ZEVS Forum

Portorož 26.8.2012 Močna nevihta

Začel/a indijanc, 27. Avgust 2012, 08:11:34

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

indijanc

Ker sem na dopustu v Portorožu, mi je uspelo narediti nekaj slik, sicer z mobilnim telefonom, vendar malo se vseeno vidi, da je bila nevihta zelo močna.
Potek pa je bil približno takšen.

Na terasi se ukvarjam s čevapi in ostalo hrano, ko postanem pozoren na oblačnost proti morju. Ok si rečem, morje je toplo, znalo bi kaj sproducirati. Čevapčiče dam na ful, da se hitro spečejo, z boljšo polovico jih zmečeva vase, hitro nekaj malega stvari vzameva in gasa proti obali. Tam pa naju čaka pravi šok. Izjemna oblačnost ter izjemne strukture, silovite strele, nato potegne še tramontana in močan dež.

Takole je izgledalo še iz stanovanja.

Ko sva prišla na obalo, naju je pogled proti odprtem morju kar malce šokiral, že nekaj časa nisem doživel obmorske nevihte.

Postajalo je vedno bolj temno, prižgala se je tudi javna razsvetljava, lokali so hiteli pospravljati vrtne garniture, naenkrat je vse začelo leteti po zraku.

Nato odhitim na belveder, se vozim neverjetnih 15min od portoroža. Pridem gor in razgledna točka povsem napolnjena z turisti, ki slikajo. Videla se je izjemna dežna zavesa nad morjem, žal pa mi je ni uspelo ujeti. Na belvederju je silovito pihalo, tako da sem tam zaradi lastne varnosti, ostal le nekaj minut. Potem se je močno ulilo in sem švignil še do simonovega zaliva, kjer se je videlo izjemne valove, ki so butali ob obalo. Žal sta kolikor toliko ratali le dve sliki iz belvederja.

Škoda, ker sabo nimam fotoaparata. Toliko mi je uspelo poslikati.

Pa lep dan.

paradolf

Adrenalinsko doživetje  :icon_wink:
Vsaj nekdo ki je bil tam in bomo tole tule ohranili za statistiko.
Zelo impresivna gust fronta.  :clap:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

gradiščan

Odlično... vidim pa, da si bil včasih moj sosed..če je to tvoj vikend..

indijanc

Tisto je sosednji blok. Levo je en hribček, spodaj pa en večji park za igranje otrok.  :)

Mraz

mat89

uros1980