ampak ker je zadeva stalno nekaj zafrkavala, sem enostavno prešaltal na vgrajen sistem v xp-jih... malo se moraš poigrat z nastavitvami, pa dela, pa še 3x bolj tekoče dela kot tvnc...

za dinamic ip pa no-ip.com, in sem zadovoljen  :)
WMR 928-NX

TgT

max

Citat od: TgT dne 21. November 2008, 23:47:08
max, a si kaj porihtal?  :icon_razz:

Doma prej nisem nič, trenutno pa sem v službi in rešujemo okvare na daljnovodih-je kar pestro(še dobro da sem notri na toplem)  :icon_razz:

TgT

Aja sej res, prej okol 19h je pokal v Žalcu, ORNK  :zaba: Grem prot avtu in strela pred mano ravno v smeri Griže  :icon_biggrin:

max

Z velikimi mukami in pomočjo @Astre ima končno webcam tudi VP Griže  :bouncy: :bouncy: :bouncy:
Sicer še začasna lokacija dokler si kaj boljšega ne umislim  :icon_mrgreen:
Malo se bojim, da bo jutri podnevi spet presvetla slika :icon_rolleyes:, no bomo videli
Obrnjena pa je  proti Z-SZ
Hvala sodelujočim pri tem projektu :icon_biggrin:

Lp Max

jkocki

A si program menjal, kako je z RAM-om?Ti ga še zapolnjuje?

gradiščan

Poglej Fwink settings - video capture - Image controls - Video proc Amp.
Tukaj bi moral biti obkljukan Brightness, da deluje avtomatsko , vrednost pa 5000.

Tako je vsaj pri meni.

max

Vse sem že probal, pa nič :banghead: :banghead:  Saj ko ne slika je vredu, samo ko vzame sliko jo pa osvetli, kot da bi s flešom slikal :icon_exclaim:
Sem do sobote doma, pa ni hudič da nebi zrihtal :smash: :smash:

max

Končno mi je nekaj ratalo, poizkusno dela s TinCam-om, ga še moram naštudirat, pa definitivno kamero nabavit kot se šika  :icon_rolleyes:

Max

Pihe

Naj še jaz mojo izkušnjo opišem, sicer brez kakega uporabnega nasveta,a kljub vsemu.
Moja kamera je usmerjena proti Kaninu, kjer je nekje polovica vidnega polja temnejša(gozd) in cca polovica svetlejša(nebo).Pri taki postavitvi je očitno senzorju od kamere zelo težko "zadeti" pravilno osvetlitev, saj sta v igri praktično dva različna svetlobna parametra.
Tako tudi pri meni predvsem popoldne, ko sonce zahaja in sonce skoraj neposredno sveti v senzor, slika na netu nima nobene praktične vrednosti, saj je občutno presvetljena. Zjutraj pa zadeva obrnjena.Ker je še temačno, se gozd vidi kot črna gmota.
Moje mnenje je, da tisti, ki želimo imet kolikor toliko kvalitetne slike(in ki imamo svoje kamere usmerjene tako, da se istočasno vidi nebo in pokrajina pod njo), bomo morali pač odšteti nekaj več denarja za kvalitetno Mobotixovo kamero, ki je prva liga na področju outdoor IP kamer. :shrug:
Vsi tisti, ki si ne morejo(-mo) privoščiti tega stroška (+600 EUR), pa ostanejo manj kvalitetne USB indoor kamere (in en kup dodatnega kablovja po hiši :icon_exclaim:), ki pa mnogokrat po kvaliteti prikazane slike nič ne zaostajajo za IP kamerami.
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si