ZEVS Forum

Primorska pravljica 20/21.08.2014

Začel/a paradolf, 22. Avgust 2014, 17:38:10

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

Najprej hvala Matic da si mi prihranil opis situacije ki se je kasneje odvijala nad okolico Tržaškega zaliva. :clap:
Takoj v isti sapi pa moram vseeno napisati da je bil tale dogodek eden najboljših v moji "karieri" opazovanja in lova neviht. Narava je poskrbela za pravi show in mi smo uživali v predstavi.
Precej mi je tudi ušlo, nekaj fotk je podvojenih s fotkami Matica in Dejana a na koncu so rezultata spodnje fotke. Žal sem imel na koncu težave s fotoaparatom, saj so očitno debele kaplje naredile svoje in je  voda prišla pod sprožilec ali kaj podobnega. Najprej mi ob pritisku na prožilec ni več ostrilo, nato pa tudi ne več prožilo.

Za las ujeta

Človek res uživa in kasneje podoživlja te prizore

Supercelica nad Koprom. Zadaj levo wall, zgoraj lepo vidne striacije mezociklona ki se je zajedal v ostalo oblačnost.

Mothership...

Prva nevihta ki je imela mimohod po naših željah z dežno zaveso čez polovico Trsta nas zapušča...

A ji roko poda že druga. Masivni wall cloud malce južno od Gradeža. Vseskozi sem razmišljal kako dobro bi bilo biti bližje na obrežju Trsta ali Sistiane...

Res je daleč a ob številnih razelektritvah smo jo brez težav opazovali.

RFD jo napihuje in se zajeda v wall. Res impresivna dežna zavesa!

CG-jevke pa veselo pokajo naprej...

Možen funnel...

Love it!!!

Ena od daleč. Zadaj desno že naša zadnja supercelica  ki nas je nato zagrnila s svojim shelfom.

Lepo viden nov masiven wall cloud.

In spušča se zastor nad današnjo predstavo.

Ko se je shelf približal, so dobesedno ugasnile luči in bili smo v temi... in v shelfu.
Hvala Maticu in Dejanu za družbo. Spotoma pa smo srečali tudi Markota(@skywarn) in Jureta (@SiriusB). Vsi smo uživali. Top shit!!

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

kripelj

Amadej13

hude fotke  :drool: :clap:
toj uživancija na polno
Lp, Amadej

Thor

U,lepo ujeto! :clap: :buttrock:

Na šesti sliki mi deluje formacija oblakov kot Roll z Kevin Holzmanovimi oblaki.Je to sploh možno...  ;D:zajec:
zevs.si[move]

kuncci

ENKRATNO, prav užitek je to gledati ;D
VREMENSKO OBČUTLJIV

Aquatic

Citat od: Thor dne 22. Avgust 2014, 18:37:56
U,lepo ujeto! :clap: :buttrock:

Na šesti sliki mi deluje formacija oblakov kot Roll z Kevin Holzmanovimi oblaki.Je to sploh možno...  ;D:zajec:

Na fotki so dejansko Kelvin-Helmholtz-manovi oblaki in ja je možno. V tej noči smo imeli priložnost opazovati vse možne vremenske pojave, ki jih lahko ponudijo poletne nevihte skupaj (supercelica, wall cloud, funnel cloud, shelf cloud, strele,...).

Robi vse pohvale za reportažo in enkratno družbo na Socerbu. :icon_wink:
Davis Vantage Pro2

medovreme

Odlično, fantje!

Dejan, zdej pa pejdi končno malo na off v tople kraje, ti privoščimo :)

lp, Marko
Kaj je na obzorju?

mat89

stog