ZEVS Forum

Excel

Začel/a MaRkUš, 05. Maj 2010, 16:07:25

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

MaRkUš

Pozdravljeni, že nekaj časa poizkušam prenesti podatke iz postaje v Excel, da bi naredil grafe, a mi ne uspe, zato me zanima, če kdo tu gor to zna.

Pa še povezava do datoteke http://www.datoteka.si/file/2661/podatki-txt.html

Hvala

matic

Na hitro sem import napravil, upam da bo kaj pomagalo...

sem opazil da nekaj ni vredu nardilo  :icon_question: bom še kasnej poskusil
"Brezmejna sta le vesolje in človeška neumnost, čeprav za prvo nisem prepričan!" (A.Einstein)

MaRkUš

Smučar

Ne vem, kaj ti ne rata, ampak povsem enostavno na svežem listu v excelu klikneš podatki/import in potem razmejeno s tabulatorji. Če hočeš ti lahko fajl pošljem, ali pa prej sam poskusi uvoziti.

MaRkUš

Mi je uspelo. Excel mi nekaj štrajka :icon_evil:
Sedaj sem naredil takole: Najprej podatke dam v .txt obliko, nato jo odprem z Accessom in nato shranim v Excelovo obliko. Potem pa še zamenjam pike z vejicami in je  :buttrock:

Smučar

Hm, ne je bolj enostavno direktno v excel uvozit. Samo sem zdaj opazil, da moraš pri uvozu klikniti "Dodatno" in tam kot decimalni separator določiš piko. Potem pa po uvozu označiš celo območje vrednosti in daš oblika celic - "Splošno".

MaRkUš

Citat od: Smučar dne 05. Maj 2010, 22:23:10
Hm, ne je bolj enostavno direktno v excel uvozit. Samo sem zdaj opazil, da moraš pri uvozu klikniti "Dodatno" in tam kot decimalni separator določiš piko. Potem pa po uvozu označiš celo območje vrednosti in daš oblika celic - "Splošno".

Uf, to je to kar rabim ja :buttrock: Točn to :icon_confused:
Ful hvala :praise: