ZEVS Forum

Spomladanski pozdrav iz Koroške - Dobrije

Začel/a Dual, 02. Maj 2013, 11:20:14

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Dual

Citat od: max dne 03. Maj 2013, 21:55:33
Tokrat malo bolje, še vedno pa je na nebu malo preveč sivine in prežive barve na ostalih delih...
Mimogrede, HDR se dela ponavadi iz treh ali več fotk  :icon_arrow:

Tukaj je zelo dober opis o HDR fotografiji  http://www.s52sk.com/kasiopeja/hdr.html

Zakaj HDR?  ;D (High Dynamic Range - fotka ki prikazuje detajle od najtemnejših do najsvetlejših delov)
Zapis HDR je v osnovi namenjen zajemanju barvno pravilnejših fotografij, ki bi se kar se le da približale človeški zaznavi in bi vsebovale podroben zapis svetlosti.

Zgornje fotografije sem delal iz treh fotk in jih potem združil.

grajbos

Na nekaterih je še vedno tako kot je @max napisal... Nerealne barve, meja med gozdom in nebom je takšna, kot da bi krošnja gozda belo žarela itd.

Za moj okus je čisto dovolj, da v programu od Photoshopa (Camera Raw) na "surovih" (.RAW) fotkah popraviš osvetlitev, kontrast, shadows, highlights, levels, curves... In je to za prelepo fotko popolnoma dovolj, pa ne rabiš za pokrajinsko predstavitveno fotko nobenega pretiravanja s HDR. Moje mnenje je pač takšno, da je HDR v tvoji obliki za fotoreportažo totalno neuporaben. Izjema je HDR, ki ti ga je prikazal @max v enem izmed prejšnjih postov, tisti je čisto OK in realen, tvoj žal ne.

Doma imam star monitor z bledim prikazom slik, pa so slike pretirano žive, kakšne bi šele bile v službi, kjer imam monitor, ki je med drugim primeren tudi za obdelavo fotografij (Phillips s IPS panelom) in prikaže zelo žive realne barve.

mat89

Grajbos,se povsem strinjam s teboj. Čisto dovolj je da v photoshopu dodaš kontrast,higtpass,color bilance,levels itd
Ta HDR deluje na slike preveč umetno,pač moje mnenje.