ZEVS Forum

21.6. Bovec

Začel/a Pihe, 21. Junij 2007, 23:49:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Pihe

Začelo se je lepo in všečno fotoaparatu ;-)

Oblaki so se dobesedno igrali in kipeli v nebo...

... nad mano je dobesedno vrelo....

-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Pihe

....in na zahodu se je začel kazat zametek neurja.Vendar je taka podoba na zahodu pri nas kar pogosta in se običajno za tem zvedri.....

...tokrat pa se ni in dolina se je od zahoda čisto zaprla.Pri meni je v nekem trenutku vetrič, ki je pihal celo popoldne, popolnoma ponehal in sopara je udarila do konca.Skoraj se ni več dalo dihat....

....na Kaninu pa se je začelo najprej.Tisto,kar je na fotki sivo in izgleda,kot zmazek so seveda zavese toče.....

www.bovec-vreme.si

Pihe

....medtem,ko je sprva proti Krnu še zbujalo nekaj upanja, da bo zadeva mogoče celo šla v drugo smer....

...je bilo upov hitro konec.Smer vetra se je hitro menjala, vendar prav močnih sunkov ni bilo(max 26 km/h)...

...posledice pa vidne na spodnjih fotkah.Največje zrno toče, ki sem ga videl je bilo nekako premera cca 4 cm, v povprečju pa so bila tam nekje med 2,5 do 3,5 cm. Pridelek je popolnoma uničen, vrtnine scefrane, sadno drevje okleščeno in sadja letos ne bo.Po pripovedovanju prijateljev pa je toča res klatila samo v Bovcu(par kilometrov prej in za njim, pa samo močan naliv).

www.bovec-vreme.si

Pihe

Brez protitočnih mrež pa očitno v naših krajih ne bo šlo več.Sosedu je nekaj pridelka uspelo z njimi obranit.

Tako pa je ta točonosni bombnik izgledal slikan v rit, ko je nad nami že odvrgel svoj tovor.Izgleda, da ga je sonce od zgoraj malo presevalo in se je tako obarval.
Drugače pa je v dobre pol ure padlo 20 litrov dežja, toča pa ni povsem prekrila pokrajine. :icon_haha:

www.bovec-vreme.si

Cumulonimbus

pihe lepo si tole naredil, moglo je noro bit, vem pribljižno kako je ko izgleda kamniški konec takole, sicer je to redkost ampak ko je je hudo( hudo za naše kraje) ne moremo se še vseno primerjati s štajerci ter dolenci kar se neurij tiče. :icon_arrow:

upejmo da ti je vsaj mal pridelka pustil, da ni vse šlo v maloro. :icon_rolleyes:

lp
Član ZEVS :)

Astra

Lepa reportaža, upam da ni vse potolklo ...  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

gradiščan

Zelo zanimivo..sem videl na radarju od Lisce, da se proti teb neki dogaja in držal pesti..da ne obrne kam sem dol k meni....

Gorazd

Pozdravljeni,
včeraj smo se vračal iz Avstrije in prišli čez predel v Bovec ravno okoli 20h. Samo parkirali smo avto pod smreko in se čudili   :icon_eek:
Res je padalo dobrih 10 min, najdebelejšo pa sem videl za oreh debelo kepo sprijetih malih zrnec. Ko smo nadaljevali, je bilo ogromno listja na cesti do slapa Boka.

Pri nas je padlo 25mm.

Lap dan,
Gorazd

Mejte se radi

gregaM

Lepa reportaža, upam, da ti je še kaj ostalo.

Ta zadnja pa je res zanimiva, kot da bi bil na drugem/tujem planetu  :clap:

paradolf

Lepa reportaža a žal zate z grenkim priokusom  :shrug:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

alan

Lepo pa hudo :icon_eek:
Pihe si imel pa res žalosten začetek poletja

JaniS

B´čani so že usega navajen ...  :icon_question: