ZEVS Forum

Napoved vremena (01.12.2007-15.12.2007)

Začel/a TWISTER, 28. November 2007, 17:40:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

kristijan

Spet hitimo v daljno prihodnost, pustimo se presenetit in morda nam zima nakloni tisto belo stvar :icon_haha:

fisher

Ko sem vidu Z06 za torek naslednji teden sem se skor zjokal... Namesto ohladitve se nam v višinah obeta pravi vrčinski val, po nižinah pa bomo najverjetneje dobili celodnelno meglo :icon_cry:. Jaz bi pa smučal  :icon_sad:

kristijan

Citat od: fisher dne 29. November 2007, 11:31:43
Ko sem vidu Z06 za torek naslednji teden sem se skor zjokal... Namesto ohladitve se nam v višinah obeta pravi vrčinski val, po nižinah pa bomo najverjetneje dobili celodnelno meglo :icon_cry:. Jaz bi pa smučal  :icon_sad:

Jaz bom pa moral smučati od 6-9.12 v dolomitih, pa je vreme odlično napovedano: sonce!!! :clap: :clap: :clap:

Pihe

Kar je zjutraj Skywarn.si nakazal, se počasi spreminja v resničnost! Azorski anticiklon!!!! Zadeva, katero obožujemo poleti, ali pa takrat, ko na tleh že leži pol metra snega. V tem hipu pa ne, sploh ker se poklapa s stalno obnavljajočimi cikloni nad Britanijo in Skandinavijo. To je dejansko najbolj črni možni scenarij za snegoljubce! In seveda najlepši za upokojence,hehe. :icon_haha:
Tok vetrov je zahodni ali JZ, kar prinaša topel zrak, cikloni pa mešajo zrak nad Skandinavijo in jo zasipajo s snegom(prav tako dežele severno od Alp).
Uf!Težka bo za kak sneg v prihodnosti.Sploh, ker poznamo Azorski anticiklon, kot enega izmed najbolj stabilnih vremenskih pojavov, katerega življenska doba je lahko tudi en mesec! :icon_exclaim:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

umetnik

Ja in dejansko niti kakšne konkretne ohladitve po odjugi čez vikend ni v kartah.
Ja, se bo treba z Miklavžem zmenit, pa bo.    :shrug:

jaka

prepovedujem napovedovanje "slabega" vremena za več kot en teden naprej, ker to močno vpliva na moje slabo počutje  :icon_cry::icon_haha: jah res kaže na strašno dolgcajtno varjanto, upam in res upam na kakšne konkretne probrate na kartah...

Sumani

Kaj to pomeni, da bo letošnja zima podobna lanski :icon_question: :icon_cry:? Se mi zdelo da se je začelo kar dobro  :icon_redface:! Pogrešam SNEEEEEEEG!!!

Vremenko

Citat od: Pihe dne 29. November 2007, 19:20:24
Kar je zjutraj Skywarn.si nakazal, se počasi spreminja v resničnost! Azorski anticiklon!!!! Zadeva, katero obožujemo poleti, ali pa takrat, ko na tleh že leži pol metra snega. V tem hipu pa ne, sploh ker se poklapa s stalno obnavljajočimi cikloni nad Britanijo in Skandinavijo. To je dejansko najbolj črni možni scenarij za snegoljubce! In seveda najlepši za upokojence,hehe. :icon_haha:
Tok vetrov je zahodni ali JZ, kar prinaša topel zrak, cikloni pa mešajo zrak nad Skandinavijo in jo zasipajo s snegom(prav tako dežele severno od Alp).
Uf!Težka bo za kak sneg v prihodnosti.Sploh, ker poznamo Azorski anticiklon, kot enega izmed najbolj stabilnih vremenskih pojavov, katerega življenska doba je lahko tudi en mesec! :icon_exclaim:

Tvoje besede so me spravile v slabo voljo bolj kot vse letošnj ocene v šoli :icon_cry:
Če bosta božič in novo leto zelena bom pa šel pa ta Azorki anticiklon tako preklel kot lansko celo zimo :icon_cry:
No ja pa ostajajmo optimisti mogoče bo pa ...... :icon_arrow:

