ZEVS Forum

Mobi kanta

Začel/a polo, 19. September 2010, 19:16:57

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

polo

Slučajno sem danes na podstrešju našel mobi kanto, ki zgleda tako:

Ker trenutno nimam postaje sem si zamislil, da bi vsaj padavine meril z tem.
Notranji premer kante je 12,82mm, globina pa je 124,5cm.

Prosim za kakšno enačbo oz. koliko l/m2 bi pokazalo na žepnem metru, če bi se v njej nabralo 1cm vode.

H2o

Torej.. če logično pomislimo. Če meriš VIŠINO vode v Mobi kanti, ki je, kot vidim, povsod enako široka, potem je povsem vseeno, koliko je njen premer.
Vedeti moraš le to, da je 1 mm v višino enako 1l/m². (ker je volumen: š*d*v = 1000*1000*1mm = 1*10⁶ mm³ = 1 dm³ = 1 liter )
Če bi se nabralo 1 cm vode = 10 mm = 10 l/m². :)

polo

@H2o, hvala za pojasnilo.

Jutri stvar fiksiram, da bo nared za prihodnje poslabšanje.

gradiščan

gregach

Samo malo težko bo natančno izmeriti, ko boš iz vrha gledal.....
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Davor

Nekaj o tej zadevi je že zapisano na forumu. Link priložen:

http://forum.zevs.si/index.php/topic,1188.0.html
Brez oblakov ni ciklona!

Lluka

Če lahko dodam...... jaz sem z menzuro odpravil in samo še vagam na digitalni tehnici. Pri velikih količinah zna biti sploh razlika med menzuro po 10 mm ... ali vaganjem.

No ja.... če sem lahko samo dodal :D  :angel:

TgT

Da, enostavno zvagas, odlijes in obrises ter ponovno zvagas da vidis kok je kanta tezka, ter odstejes  :]

piskec

Čakte mal... tale formula... Dajte malo pogledat, no.

blazek

Ne rabis nič komplicirat.

Ploščino posode izračunaš v kvadratnih metrih. Nato zvagaš količino vode v kilogramih in deliš s ploščino. Nobena znanost in takoj podatki. Tako jaz delam s totalizatorji in verjetno tudi @Lluka.

Lluka

Citat od: blazek dne 20. September 2010, 19:07:01
Ne rabis nič komplicirat.

Ploščino posode izračunaš v kvadratnih metrih. Nato zvagaš količino vode v kilogramih in deliš s ploščino. Nobena znanost in takoj podatki. Tako jaz delam s totalizatorji in verjetno tudi @Lluka.

lonce mam vse enake dimenzije kot Hellman... tko da, dobljeno količino zvagam in grame delim z 2,  pa dobim litre na m2.

piskec

Samo nekaj pa moraš zračunat v vsakem primeru.

1mm je en liter pri enem kvadratnem metru. Pri mobi kanti pa najbrž ne, anede?

H2o

Piskec, višina je višina, dokler meriš višino v samem telesu (v primeru, da je telo pravilen valj). Če bi vodo iz mobi kante meril z menzuro, ali tehtal, je seveda potrebno upoštevati faktor S1/S2..

wisky

H2O,
še enkrat dobro premisli, kaj si napisal, pa malo pobrskaj knjige!!!

Lp Wisky :smash:
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

H2o

Pa mi razloži, zakaj moram upoštevati površino, če merim višino v isti posodo, ki ima obliko valja?  :smash:

p.s.Si kdaj pomislil, zakaj je Pri tvojem Primusu en premik dežemera ravno toliko, kot je in nič drugače?