ZEVS Forum

Prehod padavinske linije z zametki shelf clouda 24.8.2014 Orešje pri Ptuju

Začel/a mat89, 24. Avgust 2014, 18:05:15

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

mat89

Zjutraj in dopoldan je še bilo delno jasno vreme. Prijetno toplo je bilo. Najvišja temperatura je bila dosežena ob 13:41 in sicer 23,1 stopinj C. Ob cca 13:45 je v smeri Slovenske Bistrice začelo grmet. Nevihta nas je dosegla  ob cca 14:06 ter trajala do 15 ure ,po nevihti je še  do okrog 16:15 ure rahlo deževalo. Glavnina je šla nekoliko bolj južno. Na območju Majšperka je potok Rogatnica imela velik pretok,glede na radarsko slio je na tem območju padlo največ padavin. Ob samem prehodu padavinske linije je zapihal dokaj močan SZ veter. Največji sunek je bil 37,km/h ob 14:35 ,na izpostavljenih legah na Dravskem polju tudi do 60km/h(L. Maribor 58km/h). Zelo se je ohladilo saj je z 23,1stopinj C ob 13:41  temperatura padla na samo 13,4 stopinj C ob 16:15. Padavin ni bilo veliko padlo je 3,8mm,max inteziteta je bila 23,0mm/hr ob 14:42

Animacija padavin

Zametki shelf clouda

Thor

zevs.si[move]

max

Tole mrcino sem v razvijanju(začetni fazi) doživel danes, ko sem bil z motorjem na Pohorju, je bilo kar pestro :P

krispy123

Lepa reportaža, proti koncu naslednjega tedna, ko bo več časa še jaz prilepim par slik.

paradolf

Lepo je izgledalo  :icon_wink:
Samo daj zaboga kak kader naredi kjer ne bo tvoje postaje gor  :icon_mrgreen:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Amadej13

Lp, Amadej