Cumulonimbus

nekateri ste že prav d****** s tem jamranjem vsak dan... kot je že mare povedal je do začetka koledarske zime soraj mesec dni potem pa so še 3 zimski meseci, v katerih je še vse mogoče... če smo jeseni podirali rekorde v količinah dežja, zakaj nebi pozimi še v količinah snega :icon_arrow: vse bo fantje, res pa je da sneg lahko odpišemo naslednjih 14 dni razen če se ne zgodi kak preobrat za kar pa je majhna možnost, glede na to da večina modelov kaže na JZ tip vremena, kar pomeni veliko sonca temperature nad 10 ter zimo povsod okoli nas le mi balkanci bomo žal prikrajšani tega :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)

paradolf

Včasih sem jaz verjel nekako da je ECMWF bolj stabilen in konstanten pri svojih kartah. Zadnjih nekaj dni pa opažam da prav ne ve kaj bi sam s sabo počel. Skače kot to ponavadi počne GFS.
Tole je ven padlo pri njegovi zadnji izdaji. Ko bi imel človek še njegove ENS-je na pogled bi morda lahko kaj več rekel.

Da bodo lahko nekateri lažje spali. :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

georges

Citat od: paradolf dne 29. November 2007, 21:32:38
Včasih sem jaz verjel nekako da je ECMWF bolj stabilen in konstanten pri svojih kartah. Zadnjih nekaj dni pa opažam da prav ne ve kaj bi sam s sabo počel. Skače kot to ponavadi počne GFS.
Tole je ven padlo pri njegovi zadnji izdaji. Ko bi imel človek še njegove ENS-je na pogled bi morda lahko kaj več rekel.

Da bodo lahko nekateri lažje spali. :icon_wink:

Ja tole je narisal zlo zanimivo. Spremljamo naslednje zagone pa bomo videli kako se bo stvar zasukala. Možno je vse.

Astra

No ja, nekaj bo piškilo, o snegu zaenkrat ne duha ne sluha. Ampak, vreme se lahko hitro obrne.  :icon_wink:

30.11.2007 - NAPOVED - SPRVA MEGLA, POTEM RAHLA OTOPLITEV IN PADAVINE: Nad Islandijo in Skandinavijo bodo vztrajala ciklonska območja s hladnim in vlažnim zrakom. V pričetku novega tedna se bo ciklonsko jedro poglobilo tudi nad zahodno in osrednjo Evropo. Visok zračni pritisk bo vztrajal nad območjem Atlantika in Sredozemljem. V petek bo mirno vreme, marsikje po nižinah se bo zadrževala megla, v višjih legah pa bo prevladovalo pretežno jasno vreme. V soboto bo zapihal zmeren do šibak JZ veter, od zahoda se bo postopoma pooblačilo, nižine bo prepihalo in čez dan se bo povsod nekoliko otoplilo. V nedeljo se bodo od zahoda pojavile rahle padavine, ki se bodo nadaljevale tudi v ponedeljek 3. decembra v večjem delu Slovenije. Tudi v torek bo pretežno oblačno vreme, padavine bodo do jutra oslabele tudi na vzhodu države. V sredo bo tudi nekaj sonca, veter bo oslabel. Do sobote bodo jutranje temperature med -3 in 2 °C, dnevne pa med 3 in 8 °C. Od nedelje dalje pa bodo jutranje temperature med 0 in 5°C, dnevne pa med 5 in 10°C.
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Lazic

Citat od: Cumulonimbus dne 29. November 2007, 21:06:55
glede na to da večina modelov kaže na JZ tip vremena, kar pomeni veliko sonca temperature nad 10 ter zimo povsod okoli nas le mi balkanci bomo žal prikrajšani tega :icon_arrow:

lp

No ja taka varianta pomeni da je praktična cela Evropa daleč od zime,kar kažejo tudi karte okrog Miklavža.Žalostno tole,praktično cela Evropa okrog 10 stopinj in čez in padavine le nad Atlantikom.

Cumulonimbus

ponavadi JZ nam prinese toplo in dokaj lepo vrme oz. tisto bedno inverzijo z celodnevno meglo po nižinah v krajih S od alp in v alpah pa pogosto sneži :icon_arrow: takrat dobijo kar lepo porcijo snega tudi skandinavci saj praktično vsi cikloni iznad atlantika potuje na SV proti skandinaviji... bi se pa strinjal da nič kaj lepo ne kaže tudi za preostali del evrope... :icon_wink: bomo videli :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)

ŠTROMAR

Zima bo ko bo čas za to, zato ne prehitevajte!!!!