ZEVS Forum

Trenutno vreme [16.9.-30.9.2007 ]

Začel/a blazek, 16. September 2007, 08:11:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

stog

Jao, zahodno od mene veliko več dežja, severno od mene veliko več dežja, vzhodno več in tudi južno od tule se zadnje čase nekaj dogaja. V zadnjih nekaj urah tule tako le 1mm. Danes 18mm. Po Lisci sodeč pa naj bi padlo tule vsaj 15mm v zadnjih dveh urah.  :suspicious:
Danes so torej močno narasle: Kam. Bistrica, Savinja v zgornjem toku s pritoki, Selška Sora, Kokra, Tržiška Bistrica, Bača, Sava Bohinjka in nekateri potoki pod Kambreškim, Banjšicami in ponekod v Idrijskem hribovju.
Trenutno pa brez dežja. Le na vsake pol ure se za 5 sekund "ulije"...  :surprised:

Cumulonimbus

sam GFS kaže na še kar nekaj padavin tudi še popoldan na severu :icon_question: bomo videli v daljavi se sliši zatohlo grmenje, pri meni pa že nekaj časa ne dežuje več :icon_biggrin:

lp
Član ZEVS :)

Neurje

brnik                           13.47

takole je poln nas graben za hiso ki je bil se zjutrej globok samo 10 cm

takole je poplavljen vrt na juzni strani

ojacal se je veter ki sedaj piha 12.7 km/h
temp je 16.6 stopinje

IZ SMERI ZAHOD-JUG PRIHAJAJO NOVE PADAVINE,KER SE DELA TEMA;NEVIHTE SI SLEDIJO ENA ZA DRUGO--V VASI SEM OPAZIL DA GASILCI ZE CRPAJO VODO IZ KLETI

TWISTER

evo ARSO ažuren :icon_arrow:
Opozorilo o visokih vodah po Sloveniji, 18.9.2007
Pretoki rek v zahodni in severozahodni Sloveniji so se zaradi izdatnih padavin hitro povečali. V prihodnjih urah pričakujemo nadaljna razlivanja hudournikov, predvsem na območju Baške grape, Davče, širšega Cerkljanskega in Škofjeloškega hribovja. V naslednjih urah bo poplavila Selška Sora v srednjem in spodnjem toku, zlasti v območju sotaočja s Poljansko Soro v Škofji Loki. Razlivanja hudournikov in potokov so v naslednjih urah možna tudi na območju predgorja Kamniških Alp in Zasavja, zvečer pa tudi na Kozjanskem.

vir: ARSO

paradolf

Morda si lahko obetam prvo stotico odkar merim padavine, se pravi od meseca junija.
Lisca kaže vedno bolj zgoščene in intenzivne padavine nad severno polovico. Če bo fronta prišla res šele v večernem času stotka res ne uide marsikateremu od nas.. No nekateri pa so že sedaj dobili precej več od 100mm.
V BTC-ju praktično vsakih nekaj minut naliv z zdaj večjo , zdaj nekoliko manjšo intenziteto.

In jaz imam namen it danes po gobe  :icon_haha:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

wannabe

no ja tukaj pa razen jutranje močne nevihte ne duhe ne sluha o dežju :shrug:
še vedno zelo toplo ... se pa lepo vidi ta linija od mene proti severu saj je ogromno kopastih oblakov...

hrošč

V Lj mocno lije, malo poneha vmes, pa spet... Lihkar sem prebral na www.promet.si da je cesta v bohinjski beli zaprta zaradi plazu, oce je pa v bohinju na sluzbenem sestanku :icon_biggrin:

Ciklon

Pri meni spet močno lije in grmi. Očitno bomo prilezli krepko čez 100mm. Res nepričakovano.
:icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

Cumulonimbus

pri meni "skromnih" 56.7mm. padavin :icon_wink: kot je pa že paradolf povedal se pa padavine na S ponovno krepijo in stotica nam danes ob takem nadaljevanju ne uide. medtem ko se mi pogovarjamo o stotih milimetrih se nekateri pogovarjajo že o dvestotih :icon_haha:

p.s. kamniška bistrica se je od 8ih zjutraj dvignila že za 1meter ter 9cm :icon_eek: :icon_eek: če bo šlo tako naprej bo dosegla celo 200cm. kar je pa že izredno veliko. naj povem da je najvišja gladina kamniške bistrice bila leta 2001 ko je bila gladina reke samo pol metra pod mostom ki pelje v center kamnika, takrat je bila višina reke kar 272cm. toliko za informacijo :icon_wink:

lp
Član ZEVS :)

P_Nut

Isto kot pri wannabeju.

Zjutraj nevihta. Zdaj pa že cel dan suho in toplo (24,5°C trenutno), sonce sije čez cirostratuse. Povprečen jesenski dan.

Sicer pa tudi jaz vidim tisto linijo oblakov in ogromne celice.

lp

uti

V Škofji Loki je v Selški Sori res polno vode..v Poljanski manj...Sicer danes dopoldne v Loki kar nekaj hudih nalivov, in pokanja strel..
Drugače danes v Žireh padlo 21m dežja..
Vremenska postaja Žiri  - http://freeweb.t-2.net/anze/vreme/index.htm

Cloudboy

Velenje - grmi,16.1°C, 96%vlaga , danes je padlo 43.9mm dežja

Ledeni

Medtem ko vsi poročate o velikanskih količinah padavin, pa pri nas na jugu po jutranji nevihti še kar občasno sije sonce, piha jugozahodnik in prav nesramno toplo je, okoli 25°c mora biti.

Ciklon

Trenutno najmočnejši naliv danes. Zelo zelo močno lije in grmi vsako minuto.
Držte se. :icon_wink:
:icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

Neurje

brnik                       14.23

nevihta s toco  :icon_eek:

toca v blagi obliki  :icon_confused:

temp 15.8 stopinje  :icon_question:

lije pa kot iz skafa -neverjetno :icon_eek: