ZEVS Forum

Napoved vremena (01.12.2007-15.12.2007)

Začel/a TWISTER, 28. November 2007, 17:40:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ciklon

Ja, kot je bilo rečeno zjutraj po radiu, bo po nižinah v soboto v glavnem deževalo, do okoli 600m n.m.v.. pa snežilo (ob koncu padavin).
:icon_arrow:
http://www.rtvslo.si/media.php?id=9170856&mt=wm&mq=lo&wm=true&rm=true
Raj je v naravi :buttrock:

markokorosec.net

Heh kak "lep" pogled na karte...sm reku, da trend kaže na poteg Azorca v Sredozemlje in srednjo EU drug teden po ENS-ih...in oba, tako GFS kot ECMWF to kažeta. Ne mi rečt, da bodo Italjani zadeli s tem, da bo povšrečno in presuho decembra. Niso sam za špagete dobri :icon_mrgreen:

Mi pa res še vedno ni jasno, kako ima lahko ECMWF za soboto zmer okol 2°C nižje temperature kot GFS. Tud ARSO slikanica je zanimiva na prvi strani, kar dež/sneg za soboto in +2/+4, g. Merše tud optimistično zveni po radiu :icon_biggrin: :shrug: Snega po nižinah ne bo.

Ciklon

ECMWF kaže za drugi teden hladno AC vreme. :icon_wink:  :icon_arrow:

Raj je v naravi :buttrock:

tesovnik

ja tiste karte za 20.12 so re sanjske :icon_wink:

ampak glede tega vikenda pa sem še optimističen za sneg :icon_redface:
trenutno ne kaže ravno vzpodbudno ampak saj se še bo spremenilo(100%)

Lp Andrej

janez24

Točno tk spremeni se naj nabolš,ker si take zime neželim več kot je bila lani :icon_wink:
letos pa bo

Thunder

Saj si jo noben ne...ampak počasi boi zmanjkalo časa tudi tistim ki so me pljuvali kako si drznem napisat "zima" ko je bila še "jesen".  :icon_haha: Še malo in tudi največji optimisti bodo potihnili, ker je očitno da bo zima isti klinac kot lani. Pa če mi vešče pa muhe zunaj letijo no, četrtega decembra.  :icon_haha: :icon_exclaim: Tik tak bo novo leto, ostane samo še januar in februar (ja, ker marca da pade sneg za 2 dni in ga nato pobere pač zame ni sneg....oz. zimska idila če hočete. Torej če "zima" misli kaj konkretnega ukrenit s snegom naj pohiti, ampak zgleda ni tega namena.  :icon_exclaim: :icon_haha:

Drugače pa...do nadaljnega snega ne vidim, nekaj deževnih dni nato pa pričakujem tak trend tudi v naprej. Snega do novega leta ne bo, vsaj konkretnega ne, če pa pada pri +5 stopinjah "ob koncu padavin" pa zame ni sneg.
VEČ SKOZI OKNO GLEDAT PA MANJ KARTE BULIT!!! Snegoljubec po srcu!

Snego_17

Novi GFS riše nekaj snega za v nedeljo? :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek:

Elessar

nekaj časa do tja je še ostalo, upajmo na najbolše. Čeprav mislm da nebo snega   :icon_sad:
Lp, Tilen

Davor

Citat od: Elessar dne 04. December 2007, 18:02:54
Lp, kolikor sm jaz bral tele napovedi enkrat kaže sneg drugič ne, pa čeprav se ne spoznam na napovedi itd. mislm da bi blo najbl da sam počakamo do vikenda pa bomo vidl ane bol ko bomo govoril salbi bo  :icon_biggrin: :icon_biggrin:

OFFTOPIC:
Saj zato je pa namenjana ta tema, da se vreme napoveduje. Če bi samo čakali kako bo potem nebi potrebovali meteorologov oz. vremenoslovcev.

Lp
Brez oblakov ni ciklona!

Elessar

se opravičujem bom zbrisu oz. spremenil :icon_redface:
Lp, Tilen

zigarrdo

Citat od: Thunder dne 04. December 2007, 17:34:42
Saj si jo noben ne...ampak počasi boi zmanjkalo časa tudi tistim ki so me pljuvali kako si drznem napisat "zima" ko je bila še "jesen".  :icon_haha: Še malo in tudi največji optimisti bodo potihnili, ker je očitno da bo zima isti klinac kot lani. Pa če mi vešče pa muhe zunaj letijo no, četrtega decembra.  :icon_haha: :icon_exclaim: Tik tak bo novo leto, ostane samo še januar in februar (ja, ker marca da pade sneg za 2 dni in ga nato pobere pač zame ni sneg....oz. zimska idila če hočete. Torej če "zima" misli kaj konkretnega ukrenit s snegom naj pohiti, ampak zgleda ni tega namena.  :icon_exclaim: :icon_haha:

Drugače pa...do nadaljnega snega ne vidim, nekaj deževnih dni nato pa pričakujem tak trend tudi v naprej. Snega do novega leta ne bo, vsaj konkretnega ne, če pa pada pri +5 stopinjah "ob koncu padavin" pa zame ni sneg.

No no, vsi si snega želimo ampak tako pesimistično pa res ni treba razmišljati, saj nismo na forumu ki govori zgolj o snegu, če smo ljubitelji vremena, moramo sprejeti vsakaršnje vreme!

Kakšna bo pa zima in gdaj bo sneg, pa ne ve nihče, je pa res teško reči da zim več ne bo ker vemo kakšno zimo smo imeli pred lani, z veliko snega in zelo nizkimi tem., in prav nenavadno bi bilo da se bi kar naenkrat končale, je pa res na jih bo čedalje manj!
Everywhere you go you always take the weather with you

kristijan

georges

Tole zgoraj vzemi zlo zlo z rezervo, pa ne se veselit preveč.

blazek

Nebi se čudil, če bi ob koncu padavin kje snežilo do nižin.

GFS je  precej spremenil trend, vsaj kar se temepratur tiče. Pa tudi ensembli ga kar lepo podpirajo.  :drool:

TWISTER

Citat od: Thunder dne 04. December 2007, 17:34:42

mislim kako so nekateri pametni... če nimaš kaj pametnega podkrepljenega s kartami za povedat potem raje pojdi na temo debatiranje in tam nabijaj :icon_arrow:
meni je vseeno kaj se tukaj piše, zarad mene lahko napišeš da bo +20 za Božič, sam daj material gor in zagovarjaj svoje teze, ne pa nekaj v tri dni govort, pol pa da se slučajno res tako zgodi pa še pamet solit.Vse lepo in prav sam pretiravat pa ne! nobenemu nikoli ne zatežim če da karto gor pa magar za 14 dni naprej, sam da je nekaj... ne pa da ljudje za bajto mah gledajo in o zimi govorijo :icon_arrow:
sploh pa če bi vsaj malo spremljal je trenutno zima za povprečno 2 do 3 stopinja hladnejša od lanske.  :icon_arrow: