ZEVS Forum

Še en nevihtno pester večer(Ptuj) 13-14.6.2017

Začel/a mat89, 14. Junij 2017, 14:47:14

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

mat89

Letos pa ni konca ne kraja z nevihtami ;D Ko že misliš da se ponedeljkov spektakel na območju Lenarta ne more hitro ponovit, me je vreme to noč demantiralo. Ves čas sem opazoval supercelico na območju Dravograda, vendar je do Pohorja popolnoma zamrla. Ker ni bilo nič pametnega na radarju, se odpravim k počitku, vendar me udar strele kaj hitro prebudi. Začele so ena za drugo udarjat CG-jevke in to dokaj blizu. Na teren zaradi pozne ure nisem šel imel pa sem lep pogled z balkona. Skupaj je padlo 18,6mm padavin(max inteziteta je bila 128mm/hr).

Radar v času slikanja

Nekaj slik, nekatere CG-jevke so udarile na območju 1km. Je bilo na balkonu kar neprijetno. Zaslonka je bila ves čas med 14 in 18f.

krispy123

Kapo dol, pri vas se res dogaja zadnja 2 dneva.  :icon_wink:

kuncci

VREMENSKO OBČUTLJIV

kripelj

Lepe  :buttrock: jaz včeraj nisem imel te sreče. Prvo supercelico je potegnilo proti Celju, a je prej oslabela in dobil sem le nekaj oddaljenih bliskov, brez struktur, nato sem predolgo iskal lokacijo za slikanje teh strel pri Ptuju in zadnja je udarila ravno ob mojem prihodu na polje. Kasneje pa sem pri Konjicah čakal še drugo verjetno supercelico, ki mi je razpadla pred nosom in spet sem dobil le nekaj strel v oblakih.

mat89

paradolf

In še enkrat čestitke za ulov.  :clap:
Z Maticem sva to noč uspešno preprečila dvema sup da bi divjale naprej od Celja. Pred nosom sta nama obe razpadli  :smash:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

mat89

Hvala Robi in ostali. Ja res, letos je pri nas pestro kot že dolgo ne. Škoda da je tik pred vama razpadla SC. Morda bo naslednja priložnost že v petek. :icon_wink:

gregach

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."