ZEVS Forum

Nevihta na območju Maribora (16.6.2017)

Začel/a krispy123, 16. Junij 2017, 22:42:10

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

Malce po opoldnevu nas je od zahoda obšla nevihta, ki je nosila na Koroškem ter južnem delu Pohorja tudi supercelične strukture. Jaz sem pa bil na vzhodnem robu te nevihte, kje je ponavadi razgled zelo slabi, oziroma se iz te strani sploh ne vidijo strukture. Supercelica je zaradi visokih lcl-jev šla preko Kozjaka, zahodnega Pohorja (kjer se je malce okrepila), točno v trenutku, ko je prišla nad ravnino, oziroma Dravsko polje pa je razpadla. Kolega Kripelj je še dobil supercelico iz Tepanja pri Slovenskih Konjicah, Mat89 je bil v okoliških Poljčanah pri Boču in je dobil mogoče 20 minut kasneje še samo dokaj lep shelf cloud, tako hitro je zadeva slabela nad ravnino. Tudi jaz sem podobno kot Mat89 dobil v objektiv le nek shelf cloud v oddaljenosti proti Pohorju in še kolikor tolko lepe strukture pred prihodom dežja. Moja želja, da bi ujel prvo SC v tej sezoni tako ni bila uresničena, a bo zato drugič boljše.
Za danes pa je to, kar vam bom prilepil spodaj vse kar lahko ponudim.

Tukaj se vidi, če boste podrobno pogledali del shelf clouda v oddaljenosti nekje nad Ribniškim Pohorjem. Le-ta se je skril čez Pohorje že nekaj minut kasneje. Sem mogel res dodati kar precej kontrastov, da se je sploh kar koli videlo. Ja ti hribi nas velikokrat zmotijo, tako da recimo kje nad ravnino imajo eno skrb manj. Kdo živi v predalpskem ali alpskem svetu ve, da more zelo dobro poznat svoje kraje, da točne ve kam gre, ko pride nevihta.

In še en večerni utrinek.

Lep pozdrav.