ZEVS Forum

SNOW CHASE Bodental - Ljubelj

Začel/a snowflake, 08. November 2009, 18:39:20

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

snowflake

no ker ste veliko pisali o različnih mejah sneženja sem se odločil, da grem malo pogledat k našim sosedom!

začelo se je  na poti na Ljubelj, kjer se je sneg že začel prijemati ceste, snežilo je ok cca. 800 m naprej...

padavin je bilo kar nekaj...

temperatura je bila

in potem šok...mi lahko kdo od poznavalcev razloži kako se lahko toliko spremeni v 500 m, več snega, še od prej, močnejše padavine in nižja temperatura....

vseskozi do bodentala je snežilo do cca. 650 m...

prava zima, cca. 15 cm snega, res zanimivo, bodental ja na nižji nadmorski kot ljubelj, snega pa neprimerno več(govorim za našo stran)

veliko ljudi je ostalo na cesti, čeprav je bilo na cesti le cca. 5 cm južnega snega, no probleme sva imela tudi midva, na vrh sva komaj prišla

in potem tole...

naj vas opozorim, da so s 1. novembrom z zakonom predpisane zimske pnevmatike, ki sva jih itak imela, ampak za ljubelj velja, da v kolikor je sneg na cestišču sneg  in ga je več kot 2 cm so obvezne verige za vsa vozila, izvzeta so le vozila s 4 kolesnim pogonom, ker nisva bila z mojim subarujem sva , po pregovarjanju, plačala 25 eur...no cesta je bila taka

na vrhu ..avstrijska stran

naša stran, drug svet :icon_cry:, sicer ja malo kasneje spet začelo močno snežiti....

no ko boste holi v avstrijo in bo napovedan sneg, vzemite sabo verige, četudi imate zimske gume  :icon_arrow:

lep pozdrav, a.

Snow4All!

gradiščan

krokodil

lepo povedano, hvala za nasvete... no ja, sicer pa vsaka šola nekej košta :icon_wink: ... se pa tud jaz spomnim, ko je velikokrat blo (sicer za tunel Karavanke) na naši strani povsem kopno, na avstrijski pa druga pesem... hm vpliv Karavank?
S vrha katedrale bacat ču banane :)

Lluka

no... to bi morali upoštevati tudi pri nas..... ko imamo tablo OBVEZNE verige....ampak jih nihče ne upošteva... potem pa kaos zaprta cesta,dokler ne pridejo mimo s plugi in spucajo ceste. Potem pa bentijo nad cestarji. Policaji pa.... nič.

Lep zimski sprehod sodeč po slikah...  :clap: :clap:

sasolaguna

zelo zanimivo res. sta imela srečo da se je sploh dalo zment. se pa podobno velike spremembe dogajajo pri vožni čez tunele na poti v Flachau ali Schladming, smo se že večkrat peljali bordat po soncu, na drugi strani pa montirali verige. :icon_wink:

paradolf

Zanimivo :icon_wink:
Pojdi ob jugzahodniku na Ljubelj in na drugo stran. Takrat bo na avs. strani meja sneženja višje. Privetrna in zavetrna stran pač.

Tudi sam se spomnim vožnje čez avs. tunele. Kot noč pa dan včasih sploh ob sevenem vetru.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Astra

Zanimivo. Hvala za opombo glede verig.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

alešrozman94

Kar dobro je snežilo :icon_wink:

Odlične slike :clap:
VREME BO!

matrix