ZEVS Forum

Nevihtna večer na Ptuju 27.8.2017, ter supercelica na Dravskim poljem 28.8.2017

Začel/a mat89, 29. Avgust 2017, 11:19:52

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

mat89

Zvečer nas je z severa zajela manjša nevihta, ki je imela za krajši čas tudi supercelične lastnosti. Pokliče me še Robi, ki se je vračal z lova z Prekmurja. Dobila sva se na manjšem hribu blizu gradu. Kasneje sva se odpravila na grad, kjer sva imela lep pogled proti Pohorju. Bilo je kar nekaj CG-jevk, veliko sicer v dežni zavesi, slikanje je motil močan veter.

Radar v času slikanja

Tu se je videla neka znižana baza.

CG-jevka izven dežne zavese. Ena izmed mojih najlepših.

Še zadnja, potem postane že prenevarno, saj sva stala poleg antene in železnega droga, pa sicer je začelo močneje deževat. Zato odhitiva do avta, kjer še poskušava ujeti kako strelo. Vendar uspeha ni bilo.

Slikanje na prostem ni bilo več mogoče, zato kreneva proti domu. Hvala Robiju za družbo :icon_wink:
Doma z balkona še malo slikam, ujame se lep trojček.

V ponedeljek 28 avgusta, se je za popoldan nakazoval prehod hladne fronte z nevihtami. Pogoji so dopuščali možnost za kakšno kratkotrajno supercelično nevihto. Ob okrog 16 se odpravim od doma. Odpeljem se do hriba blizu gradu. Radar je kazal supercelično nevihto, ki je bila v kraju Deutschlandsberg na Avstrijskem Štajerskem ob meji z Slovenijo, in je imel smer proti Dravskemu polju.
Nekaj časa sem okleval da bi se zapeljal proti Kidričevemu, predvsem zaradi velike gužve čez center Ptuja. Vseeno se odločim da se odpeljem proti Kidričevemu, kljub temu da sem bil knap z časom. Na srečo sem prišel ravno pravi čas. Nevihta se je ob vstopu na Dravsko polje spet malce okrepila.
Radar v času slikanja

Ustavim se na polju, malo naprej od Kidričevega. Pogled na dežne zavese na Pohorju

Pogled na kratkotrajno supercelico z wall cloudom

Supercelica je kar hitro zamrla.
Na koncu še pogled na lepo mavrico

Tako nedelja in ponedeljek sta ponudili več kot sem pričakoval :icon_wink: Nekaj akcije se spet nakazuje v petek :icon_wink:

krispy123

Super narejena reportaža, bravo.   :icon_wink:
Zvečer še jaz svojo verjetno naredim.
Lp.  :smash:

matic19

Dobre strele, tega se je manjkalo letos v osrednjih krajih, vzhod je letos dobil še za nazaj  :icon_wink:

mat89

kripelj

Res lepe strele, če bo čas za urejanje jutri prilepim še svoje fotke sem jo še malo iz drugega zornega kota pofotkal :icon_wink:

kripelj

Evo še par mojih, prve iz okolice Žalca, zadnja pa pri Zlatoličju. Glede na strukture bi res rekel, da je šlo za kratkotrajno sup.

mat89

Lepe Jernej :icon_wink:, vsekakor je slo za kratkotrajno supercelico z wall cloudom.

Nanika1991