ZEVS Forum

Nevihta 13.6.2012

Začel/a krispy123, 13. Junij 2012, 22:25:28

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

Večji del današnjega dneva je na našem koncu prevladovalo spremenljivo vreme in občasno se je pokazalo tudi sonce.Nabralo se je tudi nekaj energije, saj se je temperatura povzpela vse tja do 22°C.

Ob približevanju te nevihte od zahoda so se v oddaljenosti pokazale kar lepe strukture, sprva se je pokazal morda tudi shelf cloud.
Več pa naj vam povedo slike kar same:

Ob prehodu te nevihte so se sprva pojavljale močnejše razelektritve  tudi močno je deževalo in nabralo se je 10mm padavin.Drevesa so mi zopet zakrivale pogled na okolice.Slikal sem tudi 2 dnevni streli, ki ju bom dal jutri gor.
Pa lep pozdrav ;)

mat89

grajbos

Evo, še bom tukaj v sosedovo temo dodal 4 fotografije te nevihte iz mojega zornega kota (na drugi strani Drave, gledano iz stališča Krispy-a)...

paradolf

Če boš dodal še radarsko sliko tistega dela kar vidimo na slikah ob tistem času, potem boš precej razkril o tej nevihti. Meni tole deluje precej supercelično, čeprav bistvo zakrivajo drevesa.
Na kasnejših fotkah bi lahko razbral mezo, nekaj poizkusa shelfa in zadaj dolj desno wall. Še kako mnenje :icon_question:

Sicer pa lepa reportaža ;)
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

grajbos

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

krispy123

Kot sem obljubil sem poslikal pri prehodu te nevihte tudi dve streli.Ti pa nista najboljše kvalitete, zaradi tega ker se še lovim malo z nastavitvami pri slikanju strel podnevi.Pa še razelektritve niso bile tako zelo pogoste kot sem sprva pričakoval.

Mraz