ZEVS Forum

Prehod supercelične nevihte(Ptuj)20.6.2014

Začel/a mat89, 20. Junij 2014, 20:30:03

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

mat89

Danes je za nami kar pester dan. Žal sem prvo nevihto ob cca 14 uri  zamudil da bi ji sledil ,nevihta nas je doma obšla padlo je par kapelj. Po vsej verjetnosti je šlo za supercelico,saj je bilo prisotno nekaj rotacije. Tudi modeli so nakazovali možnost supercelic. Na območju Vidma pri Ptuju,Apač in drugih bljižnih krajev je padala drobna toča,ki je ponekod povzročila nekaj poškodb na vrtninah.
ena slaba slika supercelice(bo boljše ko bo nov fotoaparat ;D)

Med 17:35-17:55 nas zajela najbolj fotogenična nevihta letos z močnim nalivom. Šlo je za supercelico. Zadnji moment vsedem v avto in se odpravim proti Ptuju,kjer me je nevihta začela mene lovit namesto jaz njo ;D,tako da je nastalo par slik. Doma je padlo 4mm ,max inteziteta pa je bila 96mm/hr 17:41 ,kar je največ letos. Na Arso postaji Ptuj je padlo 7,1mm ,veter pa je pihnil do 54km/h. Tako je vsaj malo zalilo,ampak suša se vseeno nadaljuje.

Modeli so nakazovali možnost supercelic

inteziteta padavin je bila do 100mm/hr

odboji so bili med 51-54DBZ

Animacija padavin po Arso in DHMZ radarju

Nekaj slik prve letošnje supercelice(Ptuj-Vičava)

Hitro se odpravim na novo lokacijo,žal pa me je nevihta prehitela,tako da me je zajel močan naliv in z čejsom je bilo konec :shrug:.

Še pogled z Term Ptuj proti Pohorju na manjšo ploho

paradolf

Zanimive fotke. Težko rečem če je šlo za sup, je pa znižana baza lepo vidna in verjamem da se je kar lepo dogajalo. :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

krispy123

Fantastično, končno sma dočakala tudi supercelico na našem Štajerskem. :buttrock:
Res super reportaža.

mat89

Še video močnega naliva. Ja končno smo dočakal supercelično nevihto.Sprva nisem bil prepričan da je šlo za Sup,ampak z posvetovanjem z timom severe weather Europe
https://www.youtube.com/watch?v=D_J9oAd8bAI

gregach

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."