ZEVS Forum

Orkanska burja v Vipavski dolini - 10.3.2010

Začel/a Sado, 10. Marec 2010, 13:02:12

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Sado

VP Ajdovscina: http://ajdovscina.zevs.si

paradolf

Da pa bale rola naokoli , mora imeti pa res moč  :icon_eek:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Sado

Mene je skor bolj presenetila tista traktorska prikolica, ki je obrnjena narobe.

Gorazd

Mejte se radi

TAĐIKI

Včeraj smo se vendarle odpravili proti Nanosu. Prvo nas je Korošec odpeljal pod avtocesto na nek plac in takoj po izstopu iz avta me je vrglo po tleh. Tu mi je na Windiju uspelo ujeti 157km/h. Počakal sem, da se je umirilo, in se pobral, nato pa čez minuto ponovo sunek 191km/h. Kamenje je frčalo, kot bi ga kdo stresal, zato je bila čelada obvezna. Po tem so pričeli meriti tudi ostali fantje, Marko ima kar svojega ultrazvočnega, a do takšnih hitrosti ni več prišlo, "povsem" se je umirilo. Ker je imel Marko informacijo, da se na Nanos ne da priti, ker so zameti, je odšel svojo pot, jaz in še dva pa proti Nanosu. Prispeli smo do začetka hoste, kjer pa so se začeli pravi zameti in seveda mission inpossible. Tako smo jo mahnili peš, kako dolgo smo hodili ne vem, predvidevam pa da ccca. 30min. Koča je bila zaklenenja, sveda, saj je bila ura že skoraj 02h. Sledilo je cca. 30min merjenja in na prvem merilcu 50m/s in drugem 185km/h. Max.minutno povprečje pa okoli 38m/s. Ker so enega od trojice začeli močno zebsti prsti, je nemudoma sledil povratek k avtu.

Slike so bolj za spomin na dogodek kot kaj več, saj se v takem težko posname kaj boljšega.

Dva lovca z z ulovom...

.sonček.

Ma a je res ta burja tako močna, enkrat sem bil v Ajdovščini jaz sem mislil, da me bo odneslo, ampak mimojedoči pa, kot da nebi nič pihalo.
Brez vremena ni življenja.

Jovi

Se nam je zdelo da bo stara klapa šla na burjo..brez tega ne gre  :icon_wink:
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

Sado

TAĐIKI

Citat od: .sonček. dne 10. Marec 2010, 13:56:29
Ma a je res ta burja tako močna, enkrat sem bil v Ajdovščini jaz sem mislil, da me bo odneslo, ampak mimojedoči pa, kot da nebi nič pihalo.

Da, prav dobesedno te odnese. Ko sva s Twisterjem izstopila iz avta naju je po 10s sunek vrgel po tleh. Jaz sem odletel mimo zaščitne ograje po hribu navzdol, a se na srečo hitro oprijel tal, tako da me ni odneslo naprej proti zaprti AC spodaj pod menoj, Tw pa je vrglo direktno v ograjo, tako da je s kolenom udaril v nosilec ograje. Po tem pa se privadiš in si bolj pazljiv na sunke, ki te znajo vedno znova presenetiti. Fora je, ko se moraš za hojo naprej pri 160km/h v hrbet, na vse pretege truditi in vso svojo silo, moč usmeriti rikverc. Hoditi moraš počasi, saj te malo hitrejši korak vrže iz ritma in mimo grede si par 10m naprej ves obtolčen. 

markokorosec.net

Citat od: TAĐIKI dne 10. Marec 2010, 16:41:07
Da, prav dobesedno te odnese. Ko sva s Twisterjem izstopila iz avta naju je po 10s sunek vrgel po tleh. Jaz sem odletel mimo zaščitne ograje po hribu navzdol, a se na srečo hitro oprijel tal, tako da me ni odneslo naprej proti zaprti AC spodaj pod menoj, Tw pa je vrglo direktno v ograjo, tako da je s kolenom udaril v nosilec ograje. Po tem pa se privadiš in si bolj pazljiv na sunke, ki te znajo vedno znova presenetiti. Fora je, ko se moraš za hojo naprej pri 160km/h v hrbet, na vse pretege truditi in vso svojo silo, moč usmeriti rikverc. Hoditi moraš počasi, saj te malo hitrejši korak vrže iz ritma in mimo grede si par 10m naprej ves obtolčen.  

Točno tako :beerchug:

Škoda niste mogli danes z nami... vipavska dolina je bila naravnost brutalna... nadvoz Ajdovščina... 190-220km/h sunki so javljale postaje... s pasi sem se zvezal na ograjo in gasa! :buttrock: Podobno sem meril tudi na tistem useku, kjer smo bili včeraj zvečer na Rebrnicah... vendar so bile tokrat hitrosti blizu 200! Sodelavec je šel ven, pa smo ga morali pobirat na ograji enih 15m naprej :icon_mrgreen: Pa toliko je bilo projektilov po zraku, da ni bilo varno bit zunaj. Bom objavil kaj fotk in video posnetkov, ko bodo spacani.

Vendar koliko je bilo razmetanega po okolici, to pa še nism videl... najbolj impresionirajo tisti "povaljani" znaki vsepovsod, ki jih je objavil @Sado... pa razturjeni semaforji, protislepilni elementi na hitri cesti in še mnogo drugega... kot vojno stanje!

zippy

19.12.2009=10.3.2010 (samo da je 10.3.2010 bila mocnejsa burja)
Zima 2009/2010 je bila ena najboljsih zim zadnjih 20 let.

Sado

Sam Nova Gorica izgleda se slabse kot Ajdovščina. Danes med vožnjo v službo sem mel občutek kot da se peljem skozi soško fronto.  :-\

Gorazd

Mejte se radi

mat89

Jaz imam tudi željo enkrat okusit to burjo.Me pa zanima če je gdo izmeril 200km/h.

TAĐIKI

Dejansko smo na Nanosu izmerili 200km/h, saj je 185km/h na 1250m.n.v. nekje 200km/h, saj šalčkasti Windmaster in podobni anemometri delujejo samo zaradi upora zraka, ki je zelo odvisen od nadmorske višine.