ZEVS Forum

DOLGOROČNE NAPOVEDI

Začel/a TWISTER, 01. Oktober 2007, 22:45:46

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

kire

Že.
Samo morm pa rečt da se kar ujema.Npr za začetek februarja je kazalo na sneg in sedaj tudi bo.Oziroma je kazalo dež/sneg.Pa tudi proti koncu januarja so kazali na lepo vreme in je le to tudi bilo.
Tako, da nekaj se ujema.
Vreme je bilo, je, ter vedno bo.
LP. kire

joze

Prosil bi vas za pomoč.

Potrebujem dolgoročno napoved za mesec april :icon_eek:, vem, da
je takšna napoved skoraj brez veze, vendar me je prijatelj prosil, če
lahko kaj zvem.

Kje se sploh dobi takšne dolgoročne napovedi?

Hvala, za vsako informacijo!

LP
Jože

zigarrdo

Citat od: joze dne 01. Februar 2008, 14:37:01
Prosil bi vas za pomoč.

lahko kaj zvem.

LP

:icon_eek: :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek:
no coment!!!
Jože
Everywhere you go you always take the weather with you

joze

Citat od: joze dne 01. Februar 2008, 14:37:01
Prosil bi vas za pomoč.

lahko kaj zvem.

LP
Jože

Ali obstajajo kakšne napovedi za recimo pomlad?

zigarrdo

Seveda obsatajajo zesonske napovedi, saj so objavljene nekje pod rubriko "napoved vremena", ampak to je tako na pameten rečeno, tudi recimo za zimo so bile ravno te sezonske napovedi da bo hladna zima in pouprečna, pa poglej letošnji januar, tako da se Aril je tako daleč, in samo bog ve kakšno bo takrat vreme, še na to da je april deževni mesec se ni več za zanašat! :icon_exclaim:
Everywhere you go you always take the weather with you

Smučar

Obstajajo, sampak se vidi samo ali bo bolj/manj suho in topleje/hladneje od povprečja in samo za veliko področje. Tko da to je bolj za okus...

tykee

Sem nekaj gledal GFS tam po 18.2.2008, in kaže na precej toplo :) Upam, da bo sonček in ne kak dež!

Ciklon

Sezonska napoved Met Office kaže na podpovprečne padavine (predvsem v prvi polovici pomladi) in nadpovprečne temperature spomladi. Proti poletju (poleti) pa bi lahko imeli nadpovprečne padavine, - se mi zdi, da bolj na račun konvektivnih padavin (nevihte, neurja...).

Raj je v naravi :buttrock:

Pihe

Neko upanje, da bi mogoče prišli pod kak drugačen tip vremena,kot je sedaj, se nakazuje okrog 20.februarja.Takrat naj bi se vetrovi v višinah začeli obračat v jugozahodno smer in vsaj minimalno upanje obstaja, da se razbije ta trdovratna anticiklonalna blokada. Do takrat pa skoraj zanesljivo 10 dni stabilnega in lepega azorskega vremena.Sem pa tja lahko na vzhodu malo pooblači, na Primorskem bo burja pihala zdaj bolj, zdaj malo manj, jutra bodo normalno hladna, dnevi pa že prijetno topli. Skratka: dolgčas.
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

tykee

Gledam zadnji zagon GFSja (Init: Fri, 15FEB2008 18Z) pa menim, da je vseskupaj prelepo kar se tiče temperatur.
Saj nam praktično od 20.2.2008 čez dan namenja 10oC in več. V marcu pa še bolj temno rumene barve :)

Če bi le pri tem ostalo... A kaj ko bo že ju3 vseskupaj drugače  :surprised:

kemik

V nedeljo je Markovšek pri večernih poročilih na rtv slo omenil, da dolgoročne napovedi za junij, julij in avgust kažejo na pretoplo in presuho vreme.  :shrug:
Je pa omenil tudi, da bo začetek aprila še nestanoviten in hladen.

alan

Ma nobeden ne more vedet kakšno bo poletje. Znanstveniki so napovedal, da bo zarad la nina hladno leto, Markovšek pa napoveduje pretoplo poletje. Eden ima sigurno prav. Moje mnenje o poletju: hladnejše od lanskega, a vseeno bo še vroče.

Zebra

Je morda po kartah ugotoviti, ali se bo vreme do prvomajskih praznikov stabiliziralo in ogrelo?

Cumulonimbus

Ne ker karte ne sežejo še tako daleč, pa tudi mnogo mnogo prekmalu je za kako napovedovanje vremena v dneh okoli 1. maja :icon_wink:

lp
Član ZEVS :)

walter76

Aprilsko še Maja ?

Ja ,če bi malo se poigrali z kartami za skoraj 20 dni naprej....

Čaka nas še 10 dni nestanovitnega vremena tja do 23.4 , en dan več padavin drugi dan manj.

Vmes kakšen dan z več sončka.
Pred prvomajskimi nekaj sušnih dni po dolgem času...24-27.4 .

Prvomajski ?

Hm rad bi napovedal suho in topleje a karte tega ne obljubljajo preveč.
Celo več morda se nam obeta eno presenečenje ?!

Bomo raje počakali ,da ne bi kdo dajal gor kakšni zimskih gum.

No kakorkoli zaenkrat se nam ne obeta več kot 4 dni brez padavin in temperature do 25.C.

Kaže torej aprilsko vse do začetka Maja 3 proti ena za dež .
In temperature med 14 in 18.C
Prijatelj vremena !