ZEVS Forum

Trenutno vreme ( 16. 12. - 31. 12. 2015 )

Začel/a MINIMAX, 16. December 2015, 06:39:34

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Est! Est!! Est!!!

Joj prejoj, kakšen dan je bil danes! :drool: Medtem ko se je Primorska spet mučila z meglo po nižinah, sem jo jaz za vikend popihal na Žirovski Vrh, kjer so mi moji gostitelji pripravili odlično ekskurzijo po okolici. Dva dni jasnega vremena in danes izjemni razgledi z Blegoša (1562m). Zjutraj je bila v Poljanski dolini kot špeh debela slana in -2°C, na Žirovskem Vrhu pa 4°C. V dolini Ločivnice je avto termometer kazal tudi -4°C Pogled iz Sv.Antona na Žirovskem vrhu proti Gorenji vasi (v ozadju so Kamniško Savinjske Alpe s Storžičem, Kočno in Grintovcem:

Z vrha so bili razgledi na doline in inverzijo v njih izvrstni. Ozračje kristalno, nebo brez oblačka, le neprijeten in kar močan severni veter je vlekel (vsaj mislim ::) ). Ob povratku v izhodišče Črni Kal, je termometer v avtu kazal 13°C. Malček škoda, ker nisem bil bolj zgodaj na vrhu hriba, ampak druženje z domačini v lovski koči na Javorču ter 'šnops pa pir', niso omogočali zgodnejšega ustajanja. :P Na sliki je spodaj Poljanska dolina z Gorenjo vasjo in Dolnjo Dobravo, katera je dolinica v megli pa ne vem. V daljavi Snežnik:

Takle je bil pa razgled proti Ljubljani...spodaj sta vasici pod pobočji Blegoša, Gornja in Dolnja Žetina. V Daljavi na levi Lubnik, desno Grmada in Šmarna Gora ter pokrovka okoli niju:

Nekatere dolinice v teh koncih, kot je tale v senci Blegoša, ostanejo v senci po cel dan. V grapi pri Karlovškem mlinu na Žirovskem Vrhu se sonce skrije že novembra in spet obsije dno doline 15. februarja. In sem vprašal in ne, domačinom ni vseeno. :) Hrib v ozadju na sliki je Ratitovec:

Pa še pogled proti Bohinjskim goram, Poreznu in 'našim koncem' (Triglav sem izpustil iz poročila, da ne bo preveč fotk ;D ). Spodaj je Koča na Blegošu. 27. december in debela snežna odeja... ::) :

Za konec še ena večerna panorama Ljubljanske kotline in Sorškega polja. Ni kaj, južno od Šmarne danes ni bilo sonca. :icon_confused:

Res zelo lepi kraji, sem bil prav navdušen! :icon_cool:
Life is like weather! www.wineandweather.net/

gregach

Še en povsem jasen dan  :beerchug:, zjutraj slana. Je pa v predelih, ki so ves čas v senci "pravo" zimsko vzdušje. Skoraj 1 cm debala plast slane po vseh površinah, tudi po cestah, kjer ni zvoženo.  :zaba:

T=4,4 °C
Tmin=2,8 °C ob 4:10
Tmax=14,1 °C ob 14:46
Vlaga=73 %
Tlak=1032,8 hPa
Veter (povprečje 10 min)=6,7 km/h, smer=Z-SZ
Max sunek=10,4 km/h

PS: Minimax in Est!.... super fotke!  :drool:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Oblak69

Citat od: Est! Est!! Est!!! dne 27. December 2015, 22:14:03

Na sliki je spodaj Poljanska dolina z Gorenjo vasjo in Dolnjo Dobravo, katera je dolinica v megli pa ne vem. V daljavi Snežnik:

To je Vrhnika in Borovnica z okolico. Desno v rahlih meglicah so najprej Logaška planota, za njo je Planinsko polje in zadnja dolina je Cerkniška.

