ZEVS Forum

Spektakularen Shelf Cloud nad Sorškim poljem, 23.08.2012

Začel/a Aquatic, 23. Avgust 2012, 10:38:34

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Aquatic

Bežen pogled na radarsko sliko, na kateri je bila razvidna nevihtna, ki se je iz Italije bližala osrednji Sloveniji in hitra odločitev za odhod na Sorško polje. Kot že mnogokrat se je shelf izoblikoval nad pobočjem Lubnika in Križne gore. Prehod je spremljal močan nevihtni piš. Sunek vetra je na Sorškem polju dosegel najvišjo hitrost 73 km/h. Močan veter je iz polj dvigoval slamo in od suše presušeno zemljo. Na prednjem robu shelf cloud-a so se pojavili značilne striacije, ki so bile zaradi barvnih kontrastov močno vidne. Vsake slike posebej tokrat ne bom komentiral, ker je vsak komentar odveč.

Radarska slika

Davis Vantage Pro2

Mraz

krispy123

Kakšen lepi dvignjeni shelf cloud,upam na kaj takega danes tudi pri nas.
Drugače pa res fantastična reportaža. :icon_eek:

ŠTROMAR

Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

medovreme

Kaj naj rečem, Dejan...zame najlepše fotke letos...

lp, Medovreme
Kaj je na obzorju?

JaniS

tomoss

Čudovito! :praise: Jaz sem fotkal isto nevihto iz južne strani.  :icon_wink:
Ali se mi samo zdi, ali je na slikah 1,2,3 in 5 na levi strani šelfa, kjer je bel oblaček, viden funnel?

mat89

Izjemne fotke,vsekakor najlepše kar sem jih videl letos :praise: :praise:

Oblak69

paradolf

Res spektakularen shelf ti je uspelo dokumentirati. Končno se ti je izšlo s tvojim popoldanskim šihtom  ;)

Nore striacije na gust fronti. S pomočjo svetlobe iz vzhoda, pa se lepo vidi koliko vrtinčenja je bilo na gust fronti, ki je uspela spacati tudi mini funnel. Zadaj pa lep whale`s mouth oblak. Je bilo kar malo adrenalina spremljati vse tole a  ;)

Tole bo pa kar tam tam z tisto sup pri Kranju in Kamniku ki je že dokumentirana v Juliju kar se struktur tiče. Bravo!!
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

zoki16

Vremenska postaja Cven

www.vreme.tikve.com

max

snowfrick