ZEVS Forum

Trenutno vreme [16.11.- -30.11.2007]

Začel/a ablak, 16. November 2007, 00:12:36

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 3 Gosti gledajo to temo.

paradolf

Citat od: skywarn.si dne 29. November 2007, 10:54:34
Ja ja, ARSO dobro sumi...nad Padsko nižino precej nizke oblačnosti, ki jo zna jutri potegnit do nas...če bi le ostala nižje le ob morju, še kak lep posnetek naredim :drool:

Imamo že rezervni plan. V soboto pohod na gorenjski Stol s padali. Tale nizka oblačnost zna res zaviti primorsko za vikend. No v nedeljo bolj tista prava oblačnost...whatever  :icon_rolleyes:

Trenutno pa se v Lj-Btc ponuja sonček
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

gradiščan

Gradišče:

Zanimivo kako pada barometer, ki trenutno kaže 1013.9 HPA. V zadnjih dveh urah padel za 2.9 HPA.
Trenutna temperatura +6.4 stopinje.
Jutranja slana je ostala v vseh senčnih legah.

TheAnswer

Pri nas še vedno nekaj med meglo in nizko oblačnostjo.

Temperatura - 0,2 °C.

Morda ostane pod ničlo cel dan.  :icon_biggrin:

Malo sem pogledal temperature za zadnjo tretjino lanskega novembra:

Dnevne temperature vsak dan tam od 10 °C - 16 °C

ŽUPMART

V Mengšu je že cel dan megla, slana povsod vstraja od jutra. Luže so že zmrznile. Sedaj je tremperatura -1,7 °C in raste. Pritisk 1014,8 hPa, vlažnost 90%. piha J veter 2,5 km/h. :clap:
Zakon dan! Slana, mraz, megla...taprava zima! Samo še sneg manjka. Obratno kot večina tu, imam jaz rad meglo, ki se pojavi okrog 6h zjutraj in vztraja do zvečer, ko se znoči. Nato jasno, pa spet megla. Tako se fino hladi.  :clap:

markokorosec.net

Citat od: gradiščan dne 29. November 2007, 12:52:31
Zanimivo kako pada barometer, ki trenutno kaže 1013.9 HPA. V zadnjih dveh urah padel za 2.9 HPA.

Manjša višinska dolina se pomika prek srednje Evrope. Tudi tule pritisk močno pada, -3hPa/3h, temp pa +6.2...:icon_wink:

ŽUPMART

TEmperatura niha med -1,8 in -1,6 °C. ma kdo manj?! :icon_wink:
Veter še vedno pihlja, 2,1 km/h, JZ.  :shrug:
Pritisk močno pada, 1014,3 hPa.  :icon_eek: :clap:
Vlažnost ostaja.  :icon_wink:

Ledeni

Pri meni je -1,3°C, megla se je dvignila na 50 metrov nad dnom doline. Slana in ivje ostajata cel dan.  Kaj višje verjetno ne bo šlo, tako da bo to prvi mrzel dan v tej zimski sezoni.  :clap: Lani jih npr. sploh ni bilo. 

To je že blizu tiste prave zime.

ŽUPMART

Pri meni pe vedno -1,4 °C.  :drool:
Pa ne mi rečt, da sem najhladnejši! :clap:

EDIT: NE nisem, hladnejša je še Doblička gora, Leskovec, Gis Ljubljana in Vrata. (to od Mapwiew)  :icon_wink:
Ma, spet vleče J 3,6 km/h, temp ostaja ista, pritisk pa pada kot zmešan, 1013,9 hPa.  :icon_wink:

Pihe

A tsiti fleki, ki se vidijo na Fossalonu dol v Furlaniji naj bi bilo kako škropljenje, ali je samo radarski odboj? :icon_question:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

ŽUPMART

Še -1,1 °C, 1013,4 hPa. :icon_wink:
Megla še vedno.  :clap:

markokorosec.net

Citat od: Pihe dne 29. November 2007, 14:49:31
A tsiti fleki, ki se vidijo na Fossalonu dol v Furlaniji naj bi bilo kako škropljenje, ali je samo radarski odboj? :icon_question:

Na satelitih ni vidt ničesar oz. je tam jasno (tud "na oke" vidim, da je jasno), torej tole ni odboj od padavin ali oblakov...v preteklosti je bil že večkrat opaženo, da kadar je dokaj močna subsidenčna inverzija, se pojavijo taki "lažni" odboji. Možno je, da se žarek od inverzijske plasti deloma lomi nazaj proti tlom in so to dejansko odboji nekje od tal.

Pri nas Tmax +6.8 in zrak še vedno od burjice, tole bo šlo precej nizko ponoči, če se ne bo kaj pooblačilo slučajno...

polo

Po jasnem jutru se je megla iz nižin dvignila in še vedno vztraja :icon_sad:
Trenutna T = -3,4°C

Današnji T max= -3,2
T min= -6,3°C

H2o

Tudi pri nas prvi mrzli dan to jesen. Kjub jasnemu vremenu je bil max le -1.2°C.
Tmin = -6.6°C,
trenutno pa -2°C.

lp

Davor

Podatki za Škofjo vas pri Celju:

Zjutraj smo v Celju imeli industrijski sneg. V senčnih legah je slana ostala cel dan. :icon_biggrin:

Temperatura: Tmin = -4,3°C
                   Tmax = 3,5°C
                   Ttrenutno = 0,4°C

Tlak: 1015 hPa

Jasno.

Piha rahel V-SV veter.

Lp
Brez oblakov ni ciklona!

bostjan

Tu je bila Tmin -5,1°C in Tmax -1,1°C. Večji del dneva je bila nizka oblačno, ki se skadilo malo po 3 uri. Trenutno je pretežno jasno z nekaj megle in T je -2°C.

Lp Boštjan