ZEVS Forum

Pot od Bohinja do Maribora 3.8.2010 močne nevihte

Začel/a krispy123, 04. Avgust 2010, 12:13:43

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

No kot sem že včeraj rekel sem se odpravil po 4 dnevnem bivanju v Bohinju domov.Ko sem se odpravil na pot sem vedel da me čaka pestro dogajanje, saj je bil radar grozeč.Energije ter pregrevanja ozračje je bilo kar nekaj.No slike so nastale v smeri Julijskih , Kamniškosavinjskih alp.
Ter proti robu dogajanja pri Ljubljani ter proti Trojanam, kjer sem tudi dobil nekaj toče ,nevihtni piš ter shelf .Segrevanje je bilo pred to nevihto zelo veliko ,saj je bila temperatura 29C,nato pa je padla na 20C
Nevihte ter močni nalivi so me spremljali do Mb, kjer pa se je od zahoda že delno jasnilo.Lahko rečem da sem bil zadovoljen z chesom.
Vse slike so slikane iz avtomobila kar je tudi razlog za malo manj kvalitetne slike.
Bohinj:

Kamniškosavinjske alpe pogled:

Ostanek nevihte proti zahodu:

Pogled proti Trojanam ter na obrobju Mengeškega polja:
Lepa eksplozija celic,ter dokaj lepi kumulonimbusi

Totalno  :buttrock:.

Pogled proti Trojanam,ter Dolenski:

In potem shelf ali wall  ki mi ga je sončna svetloba enostavno prekrila, je pa bil sigurno ,če pogledate podrobno boste ga sigurno videli.

In vstop v nevihto,vidljivost na cesti je bila okrog 5m, premikali smo se 40 km/h.

Radar ob 14 ter 15 uri.Odboji do 60 dbz.

Sicer sem še ujel par strel , vendar te sledijo danes zvečer.Upam da vam je bila všeč moja reportaža.

malicar

Pozdravček

paradolf

Zanimiva vožnja ...kot bi čejsal. Če ne voziš ti, pa le poprosi voznika naj na kakem primernem mestu ustavi da bodo fotografije še boljše :icon_wink:

Edit: Kakšen fotoaparat pa imaš sedaj?
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

krispy123

No kot sem obljubil bom dal nekaj slik strel gor na forum, ki sem jih poslikal ko sem se ustavil malo pred Celjem, sicer imam novi fotoaparat.
Na srečo se je ta čas že nekoliko mračilo in sem se ustavil da bi poslikal nekaj strel, seveda sem se zelo mučil,saj je bilo večina strel visoko v oblakih ,nekaj pa tudi ne.

Ena strela je vsekala 5m od mene.

Prvič sem dobil tako spektakularne strele ,zdaj vidim kak je če imaš boljši fotoaparat.Sicer pa je bil chase totalno  :buttrock:.

max