ZEVS Forum

Vremenska postaja - Ravna pri Ligu

Začel/a jože, 27. Julij 2007, 18:05:58

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

joze

Citat od: gradiščan dne 05. Junij 2012, 12:00:04
Pa kaj se rosi na notranji strani? Očitno se ustvarja kondenz.. jaz imam vse kamere v ohišju navadnega reflektorja in nimam težav..

Da, na notranji strani se ustvarja kondenz. Ne razumem pa od kje se nabira ta vlaga.
Včeraj sem vse razdrl pa ni nič bolje.

Oblak69

Živjo Jože,

Ko si nazadnje premikal kamero na novo lokacijo, si jo takrat kaj razdiral  ? Da se ni slučajno pozabilo vstaviti sušilne vrečkice na svoja mesta - glej spodnjo sliko :shrug:

Edit:

joze

Citat od: Oblak69 dne 05. Junij 2012, 21:57:17
Živjo Jože,

Ko si nazadnje premikal kamero na novo lokacijo, si jo takrat kaj razdiral  ? Da se ni slučajno pozabilo vstaviti sušilne vrečkice na svoja mesta - glej spodnjo sliko :shrug:

Hvala za pomoč!

Ja, sem jo razdrl in očistil, takšnih vrečkic pa moja kamera nima. Jaz imam drugačno ohišje kot ti, ker sem vzel
kamero brez gretja in kot vidim sem naredil veliko napako. Vendar takrat sem mi je zdelo gretje predrago, že
kamera je bilo zelo draga.

Včeraj popoldne, ko me ni bilo doma se je zadeva posušila, sedaj bom videl kaj bo ob prvem dežju.

Oblak69

Če se bo še pojavljalo, obstaja možnost, da se je začelo kaj pregrevati, s tem se oddaja toploto in nastane kondenz. Bo potrebno obvezno preverit. Pa saj verjetno imaš še garancijo Jože. Ali pa so se naselili pajki .. :suspicious:

joze

Tudi jaz sem razmišljal o pregrevanju, bomo videli.

Z garancijo je pa tako, da če ni nujno jo nebi rad pošiljal nazaj v nemčijo.
Pajke sem pa počistil ;)

Oblak69

Jože, vidim da ti kamera sedaj že lep čas deluje brez težav in ne prihaja več do rosenja notranjega pokrova   :icon_wink:
Naj ti le ostane tako  :wavey:

joze

Citat od: Oblak69 dne 11. Junij 2012, 12:42:28
Jože, vidim da ti kamera sedaj že lep čas deluje brez težav in ne prihaja več do rosenja notranjega pokrova   :icon_wink:
Naj ti le ostane tako  :wavey:

Da, res je! Kljub vsemu dežju ni več težav z rosenjem.

Kaj je bilo narobe pa še zdaj ne vem.

joze

No, danes po dolgem času zopet večje težave z WsWinom.

Po štirih letih sem sedaj bil 2 dni brez UPS-a, ravno danes popoldne sem ga nameraval ponovno priklopiti, ko naenkrat
zmanjka elektrike. :icon_kavabanga: :icon_evil:

Ko čez nekaj časa ponovno vse poženem ugotovim, da se je wswinu zmešalo. Današnje podatke je vse premešal, za
2 uri podatkov jih pa sploh ni bilo. :icon_eek:

Dolgo sem situacijo reševal, za začetek nisem niti vedel kaj bi... No, na koncu sem moral podatke za ta mesec
ponovno uvoziti. Hvala bogu, da je WeatherLink dosti bolj stabilen in nima takšnih težav, da sem lahko ponovno
uvozil podatke.

Huh, pa je šel popoldan... :surprised:

max

joze

Zaradi težav s serverjem že od včeraj kamera ne deluje.

joze

Končno!!! Kamera je po 1 tednu končno spet na internetu!

Za siol pa lahko rečem, da so me razočarali.

joze

Zaradi bolezni sem bil odsoten iz foruma 12 dni, upam, da bo sedaj bolje, čeprav še ni OK!

VP, je ta čas delovala neprekinjeno in brez težav.

Aquatic

Davis Vantage Pro2

gradiščan

Citat od: joze dne 08. Maj 2013, 14:50:29
Zaradi bolezni sem bil odsoten iz foruma 12 dni, upam, da bo sedaj bolje, čeprav še ni OK!

VP, je ta čas delovala neprekinjeno in brez težav.

Samo da si ti OK...to je najbolj pomembno...  :buttrock:

joze

Hvala! :icon_wink: Čeprav še nisem čisto OK, pa upam, da se počasi vse uredi...