ZEVS Forum

Trenutno vreme (16.08. - 31-08.2014)

Začel/a Aquatic, 17. Avgust 2014, 08:18:17

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

stog

Ravnokar smo imeli nor naliv v majhnih kapljicah ki je skupaj z vetrom naredil lepo predstavo.  :zaba:
Po moji oceni je padlo okoli 25mm v 10 minutah!
Smo pri 56mm.
Malo je spominjalo na tisto povodenj pred dnevi čeprav se je tokrat vedelo da ne bo dolgo trajalo.

gradiščan

Gradišče - Brkini

Burno nočno dogajanje med 2 in 3.30 uro. Strele, grmenje, RR=144 mm/h, padavin 16,1 mm, max. sunek vetra 38,2 km/h.

Je bilo pa noro okoli 03. ure v vasi Mahniči v okolici Sežane, kjer so skoraj vse strehe hiš razkrite, podrta drevesa, baje pa so tudi evakuirali vse prebivalce. Upam, da bo kdo kaj poročal iz tistega konca.

snowfrick

Tudi pri nas je bilo ponoči nekaj nevšečnosti s hudourniki.Ena strela pa je zanetila požar na ostrešju hiše.
Glavnina padavin je bila med 1.30 do 4.30 in takrat je padla večina od teh 39 mm.

Trocki

Kaj ni šlo tole nekaj hitro čez vse skupaj? Padavine naj bi vztrajale do popoldneva glede na napovedi, če se prav spomnim.  :icon_question:
Pri nas je že ob 3.40h ponoči nehalo deževati, trenutno pa se celo jasni.
Temperatura 13,8°C. Padavine zadnjih 24h: 15,7mm.
Vreme bo! :)

paradolf

Hooooo, nora noč nad Trstom v družbi z Dejanom in Maticem  :icon_biggrin:
Toliko razelektritev na enem majhnem področju ki ga je Estofex označil z lvl 2 že dolgo nisem videl. Supercelice so se držale kar za roko ko jih je porivalo v smeri goriškega konca. Na koncu pa vrhunec ko se je v nas zaletel shelf ki je nato prinesel orkanske sunke vetra in tudi nekaj toče.
Pričakujte odlične reportaže od Dejana in po novem tudi Matica ki je krstil svoj novi fotoaparat. :beerchug:

V Podgorju okoli 50mm dežja in povsem razrita dovozna pot.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Gorazd

Pri meni je danes padlo 36 mm, pred polnočjo pa manj kot 2 mm.
Avgust je dal že 214 mm.

Mejte se radi

boro

VP LOGATEC

Oblačno, ponoči močna nevihta z močnim vetrom
max sunek vetra: 78,8 km/h
T= 14,7C°
Vlažnost: 93%
Zračni tlak: 1015,0hpa
Veter: 0,7km/h, smer vetra SSV
Padavine danes: 11,1 mm

Oblak69

Šentjošt nad Horjulom, 642m

Nemirna noč se je prevesila v delno jasno jutro. Ponoči sta nas prešle dve močnejši nevihti v katerih je skupaj padlo 54 mm padavin.
Sprožilo se je nekaj manjših plazov in precej razrite nekatere makadamske ceste.

T= 11,8 °C
Tmin= 11,6 °C ob 6:56
Vlaga= 98 %
Max RR= 348 mm/h, včeraj celo 395 mm/h
Max sunek vetra= 47 km/h ob 2:40, smer J

EDIT:
Ob 3.04 je ob neurju v občini Dobrova-Polhov Gradec meteorna voda zalila več objektov, na cesto Polhov Gradec–Šentjošt pa se je usul zemeljski Plaz.
Vir: URSZR

računalnik

bbator

Tudi pri nas malo po 3 uri neurje. Glede na radar nas je tisti rdeč flek direktno zadel. Okno sem imel nagnjeno na preklop in me je v sekundi zbudilo ko se je ulilo in zapihalo. Bilo je kot na fronti. Analogni dežemer, ki ga imam v koritu na balkonu (če normalno dežuje kaže pravilno) sicer kaže 23 mm padavin, a je moral tokrat kar nekaj vode spustiti mimo saj je bil veter res močan. Podrlo je kar nekaj dreves zadaj na parkirišču. Na srečo mi nič ni padlo na avto.

edit: glede na to, da je v Polju padlo 22,5mm pri nas pa 23mm se je očitno kar prav nateklo. Ne morem verjeti kako natančen je ta dežemer. Kupil pa sem ga v merkurju za 3€.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

mat89

pretežno oblačno,hitro so padavine ponehale oz je fronta prišla par ur prej kot so kazali modeli. Pri nas ponoči nič posebnega ,med 1-1:45 manjša nevihta. Ob 3:45-5uro imeli ponovno manjšo nevihto. Strel ni bilo ne CG ne CC vse je bilo nekje v oblakih,tako da ni bilo nič za poslikat :banghead:
T:15 stopinj C
Vlaga:94%
Padavine:32,2mm
Padavine včeraj.4mm
max inteziteta:95,2mm/hr

Drugod kot vidim ste imeli kar pestro vreme.

depeche

Pozdravljeni!

V Suhadolah pri Komendi res lepo zlivalo celo noč. Pšata letos rekorkdno visoka (na nekaterih delih se je tudi razlila-kmetijske površine ob strugi)-zelo blizu 40m3/s, kar že ni bila vsaj od poplav leta 2010. Nimam vremenske postaje, da bi vam postregel s podatki, vendar so se že popoldan na območju Krvavca prožile padavine, ponoči pa itak zlivanje na polno..

Pa lp, D

MINIMAX

MINIMAX
Lj-Polje

Lluka

Planina pri Rakeku ob 10,00h

tren stanje =  oblačno
tren tem p= 16,9°C
tren vlaga = 82%

padavine ob 7h = 23,7 mm

glede na vse dogajanje okoli nas, smo imeli mirno noč.... in 2 naliva.

Amadej13

Pretežno jasno 18,6 °C
Celo noč sem bil buden in čakal, da se razkadi megla, da bi slikal strele ampak brez sreče :banghead:. Bliskalo je non stop, parkrat je treščilo zelo blizu :icon_exclaim:
Padavine pa:
Vremenska postaja ima precej plitev dežemer, zato so se kaplje odbijale vn in podatki niso točni
Včeraj: 29 mm
Danes: 26,4 mm
Skupaj tako 55,4 mm
Imam pa še conradov dežemer, ki pa ima večji lonec in globlje dno ampak še vseeno nevem, če je uspev use ujeti :shrug:
Zabeležil je 81 mm padavin  :icon_question:
Sosed ima tudi postajo tako, da ga bom prašal koliko je on nameril, da vidim kateri podatek je bol točen :)
Lp, Amadej