ZEVS Forum

Napoved vremena (01.12.2007-15.12.2007)

Začel/a TWISTER, 28. November 2007, 17:40:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

matootam

Po GFS 12z bi to soboto zjutraj komot pobelil tudi po nižinah ob koncu padavin  :icon_wink:

zigarrdo

Citat od: matootam dne 03. December 2007, 17:21:04
Po GFS 12z bi to soboto zjutraj komot pobelil tudi po nižinah ob koncu padavin  :icon_wink:

:clap: :clap:
Ja, ne kaže slabo, sploh pa kaže tudi prej sneg v alpskih dolinah, mogoče bo pa "bohinj" efekt...pa tudi rateče bi znalo zamesti! pustimo se presenetiti :icon_biggrin:
Everywhere you go you always take the weather with you

Vremenko

12z je precej povečal padavine cca(40mm ob koncu padavin :icon_eek:)
Pa tudi za sneg v alpskih dolinah se bo mogoče izšlo.
Je pa res da ima 12z najmanj vstopnih pdatkov :wise:

paradolf

Citat od: skywarn.si dne 03. December 2007, 10:42:02
Jup itak, da so ENS-i drugačni :icon_lol: :icon_wink: Saj smo že ugotovili, da tudi ECMWF po novem kar precej bluzi in skače proti koncu dosega napovedi z glavnimi zagoni. Kaj ga daje nimam pojma :shrug: In mi je tudi kratkomalo vseeno kaj kaže glavni lauf 5dni+ naprej, za takrat se uporablja ENS-e.

Se pa še vedno vidi zahodni trend za dlje časa, od kje potem ECMWF-ju tista blokada nad zahodno EU...tud SST-ji so na strani zonalnega toka in obrata s tisto blokado ni vidt. Tud na GFS ENS-ih sta le dve perturbaciji od 20-ih taki :icon_rolleyes: Kljub temu, da je tisto 240h naprej, glede na ENS-e vemo "kolk je ura". Bolj kot obrat na mraz in burjo se kaže trend na razširitev Azorca proti Sredozemlju kot v zahodno Evropo.

Mare, daj preveri da nisi ti kak drug model gledal  :icon_lol: :icon_razz:
ECMWF 12Z še vedno vztraja pri skandinavskem Ac in mama ciklonu nad Balkanom. No vsaj zanima me če so se ENS-ji kaj spremenili :icon_question:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Pihe

Se strinjam s Skywarnom! Pogled na 012z meni pove samo nekaj: Azorc se počasi a vztrajno prebija v Sredozemlje! Tisto poslabšanje konec tedna ne bo kaj prida hasnilo.Preden bo ustrezno zahladilo, nas bo že burja natepavala.
Na kratko: poslabšanje konec tedna nam bo spet nategnilo nosove. :icon_haha: :icon_arrow:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

tesovnik

zakaj ste pesimisti saj je še vse odprto glede snega  ta vikend :icon_wink:

bomo videli :icon_biggrin:

lp Andrej

paradolf

Citat od: Pihe dne 03. December 2007, 20:56:42
Se strinjam s Skywarnom! Pogled na 012z meni pove samo nekaj: Azorc se počasi a vztrajno prebija v Sredozemlje! Tisto poslabšanje konec tedna ne bo kaj prida hasnilo.Preden bo ustrezno zahladilo, nas bo že burja natepavala.
Na kratko: poslabšanje konec tedna nam bo spet nategnilo nosove. :icon_haha: :icon_arrow:

Pihe pa ja ne boš verjel Američanom :icon_haha: Tist azorc so  tko velik in grdo rdeč narisali da se bo še razpočil nad Sredozemljem. :icon_haha:
Je pa tudi topli extrem tale glavni zagon GFS-ja

Imam raje odtenek modre ECMWF-ja  :drool: :icon_wink:

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

markokorosec.net

Citat od: paradolf dne 03. December 2007, 20:41:52Mare, daj preveri da nisi ti kak drug model gledal  :icon_lol: :icon_razz:
Aja, pa res :icon_lol: :icon_lol:  :shrug:

LOL ej 12z ECMWF za soboto dopoldne...ah nič, dobro da ga ne vidiš  :icon_biggrin: Tud ENS-i niso več tisto kar so bli... :icon_lol: Ne bom se spuščal v detajle, vam raje prepustim domišljijo...