Est! Est!! Est!!!  čudovite slike. Ob pravem času na pravem mestu :icon_wink:

Šentjošt nad Horjulom, 642 m

To jutro nekoliko hladneje, seveda še zmeraj jasno z meglo po kotlini

T= 4,7 °C
Tmin= 4,2 °C ob 5.22
Vlaga= 61 %
Brez vetra, smer SZ

goldhorn

Jasno, brez vetra, -1,8°C, močna slana.
V Novi Gorici pa megla......

gradiščan

Gradišče - Brkini

Jasno, močna slana pri Tmin:  -4,6 °C ob 07:34

krispy123

Tule ze od 24.12 dalje nismo vec zjutraj v negativi, naj mi en razlozi tale fenomen lepo prosim pa smo dolina.
Temperatura: 1,5C, mislim da skoraj ni toplejsega nizinskega kraja danes res neverjetno, no Velenje,Grize pri Zalcu sta se mi konkurenca z temp okoli 2C.
Vlaga: 71%
Veter: JZ veter do 15 km/h
Edit(17.00): lepo se hladi danes smo na 3,0C ob brezveterju, a tudi danes ponoci bo se izgleda zapihal rahel jz fen tule. Max temp je bila tocno 12C. Če nebi imeli vetra zadnje dni bi bili verjetno krepko v negativi.

ŠTROMAR

Gosta megla
Trenutna T= -2,8 °C
Tmin= -3,1 °C
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

mat89

jasno
T:-0,6 stopinj C
Tmin:-3,6 stopinj C
Vlaga:97%
Veter.4km/h
Padavine:0,2mm močna slana

Est! Est!! Est!!!

Na Primorskem smo še naprej v megli. Ponovno je tista taprava plitva advekcijska... Tokrat sega prav tako visoko kot zadnjič v novembru. Kojsko je v megli, cerkev Sv. Križa nad vasjo pa se kopa v soncu. Postaja je pred uro zabeležila Tmin -0,7°C, kar je hkrati tudi najnižji minimum letošnjega decembra. Na Koradi je ob 9:45 že izjemnih 12°C (Tmin 8,8°C) pri le 33 % vlagi. Čisti kristal...prava muka je bit v službi in v megli. :roll:

Še en jutranji pogled na Kojsko, Števerjan in Kraški rob. 'Kojščanski' gornik je dobro premetaval meglice severovzhodno od vasi:

Edit: Oblak69, hvala za dopolnitev! 8)
Life is like weather! www.wineandweather.net/

goldhorn

Citat od: Est! Est!! Est!!! dne 28. December 2015, 09:50:03
...prava muka je bit v službi in v megli. :roll:

Res je muka, če veš, da je doma dobrih 14 stopinj in sonce.....

kripelj

Tudi pri nas na soncu prav vroče  :icon_cool:
Trenutno 13,5°C, zadnji dnevi so res izjemni.

Tržičan

Brezje pri Tržiču

Pretežno jasno, T = 7,1°C.

Tmin = 3,5°C
Tmax = 8,2°C

Lp, Nejc

matic19

Da ne odpiram nove teme v reporterju, v soboto, 26.12. zjutraj sem vstal malo bolj zgodaj in šel na Rašico, da bi poslikal sončni zahod. Megla je bila dokaj plitva, segala je do okoli 450m nad morjem, zgoraj je bilo (kakopak) povsem jasno. Skupaj s sončnim vzhodom je božična polna Luna zahajala na zahodu. Na vrhu razglednega stolpa je bilo dokaj hladno in vetrovno, so bile pa fotke toliko boljše :) Spodaj je izbor boljših:

Polna Luna zahaja ob Triglavu

Šmarna gora gleda iz megle

Smledniški grad, zadaj Bohinjske gore in Triglav. Vidnih je tudi več inverznih plasti z bolj vlažnim oz. onesnaženim zrakom.

Serpentinšek

Včeraj se je tudi v Domžalah megla razkadila in to "že" okoli poldneva. Je pa ostala ta mrčasta inverzna plast in od oddaljenih hribov izgleda kot prava pokrovka.  :)

Takole je pa bilo na Lubniku (1025m).  :icon_cool: Okoli 13°c, na vrhu pa ni šlo brez stalnega Z vetra...

Danes podobno kot včeraj, megla se je res počasi dvigovala in od 12h dalje je bilo sončno vreme, Tmax. pa spet le +4-5°c.

Komaj čakam tole ostro ohladitev s SV vetrom, da končno razbije to dolgotrajno zoprno inverzijo.  ::)
LP
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

roky

Danes je bilo sončno in prijetno toplo :icon_rolleyes:. Kmalu bo drugače in bo bolj hladneje, da veter prepiha onesnažen zrak iz nižin :icon_wink:.

Tmin -5,4 °C ob 07:52
Tmax 5,5 °C ob 14:22
Temperatura -1,9°C
Vlaga 88%
Rosišče -3,6°C
Tlak 1021 hpa
Max sunek vetra 3,9 km/h SW 1 Bft ob 09:11
Izhlapevanje vode letos 716,955 mm

:wavey: