ZEVS Forum

Trenutno vreme [16.9.-30.9.2007 ]

Začel/a blazek, 16. September 2007, 08:11:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

V Podgorju do sedaj 27.9mm danes, no to je informacija stara 20 minut.

Šmarca pa bezlja po svoje. V 24 urah je padlo že 70mm. Včeraj okoli 15mm, se pravi 55mm danes. Ma to ne more bit pravilno izmerjeno  :icon_question:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

ŠTROMAR

Že eno uro ne dežuje več, proti JZ se svetlika, temperatura pa 16,4 stopinj Celzija. Danes padlo 5,7 litra dežja.
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

Cumulonimbus

pri meni se je po parih urah stanje prehodno umirilo zaenkrat je količina padavin danes 37.9mm pričakujem pa še nekaj 10mm. več :icon_arrow: so pa na nebu prekrasni mamatusi sam jih ne morem dat na komp ker nimam serverjev za fotoaparat. :icon_exclaim:

lp
Član ZEVS :)

Gorazd

Citat od: Duzek dne 18. September 2007, 11:31:24
Dežuje, nevihta za nevihto Dežemer kaže že 80mm, sam nevem koliko mu vrjet, ko se bo umirilo bom še radensko preveru :icon_wink:
Duzek pohiti, radenska ima skalo le do 90 mm.
Tudi tukaj že dve uri lepo pada. :icon_smile:

Lep dan,
Gorazd

Mejte se radi

Cumulonimbus

CitatŠmarca pa bezlja po svoje. V 24 urah je padlo že 70mm. Včeraj okoli 15mm, se pravi 55mm danes. Ma to ne more bit pravilno izmerjeno 

pomoje ma tisti, ki ima ta dežemer v šmarci speljan žleb v dežemer, zato tudi taka količina :icon_haha: :icon_haha:

lp

Cumulonimbus

ne morem verjeti med nalivom ki traja pada tudi toča v velikosti graha :icon_question: hehe sem kar skočil s stola ko sem zaslišal ropotanje po strešnih oknih :icon_wink:

lp

indijanc

po lisci se lepo vidi, da trenutno pada bolj ali manj na severu države, kjer pa so padavine kar obilne...

če zdaj pada toča pri Cumulonimbusu, kaj bo šele popoldne in proti večeru? :icon_question:

Ciklon

Sem šel prevert količino padavin. Ob 11:50 mi je na dežemeru za dobr cm že prekoračilo zgornjo merilno mejo 40mm. Še dobro da imam zraven literski kozarec, ki je nameril 53 mm. Zdaj pa se dežemer ponovno polni. :icon_wink:
Spet lije.
T = 15°C
RH = 98%
:icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

Cumulonimbus

pri meni zaenkrat 42,2mm. dežja :clap: napredujemo :icon_lol: na vsake toliko časa se ulije pade kak leden kristalček dol izpod neba potem pa se popolnoma umiri :icon_wink:

lp

Cumulonimbus

mislim da se sedaj za kamniški konec pripravljaen ornk naliv, kajti z vseh strani se je zabasalo. mislim da bo v naslednjih minutah zelo pestro upam samo da ne bo kake toče :icon_arrow:

lp

indijanc

tudi v ljubljani se nabira oblačnost in temni se, vedno bolj...tudi sodeč po radarski sliki se nam obeta kakšen dež...kamničani, držte se :icon_smile: če ne drugače pa s čolni :icon_exclaim:

blazek

Pri nas se pa lepo greje. temperatura je porasla že na 24,5°C. Samo da ne bo kakšnega norhausa popoldne.

Še količine padavine nekaj najbolj namočenih krajev.
Ravna 119mm
Paljevo 119mm ( v treh urah 112mm)
ŠC Rudno 64mm
Besnca 63,2mm
Bovec 58mm
Portorož 46mm

vir: www.zevs.si

Ciklon

Se mi zdi da bo danes popoldne v južni Sloveniji še zelo pestro :icon_question: ,kajti tam je zdaj še precej toplo okoli 25°C. :icon_arrow:
:icon_wink:
Pri nas pa grmi in lije. Danes pričakujem okoli 85 mm.
Raj je v naravi :buttrock:

Lazic

Hudo...dopoldne sem bil v Rožni dolini v LJ in je bila le en naliv,pa še ta je kmalu nehal drugače pa nič posebnega.Pridem domov lije kot zmešano,na cesti je cel kup vode od Šmarce naprej,njive so pod vodo,Kamniška bistrica in potoki pa povsem podivjani.Trenutno močno dežuje do sedaj pa je padlo reci in piši 84,2mm dežja  :icon_eek: Pričakoval sem veliko padavin,toliko pa spet ne.Sedaj pa je čas da se počasi umiri tole,ker drugače bo še čudno.Potok je na kritični meji  :icon_rolleyes:

Cumulonimbus

:icon_eek:lazič neverjetno pri meni pa "samo" 49.5mm. dežja mislim da se bo sedaj glavnina dogajanja počasi počasi preselila na J ter V slovenije :icon_arrow:

lp