Pihe

Bom še kar naprej zoprn, ker imam en razlog danes. :icon_arrow:
Tudi ECMWF zame ne pomeni nič prida! samo eno močno burjo. :icon_arrow:
Tako Paradolf, dobi mi kako lepšo "pravljico" za lahko noč, da se utolažim od teh slabih kart. :icon_smile:
www.bovec-vreme.si

markokorosec.net

Citat od: TWISTER dne 03. December 2007, 09:18:54Pečenko je zjutraj govoril da do sredine decembra ne vidi nobenega snega in sem pričakoval totalno porazen ecmwf 00z, ampak zdaj je prišel in se bil prav šokiran... izgleda totalno zimski...

Na tole sem se spomnil, ko sm vidu 12z glavni lauf... če bi take izjave odločale o službi, bi g. Pečenko od sobote dalje prodajal kostanje na Prešernovem trgu... :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

TWISTER

Citat od: skywarn.si dne 03. December 2007, 21:55:17
Na tole sem se spomnil, ko sm vidu 12z glavni lauf... če bi take izjave odločale o službi, bi g. Pečenko od sobote dalje prodajal kostanje na Prešernovem trgu... :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:
:icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

zgleda da tudi ecmwf in njegovi otročki ensi niso več to kar so včasih bili ali jih je pa globalno segrevanje čist deformiral... no zgleda da gre znanost povsod naprej, razen pri vremenu... več stvari pogruntajo, za manj dni naprej so napovedi zanesljive :icon_haha:

no pa sej če gledamo iz druge strani, tudi mi velikokrat kakšno ornk kiksnemo(zlasi Maverick :icon_lol:), ampak nekaj sem pa zihr, kot sem že prej povedal, če bi jaz videl tak glavni zagon kot je bil, zihr ne bi preveč pametoval o naprej, saj konec koncev ima glavni zagon še vseeno več podatkov od ens-ov, ki naj bi ga potrdili oziroma ovrgli... :icon_arrow:
joj kaj bi dal da je jutri Pečenko na radiu...mater bi se smejal če bi seveda kak pameten voditelj začel malo drezat  :icon_haha:

Pihe

Citat od: TWISTER dne 03. December 2007, 22:12:24

joj kaj bi dal da je jutri Pečenko na radiu...mater bi se smejal če bi seveda kak pameten voditelj začel malo drezat  :icon_haha:

Sam, da ne bo na koncu Pečenko največji džek izpadel. :icon_arrow:
Meni se zdi eden bolj verodostojnih vremenkotov.

Pogled na obstoječe karte pa mi še vedno govori, da bo težišče padavin malenkost preveč južno in vzhodno, tako da lahko vsaj mi Primorci začnemo šalčke loščit za vikend. :icon_haha:
www.bovec-vreme.si

TWISTER

Citat od: Pihe dne 03. December 2007, 21:43:05
Bom še kar naprej zoprn, ker imam en razlog danes. :icon_arrow:
Tudi ECMWF zame ne pomeni nič prida! samo eno močno burjo. :icon_arrow:
Tako Paradolf, dobi mi kako lepšo "pravljico" za lahko noč, da se utolažim od teh slabih kart. :icon_smile:

ah Pihe, kaj bi potem rekli 2 dni nazaj kake so bile karte... od zgornje karte imaš res burjo, ampak kar se pa pred tisto karto dogaja je pa pestro :icon_arrow: :icon_wink:
no počakajmo nekje do sobote zjutraj, da vidimo kaj bo v soboto dopoldne :clap:

TWISTER

Citat od: Pihe dne 03. December 2007, 22:17:04
Sam, da ne bo na koncu Pečenko največji džek izpadel. :icon_arrow:
Meni se zdi eden bolj verodostojnih vremenkotov.

Pihe sej ni fora v tem kaj se bo zgodilo in kaj ne, fora je v tem da je neresno dajat napoved za 15 dni naprej ob takem glavnem zagonu kot je bil zjutraj recimo...pa nima veze kakšni so bili ens-i. Tudi tukaj se pogovarjamo, da bodmo relani in glejmo za par dni naprej, za več pa mal sline cedimo pa je... a zdaj ko je pa Penčenko še večjo bedarijo naredil ga pa braniš... tudi meni je on poleg Gregorčiča najboljši, vendar to še ne pomeni da ga bom ob takih izjavah zagovarjal, pa nima veze kakšno bo v soboto :icon_arrow:

no toliko o tem...jutri pa nove zgodbice z radia :icon_biggrin:

blazek

Tale GFS se res norca dela iz nas. Dva zagona kaže na kar lep mraz za naprej, potem pa en lauf ubije vse upe za nazaj. Jutri zjutraj bo vrjetno spet malo hladnejšo varianto kazalo, 12z pa spet čisto svojo pesem.  V soboto se nekaj dežja  nakazuje in upam da ga na Dunaju ne bo veliko.  :icon_haha: