ZEVS Forum

Kratkotrajna ˝Low Top˝ Supercelica z wall cloudom

Začel/a Stormchaser, 16. Avgust 2010, 17:11:38

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Stormchaser

Hja takole je to.Najprej seveda zopet opravičilo saj mi je uspel veliki met zopet pozabiti fotkiča doma oz. itak nisem predvideval, da se bo kaj takega izcimilo zato so fotke slikane z mobitelom  :banghead: .Upam da ne boste zamerili.
Drugače pa sem bil ravno službeno na poti v šiško, ko zagledam tole lepotico v daljavi, z zelo nizkimi bazami in glej ga zlomka se mi za vogalom nariše wall, ki potuje ravno proti Šmarni Gori.Sem bil prepričan, da se bo zaletel wall cloud v Šmarno pa se ni hvalabogu.Mi je pa Šmarna ravno toliko zakrila pogled, da nisem videl kaj bi lahko bilo tisti ožji del pod wall cloudom, morda funel, vendar moram priznati, da se ni dobro videla rotacija zato trenutno opuščam to možnost.Če imate drugi še kake fotke te nevihte, kar veselo z njimi na plan v tej reportaži!Lp
Slike
Wall cloud v formiranju

Že formirani wall cloud

Še malo bližje

Tu je bil wall že zanimivih oblik  ;D

Potem sem se pa premaknil malce bolj proti nevihti, da sem imel malenkost boljši pogled na celico

Tukaj je pa tisti del za katerega pač ne morem trditi, da je bil funnel cloud (morda), wall je pa še vedno vztrajal

Ter še wall tik preden je začel počasi potem razpadati.

Drugače je vse skupaj trajalo največ 15-20 min. potem je pa celica hitro izgubljala na momentu in kasneje razpadla.Uživajte

Domček

Tole supercelico sem tud jaz spremljal in pofotkal.  :icon_wink:

Takole se je videlo nakovalo proti zahodu pred prihodom nevihte:

Radar:

Ko je bila nevihta že bližje, se je začela oblikovati lepa baza oblakov  :icon_smile:

Začel se je formirati wall cloud:

Inflow tail:

Območje wall clouda so že kmalu zajele padavine:

Dežna zavesa (verjetno tudi toča):

Tik pred nami je nastal malce neorganiziran shelf cloud.
Panorama:

Bilo je nekaj vrtinčenja oblakov in manjših funnelov.

Glavnina padavin je potovala kak kilometer severneje od nas.
Radar:

Nevihta je nato hitro oslabela.

LP :wavey:

Astra

Čestitke za tole reportažo.  :icon_wink: Obadva, sedi pet!  :icon_wink:

V Komendi je padlo 12,7 litra padavin, vse skupaj 12 litrov v slabih 10 minutah! Aha, nekaj minut sodra in toča do velikosti graha. Me ni bilo doma, tole sem dobil iz postaje in pričevanja domačinov. Lp.
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Aquatic

Grega, včasih nas vreme popolnoma preseneti. Čestitke za ulov, si bil ob pravem času na pravem mestu.  :icon_wink:
Davis Vantage Pro2

mat89

Odlično ujeto,tale mengeško polje pa je že res  neverjetno.

gregach

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

paradolf

Čestitke obema ker sta bila na poziciji v pravem času. :clap:
Jaz sem v službi lahko videl le nakovalo in del baze a ne tiste z wall-om.
V Podgorju 10.2mm z max. RR 155.4mm/h in nekaj sodre.

Na mengeško polje bo drugo leto mogoč vstop le z vinjeto  :icon_haha:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

gradiščan

matrix